Dört Köşe | ''Tudor'un söylediklerini az buldum''

FCN Blog'un kendine has konsepti olan Dört Köşe'de bu hafta Alanyaspor maçını ve Beşiktaş derbisini twitterın sevilen ismi Koray Gök ile konuştuk. Keyifli okumalar.. 

Başakşehir karşısında alınan ağır yenilgi sonrası Alanyaspor maçının önemi daha da artmıştı. Takımın Alanyaspor maçındaki performansını nasıl buldun?
Başakşehir yenilgisi ortaya sadece takım için değil, camia için de büyük bir sınav çıkardı. Taraftar, yönetim, Tudor ve oyuncuların ayrı ayrı verecekleri reaksiyon bu sezonki yolumuzu çizecekti. Taraftar stadı doldurarak, yönetim anormal bir reaksiyon vermeyerek, Tudor ve takım da sonuç alarak bu zorlu sınavı geçti. Sahadaki futbola gelirsek istekli ve sağlam bir başlangıç telaşsız bir oyun gördüm. Ben takımı beğendim Alanya maçında.

Topla her buluştuğunda yuhalanan bir Latovlevici vardı. Sosyal medyada da taraftar ikiye bölündü bir grup bunu desteklerken, diğer grup bunun yanlış olduğunu belirtiyor. Sen bu konuyla ilgili ne düşünüyorsun?
Latovlevici, Cumartesi öyle ıslıklanacak protesto edilecek bir oyun oynamadı, ıslıklanmasının sebebi Alanya maçından ziyade Başakşehir maçının günah keçisi olarak seçilmesidir diye düşünüyorum. Maç içinde taraftarın kendi oyuncusunu ıslıklaması bence doğru değil, ama futbolun yeni düzeninde maalesef artık alışmamız gereken bir durum. Galatasaray’a devre arası muhtemelen bir sol bek gelecek, Latovlevici’nin de bir daha forma göreceğini sanmıyorum.

Igor Tudor basın toplantısında yaptığı açıklamalar çok konuşuldu. Sen Tudor'un basın toplantısını nasıl buldun?
Gayet yerinde hatta ben biraz eksik buldum. Türk futbol basını bu muamelenin daha kötülerini hak ediyor (futbol basınını genel spor basınından bilerek ayırıyorum), yabancı hocaların arkasından yapılan haberler, basın toplantılarında gösterdikleri ikiyüzlü tavır, spor muhabirlerinin takım kazanınca amigoculuk kaybedince teknik direktörcülük oynaması, uydurma kadrolar ve daha bir sürü saçma sapan mevzu Türk futbol haberciliğinin maalesef standardı haline geldi ki Galatasaray’ın bu sezon basın tarafından çektiklerinin de izahı yok. Sezon başında Tudor’u yolladılar yerine adam baktılar, sonra Tudor’u dünyanın en iyi teknik direktörü gibi şişirip Galatasaray’ı şampiyon yaptılar, şimdi yine yerine hoca yazıyorlar. Tudor potansiyelli bir hoca ve o potansiyele Galatasaray’da ulaşabilir. Gençlerbirliği’ne beş attığımız hafta da Başakşehir’den beş yediğimiz hafta da durum aynıydı, bu dalgalanmaları yaratan temel unsur medya ve güçleri sadece yabancı teknik adamlara yetiyor maalesef.

Tudor'un henüz derbi galibiyeti yok ve hafta sonu Beşiktaş derbisi oynanacak. Senin bu maç ile ilgili görüşlerin neler sence Tudor ilk derbi galibiyetini elde edebilir mi?
Haftasonu derbinin doğal favorisi Beşiktaş, Tudor’u bu maç üzerinden sınava sokmanın da doğru olmadığını düşünüyorum. Benim tek beklentim kontrollü bir oyun yerine kazanmak için ofansif bir kumar oynaması, çünkü Galatasaray kaybederse Beşiktaş’ı 3 puan gerisinde tutmaya devam edecek ve derbisiz uzun bir fikstür önünde bekliyor. yani kötü senaryoda bile Galatasaray’ın önü açık, ama ofansif kumar tutar Beşiktaş İnönü’de düşerse Galatasaray’ın 9 puan arkasında kalacak, daha da önemlisi hem Fenerbahçe’yi hem Başakşehir’i yakalaması gerekecek Şampiyonlar Ligi’nde devam etmeleri için. Dolayısıyla bu maçta baskının Galatasaray’a ve Tudor’a yüklenmesini çok saçma buluyorum ve haftasonunu gayet rahat bekliyorum farklı bir mağlubiyet alsak bile şampiyonluk adayım Galatasaray, ki temennim ve tahminim kazanacağımız yönünde.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0