Sultanlar Ligi | Üçüncü Maçta İlk Mağlubiyet

Vestel Venüs Sultanlar Ligi'nde ilk iki maçını galibiyetle tamamlayarak üçüncü hafta maçında evinde Eczacıbaşı'nı ağırlayan Galatasaray, ilk ciddi sınavında isteneni veremeyerek sahadan 1-3 mağlup ayrıldı. İlk iki set oldukça çekişmeli ve rekabetli geçen maçın son iki setinde takımımız oyundan düşmüşçesine bir performans sergileyerek maça tutunamadı.

İlk seti 23-25 kaybeden takımımız özellikle setin sonlarına doğru 3 sayılık farkı yakalasa da 5 sayılık seri ile seti veren takımımız ikinci sette daha aktif oynayarak 25-22'lik skor ile maça denge getirdi. Üçüncü sette oyun içindeki aktivitesini yitiren takımımız Eczacıbaşı ve Boskovic'in başarılı performansına direnemedi ve 16-25 ile mağlup duruma düştü. Son sete de çok kötü başlayan takımımız durumu toparlayamadı ve seti 19-25, maçı da 1-3 kaybetti.

Maçta Rabadzhieva takımımız adına 12 sayı ile en skorer isim olurken, Neslihan Demir Güler 11, Tatiana Koshaleva ise 10 sayı ile mücadele etti. Kalan oyuncularımızın skor dağılımı şöyle;
Cansu Çetin (2), İlkin Aydın (1), Sinead Jack (4), Aslı Kalaç (8), Gamze Alikaya (2), Hristina Ruseva (7). Rakip Eczacıbaşı'nda ise Boskovic ve Meliha'nın toplam 30 sayısı maçın gidişatını belirledi desek yanlış olmaz.

Bu tarz maçlarda senelerdir söylediğimiz önemli nokta savunmada ne kadar başarılı olabildiğimiz. Baktığımız zaman toplam 4 blok yaptık. İkisi ilk, diğer ikisi ise ikinci sette. Blok sayısının dışında yine blok aktivitemizin yüksek olduğu ilk iki sette Eczacıbaşı'nın başını ağrıttık fakat diğer setlerde gelmeyen blok sayıları da maçın kazanan tarafını net bir şekilde tayin etti; Eczacıbaşı'nın toplamda 10 blok sayısının olduğunu görünce bu fikir de daha sağlamlaşıyor elbette. Servis karşılama konusunda yaşadığımız sıkıntıdan bahsetmek dahi istemiyorum. Zira Koshaleva'ya atılan servislerden rakip takım oldukça faydalandı. İzlenimim ayrıca takımın özellikle hücum konusunda birbirine alışma sürecini tamamlamamış olması. Gamze'nin oyunu kurduğu üç isim, geçen sezondan farklı isimler. Dolayısıyla hücum konusunda istenen performansı veremememiz biraz normal. Bu durum ilerleyen haftalarda toparlayacaktır diye düşünüyorum.

Bu sonuçla takımımız 3. maçlar sonucunda 2 galibiyet 1 mağlubiyet ile şimdilik 2. sırada yer alıyor. Fakat lige 2'de 2 ile başlayan Vakıfbank ve Fenerbahçe henüz maçlarını oynamadılar. Alacakları galibiyetlere bağlı olarak önümüze geçme durumları bulunuyor. Takımımız 4. hafta maçında yine zorlu bir rakibin, Vakıfbank'ın karşısına çıkacak.

Vestel Venüs Sultanlar Ligi 4. Hafta Mücadelesi
Vakıfbank - Galatasaray
Yer: Vakıfbank Spor Sarayı
Tarih ve Saat: 28 Ekim 2017 Cumartesi TSİ 15:00

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0