Dursun Özbek: Haftalarca antrenörü eleştirilen başka bir kulüp yok

Galatasaray E-Spor takımının faaliyetleriyle ilgili 1905 GSYİAD (Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği) ile yapılan ortaklık anlaşmasının basın lansmanında Galatasaray Spor Kulübü başkanı Dursun Özbek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yaklaşan Beşiktaş derbisi ve basının Tudor eleştirileri için "Beşiktaş maçı normal ligdeki 34 maçtan bir tanesi. Evet, ezeli rekabetten kaynaklı bir önemi var. Galatasaray 100 seneyi aşkın süredir Beşiktaş ile maç yapıyor. Bu sene de onlardan bir tanesi. Güzel ve keyifli bir maç olacağını düşünüyorum. Galatasaray da bu maçın öneminin bilinciyle hazırlıklarını sürdürüyor. Lige bakarsanız, bütün takımlar birbirini yenebilecek seviyede. İki takım birbirini defalarca yenmiş. Üç ihtimalli bir maç… Her iki takım için de önemli bir maç... Bir takım düşünün ligde lider, en çok gol atmış takım. Ligin başından itibaren lider... Tabii lig uzun bir maraton… Ama bazı yayın organları tarafından antrenör 1-2 hafta önceden gönderiliyor. Bunlar Galatasaray’a zarar veriyor. Bunlar bilhassa köpürtülmek suretiyle herhalde Galatasaray’a fayda sağlamak için yaptıklarını düşünüyorum. Haftalarca antrenörü eleştirilen, başka bir kulüp yok. Ben bunun değerlendirmesini Galatasaray’ın büyük taraftarına bırakıyorum. Biraz da basının öz eleştiri yapmasını gerektiğini düşünüyorum. Takım lider. Elbette yol kazaları zaman zaman olabiliyor. Antrenörün ne zaman gönderileceği konusunun Türkiye’deki futbol gündeminden düşmesi lazım. Bu, takımın performansını etkiliyor. Galatasaray’ın dostu olmayan kişiler buna devam edebilir. Galatasaray; oyuncuları, antrenörü, teknik kadrosuyla şampiyonluğa koşan bir takım. Bu tartışmaların hiçbir zaman kulübümüzü ve takımımızı yıpratmasına müsaade etmeyeceğim. Biz yolumuza devam edeceğiz. Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Herkesin hayret ettiği, beni de duygulandıran bir ortam oluştu Alanyaspor maçında… Galatasaray taraftarı kulübü için her şeyi yapıyor" sözlerini sarf etti.

Bir basın mensubunun Sofiane Feghouli’nin aldığı 3 maçlık ceza ile ilgili yönelttiği soruya ise Galatasaray Spor Kulübü başkanı Dursun Özbek, “Karara itiraz edilmedi gibi bir yorum son derece yanlış. Galatasaray Spor Kulübü Yönetimi olarak bütün hukuki yolları kullanarak itirazımızı yaptık. Galatasaray’ı kale almayan hiçbir federasyon olamaz. Galatasaray Türkiye’nin en büyük kulübüdür. Hukuk çerçevesinde onlar böyle yorumladılar. Galatasaray, Türkiye’nin 500 yılı bir geçmişi olan eğitim kurumundan doğmuş bir kulüp. Biz her zaman hukukun bize gösterdiği yolda gideriz. Elbette haklarımızı sonuna kadar savunuruz. Ama hukuki yollarla savunuruz” yanıtını verdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0