Yüksek Tempo: Badou Ndiaye

Galatasaray'ın bu sezon en yüksek bonservis ödediği isimlerin başında gelen ve maliyetiyle çok tartışılan Badou Ndiaye geride kalan 7 hafta sonunda gösterdiği performansla tıpkı diğer isimler gibi taraftarın sevgilisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisinin yanı sıra temposu ve savaşçı oyunuyla orta sahada fark yaratan Senegalli orta saha milli araya 5 puan farkla lider giren Galatasaray'da istatistiklerin altını üstüne getirdi.

Igor Tudor'un ısrarla takımda görmek istediği ve bu doğrultuda bonuslarla birlikte 9 milyon euro bonservis bedeli ödenecek olan Badou Ndiaye ikinci hazırlık etabının son günlerinde takıma katılmasına rağmen ilk günden itibaren gösterdiği performansla taraflı - tarafsız herkesin takdirini kazandı. Senegalli orta saha ilk olarak Hertha Berlin karşılaşmasında Fernando Reges ile birlikte 45 dakika sahada kalırken gösterdiği bu performansla "bu adam ne böyle!" tepkilerine konu olurken, Süper Lig'in ilk haftasında Kayserispor karşısında gösterdiği performansla adına özel tezahüratlar yapılmasına sebep oldu. Igor Tudor tarafından ligdeki 7 maçta da ilk 11'de görevlendirilen Badou Ndiaye gösterdiği performans ve mücadelesiyle Galatasaray'da ikinci bölgeyi sırtlayan isimlerin başında geliyor.

Badou Ndiaye bu sezon Süper Lig'de oynadığı 7 maçta rakipleriyle girdiği mücadelelerin yarısında ayakta kalan taraf olurken, 50 kez ikili mücadele kazandı. Maç başına 7.1 gibi bir ortalamaya tekabül ediyor. Yüksek temposuyla zaman zaman hücuma da katılan Ndiaye'nin rakip oyunculara karşı yaptığı başarılı dribling sayısı ise geride kalan 7 hafta sonunda 14 olarak dikkat çekti. Orta alanda rakip oyuncularla olan mücadelesi zebra görmüş avlanan aslan gibi olan Badou Ndiaye'nin istatistikleri şimdilik şu şekilde..
  • Kayserispor: 9/15 ikili mücadele, 1/3 top kapma, 4/5 adam geçme
  • Osmanlıspor: 9/20 ikili mücadele, 0/3 top kapma, 3/3 adam geçme
  • Sivasspor: 5/13 ikili mücadele, 0/3 top kapma, 4/6 adam geçme
  • Antalyaspor: 6/10 ikili mücadele, 1/2 top kapma, 3/3 adam geçme
  • Kasımpaşa: 9/22 ikili mücadele, 2/4 top kapma
  • Bursaspor: 7/10 ikili mücadele, 2/5 top kapma 
  • Karabükspor: 5/14 ikili mücadele, 2/4 top kapma
Önümüzdeki günlerde 27 yaşına girecek olan Badou Ndiaye'nin istatistiklerinin yanı sıra saha içerisindeki agresif, sert ve tempolu oyunu takıma ekstra bir motivasyon sağladığı gerçek.. Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle orta alanda rakiplerine pres yapan, top kaybının ardından saniyeler içerisinde rakibinin hemen yanıbaşında beliren Senegalli oyuncununun takım savunmasına katkısı istatistiklerle de desteklendiğinde takım içindeki yeri bir kez daha net bir şekilde anlaşılıyor.

Süper Lig'de geride bıraktığımız 7 hafta sonunda 577 dakika sahada kalan Badou bu karşılaşmalarda  oyunun savunma tarafında maç başına 3.3 top çalma - 0.7 top kapma - 2.7 faul aldırma - 0.4 uzaklaştırma - 0.3 şut engelleme istatistiklerine imza atarken hücum tarafında da takımına önemli katkı sağlıyor. Igor Tudor'un taktik formasyonunda merkez orta sahada biraz daha defansif özelliklerini kullanan tecrübeli oyuncu ikinci bölgeden ileriye çıktığında maç başına 1 şut - 0.9 kilit pas - 2.3 adam geçme - 44 başarılı pas - 1.7 uzun top ve %87 pas isabetiyle mücadele ediyor.

Badou Ndiaye her ne kadar istatistiklerde dikkat çeken rakamlara imza atsa da, gerek toplu gerekse topsuz oyundaki hareketliliğiyle dikkat çekiyor. Topu kazandığında direkt olarak rakip kaleye hareketlenen, dikine giden Afrikalı ortasaha genlerinde taşıdığı hızlanma/dayanıklılık özelliklerinin hakkını veriyor. Fernando Reges ile birlikte Galatasaray orta sahasına adeta hükmeden ve Younes Belhanda'yı geriden müthiş bir şekilde besleyen ikili gösterdiği savunma performansıyla Faslı yıldızın hücumda daha rahat hareket etmesini sağlıyor. Savunmada sertlik seviyesini bir anda yukarıya çeken, tempoyu çok çabuk yükselten Ndiaye - Fernando ikilisi hücumda da pas oyununda önemli bir istasyon görevi görüyor. Milli takımdan döndükten sadece 1 gün sonra çıktığı Antalyaspor karşılaşması dışında hemen hemen tüm maçlarda gösterdiği performansla takımın en iyi isimleri arasında yer alan Senegalli oyuncunun ısı haritası, saha içerisindeki hareketliliğinin ne kadar yüksek olduğunu gözler önüne seriyor. Badou Ndiaye'nin geride kalan karşılaşmalardaki ısı haritası ise şu şekilde..



Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0