STSL | Oğlum göreyim sizi..

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 9 haftada 23 puan toplayarak ligin zirvesine demir atan Galatasaray, ligin 10. haftasında deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak. Geçen sezon 2 maçta da rakibini mağlup edemeyen takımımızda, kırmızı kart cezalısı Belhanda dışında eksik bulunmuyor. 29 Ekim Pazar günü saat 19.30'da başlayacak olan karşılaşmayı Halis Özkahya yönetecek. Karşılaşma öncesi öne çıkan istatistikler ve detaylar şu şekilde..

DEV RANDEVU: ÜSTÜN TARAF GALATASARAY
Süper Lig'de hafta sonu iç sahada Trabzonspor'u ağırlayacak olan Galatasaray, ezeli rakibiyle daha önce bir çok turnuvada toplamda 125 kez karşılaştı. Rakibiyle bugüne kadar oynadığı karşılaşmalarda 56 kez sahadan galip ayrılan takımımız, 41 karşılaşmada sahadan mağlubiyetle ayrıldı. 28 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. Öte yandan takımımız Trabzonspor ile ligde 89. kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların 39'unu kazanmayı başaran takımımız, 28'sinde ise rakibine mağlup oldu. Son 10 karşılaşmada ise takımımız 5 kez galip gelirken, 4 kez de mağlup oldu. Takımımız, Trabzonspor deplasmanında oynadığı 43 maçın 15'ini kazandı (10B 19M). Ayrıca takımımız geçen sezon Trabzonspor ile oynadığı 2 karşılaşmada da mağlup olmuştu.

FORMSUZ RAKİP
Pazar günü karşılaşacağımız Trabzonspor, 9 haftada 9 puan topladı ve ligde 14. sırada yer alıyor. Trabzonspor, ilk dokuz haftalar itibariyle Süper Lig tarihinde lige en kötü başlangıç yaptığı sezonu yaşıyor. Ligde 5 maçtır kazanamayan Trabzonspor, bu maçlarda 15 gol yiyen bordo mavililer, 8 gol attı. Trabzonspor'un iç sahada oynadığı son iki maçta yedişer gol atıldı, ancak Trabzonspor bu iki maçı da kaybetti. Bordo mavililer en son Kasım-Aralık 2011'de iç sahada arka arkaya üç maç kaybetmiş, bu üç maçlık serinin ikinci maçında Galatasaray'a 3-0 mağlup olmuştu. Bunun yanında Trabzonspor'da Burak Yılmaz, Rodellaga, Yusuf Yazıcı ve Sosa gibi önemli eksikler yer alıyor. 

İLK 15 DAKİKAYA DİKKAT
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 9 haftada 17 gol atan Trabzonspor, bu gollerin 5'ini ilk 15 dakikada attı ve bu sezon maçların ilk 15 dakikalarında en fazla gol atan takım konumunda. Atılan 17 golün 7'sinde imzası olan Burak Yılmaz, sakatlığı dolayısıyla bu maçta forma giyemeyecek. Bunun yanı sıra Trabzonspor, bu sezon ligde hiçbir maçta kalesini gole kapatamayan iki takımdan biri (Kasımpaşa ile birlikte). Galatasaray ise ligin en fazla maçta kalesini gole kapatan takımı (4). Her maçta gol yiyen Trabzonspor, yediği 22 golün 8'ini duran toptan yedi ve Osmanlıspor ile birlikte ligin en çok duran toptan gol yiyen takımı konumunda. Öte yandan, Galatasaray'ın, Süper Lig'de Trabzonspor'a attığı son yedi golün beşi de duran toplardan geldi. Sarı kırmızılıların rakibine attığı son 11 golün tamamı maçların ikinci yarılarında atıldı. Ayrıca ligde 20 gol atan takımımız, bu gollerin 6'sını son 15 dakikada buldu ve ligde son 15 dakikada en çok gol atan takım oldu. 

EN ÇOK GOL ATAN, AZ GOL YİYEN, TEK NAMAĞLUP TAKIM
Süper Lig'e iyi gibi bir başlangıç yaparak 9 haftada 23 puan toplayan ve zirveye demir atan Galatasaray, ligdeki tek namağlup takım konumunda. Takımımız geçtiğimiz sezonu da kattığımızda Süper Lig'de 13 maçtır yenilmiyor. (11G, 2B) Bu 13 maçlık seride takımımız rakip kalelere 29 gol atarken, kalesinde ise 10 gol gördü. Bu sezon ligin 20 golle en çok gol atan 2. takımıyız. (Göztepe 21 gol). Takımımız yediği 6 golle de ligin en az gol yiyen takımı. Galatasaray ligde rakip ceza sahalarında topla en fazla buluşan (233) ve ceza sahası içinden en fazla isabetli şut çeken (39) takım. Buna ek olarak, sarı kırmızılılar ligde ceza sahası içinden en fazla gol atan dört takımdan biri (17, Akhisarspor, Fenerbahçe ve Göztepe ile birlikte). Galatasaray, ligde deplasmanlarda yedi maçtır kaybetmiyor (6G 1B). Bu, aynı zamanda ligde deplasmanda devam eden en uzun yenilgisiz seri.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0