Sultanlar Ligi Başlıyor!

Türkiye Bayanlar Voleybol 1. Ligi, nam-ı diğer Vestel Venüs Sultanlar Ligi başlıyor. Sezon öncesi yatırımı arttırıp iddialı bir kadro kuran Galatasaray, geçtiğimiz sezonların aksine bu sezona ilk defa şampiyonluk parolası ile giriyor. Gelin sezon öncesi hem transferleri inceleyelim hem de sezon içi iddiaları ve hedefleri konuşalım.

Galatasaray bundan birkaç sezon önce özellikle bayan voleybol şubesinde hareketlenmeler yaşamış, ünlü çalıştırıcı Massimo Barbolini ile önüne bir takım hedefler koymuştu. Genel olarak rakiplerinden daha az bütçeli takımlar ile mücadele etse de sistemin oturmuş olması önümüze elle tutulur bir başarı koyamamıştı. CEV Cup'ta görülen final, ligde yarı finale kadar gidip Vakıfbank, Eczacıbaşı veya Fenerbahçe'ye mağlup olmak ise bunların göstergeleri sayılabilirdi.

Massimo Barbolini'den bayrağı devralan Ataman Güneyligil, İtalyan antrenörün aksine daha mütevazı kadrolar ile mücadele etmesine rağmen sahaya yüreğini ve arkadaşlığını koyan bir takım oluşturmuş, takdir kazanmış olmasına rağmen voleybol gibi teknik düzeyin de öne çıktığı bir sporda eksik olan oyuncu hamlesi gelmediği için yine bir yere kadar gelen takımımızın başarı için nefesi yetmiyordu.

Bu sezon bunun için ilk defa somut bir adım atan yönetim bütçeyi bir miktar arttırarak takıma hem tecrübeli hem de yıldız oyuncular kazandırdı ve kendine hedefi koydu; yarışacağı iki kulvarda da başarı. Üç sezon boyunca formamızı büyük bir emek ve onur ile terleten Nadia Centoni, başarılı Belçikalı Charlotte Leys ve milli voleybolcumuz Güldeniz Önal takımdan ayrılan isimler olurken; efsaneleşmiş milli oyuncu Neslihan Demir Güler, dünyanın sayılı hücumcularından Tatiana Koshaleva ve son yıllarda kendini geliştiren eski oyuncumuz Dobriana Rabadzhieva takıma katıldı. Libero ve kaptanlık görevini yürüten Nihan Güneyligil emekli olup sadece takım menajerliği görevini üstlenirken onun yeri genç oyuncu Buse Kayacan ile dolduruldu. Ayrıca rotasyon için de iyi bir alternatif olan Cansu Çetin kadroya katıldı. Geçtiğimiz sezonun önemli oyuncularından Sinead Jack ise takımda tutuldu.

Çarşamba günü başlayacak olan lig son senelerde ilk defa hepimizin takımımız için heyecanlandığı bir organizasyon olacak desek yanlış sayılmaz. Ayrıca geçen sezon oynadığı final sayesinde bu sezon Avrupa'nın üst seviye organizasyonu Şampiyonlar Ligi'ne 4 yıl aradan sonra geri dönecek olan sarı kırmızılılar iki organizasyon için de iddialı. Takımın önemli parçalarının yeni transfer olmaları belli bir adaptasyon süreci isteyecek. Özellikle milli maçlar yüzünden takıma geç katılan oyuncuların birbirlerine adaptasyon süreci birkaç hafta alabilir.

Şahsi fikrim bu sezon iki organizasyonda da başarı yakalayabileceğimiz yönünde. Bunun olmaması için tek kuşkum her sezon bize yansıyan tecrübesizlik konusu.. Fakat ben takımın yıldız oyuncuları yeni olsa da takımda oluşan havanın birkaç sezonun birikimi ile birleşip kilit maçlarda artık daha başarıya dönüşeceği görüşündeyim. Bunu sezon ilerledikçe göreceğiz. Fakat önemli olan bir nokta var ki, bayan voleybol takımımızın performansı taraftar desteği ile katlanıyor, katlanacaktır da. Maçlara bir defa gitmiş bir kişinin çok kolay görebileceği bu kıstas bana göre sezonu nerede bitireceğimize bile etki edecek bir faktör. Bu yüzden elimizden geldiğince takımımıza destek olmalı, salonda onları yalnız bırakmamalıyız.

Toparlamak gerekirse; takımımız bu sezon gerçekten iddialı bir kadroya sahip. Yıllardır beklediğimiz o son hamlenin gerçekleşme ihtimali en yüksek olan senedeyiz ve bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ediyoruz. Takımımızın her zamankinden daha fazla desteğe ihtiyacı var. Bu konuda da en büyük iş taraftara düşüyor. Eminim ki taraftar desteğini verdiğinde, bu sezon adından bahsedeceğimiz o başarıya takımımız erişebilecektir. Buna inancımız tam.

Galatasaray Bayan Voleybol Takımı'na, Sultanlar Ligi ve Avrupa Şampiyonlar Ligi arenasında sonsuz başarılar dileriz.

Sultanlar Ligi 1. Hafta
Galatasaray - İnegöl Belediye
Tarih: 18 Ekim Çarşamba, 17:30
Yer: Galatasaray Park Voleybol Salonu

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0