Alex Renfroe: İlerleme kaydetmek için çalışıyoruz

Galatasaray Odeabank'ın sezon başında Barcelona Lassa'dan kadrosuna kattığı ve şu ana kadar yakaladığı 7.2 asist ortalaması ile Basketbol Süper Ligi'nde en çok asist yapan oyuncu olan Alex Renfroe, Redbull için Cem Pekdoğru ile konuştu.

İlk defa bulunduğu bir takımdaki en yaşlı oyuncu olduğunu ama aynı zamanda takımın en yakışıklısı olduğunu da söyleyen Renfroe, gençlik dönemindeki idolü için ise Allen Iverson dedi.. Bu söyleşiden öne çıkan satırbaşları şu şekilde... 

Rick Byrd, Chris Fleming, Piero Bucchi, Sasa Obradovic, Svetislav Pesic, Georgios Bartzokas... Oyuna birbirinden çok farklı yaklaşımlar getiren koçlarla çalıştın. Oyuncu olarak gelişiminde bu isimler ne kadar rol oynadı?
Tüm bu koçlardan çok şey öğrendim. Söylediğin gibi, kariyerinin başında farklı koçluk tarzları olan ve farklı birer oyun felsefesini temsil eden isimlerle karşılaşınca, herkesten birkaç olumlu şey kapmaya çalışıyorsun. Sonra bunları bir araya getirip biraz çalkaladığında ortaya bir kalıp çıkıyor. Yani seni yoğuran, karşına çıkan koçların oyuna ve özel olarak sana yaklaşım biçimleri oluyor. Benim için fark yaratan en önemli şeylerden birinin bu olduğunu düşünüyorum; bu çeşitliliği, bu zenginliği kullanmanın bir yolunu bulmuş olmak.

Erman Kunter’in genç oyuncuları yetiştirme konusundaki maharetinin yanı sıra, oyun kurucularına güvenmesi ve onlara özgürlük tanımaktaki rahatlığı da ünlüdür. Bu yaklaşımı sezon öncesinde hissetmiş miydin?
Tabii ki, bunu çok geçmeden hissediyorsun. Başından beri Koç Kunter ile aynı sayfada olduğumuzu düşünüyorum ve sezon boyunca bu işbirliğinin daha da güçleneceğine, birlikte ilerleme kaydedeceğimize inanıyorum. Bildiğin gibi yeni kurulmuş bir takımız, koç ve yardımcıları da kulübe geçtiğimiz yaz katıldılar. Bu hiç kolay değil. Ama iyi çalışıyoruz, ilerleme kaydetmek için çalışıyoruz. İlerleme, bizim için en önemli şey bu. İlerleme.

Kariyerin boyunca çok farklı senaryoların içinde yer aldın. Galatasaray Odeabank’taki kadro yapısını nasıl değerlendiriyorsun?
Bence gençliğin ve deneyimin iyi bir şekilde harmanlandığı, dengeli bir kadro oluşturuldu. Mükemmel bir takıma dönüşmek istiyorsak iyi bir uyum yakalamalı, yapbozun parçalarını birbirlerine doğru biçimde kenetlemeli ve bir kimya oluşturmalıyız. Bunu yapabiliriz, çünkü potansiyelimiz var. Hiç şüphe yok ki gereken potansiyele sahibiz. Önemli olan nasıl bir araya geleceğimiz ya da bunu ne zaman gerçekleştirebileceğimiz. Sezon öncesi tüm takımın toplanması biraz zaman aldı, maalesef değerli günleri kaybetmiş olduk. İlerleme kaydetmeliyiz, bunu yapmak zorundayız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0