Eurocup: Deplasmanda gelen ilk galibiyet!

Galatasaray Odeabank, mücadele ettiği Eurocup'ta yer aldığı B Grubu'nun beşinci maçında İsrail temsilcisi Hapoel Jerusalem ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Takımımız mücadeleden 81-91 galip ayrıldı ve EuroCup'taki ilk galibiyetine uzandı.

Galatasaray Odeabank mücadeleye Alex Renfroe – Dwight Hardy – Scotty Hopson – DaJuan Summers – Rakeem Christmas beşiyle başlarken Hapoel Jerusalem ise Yogev Ohayon – Jerome Dyson – Stratos Perperoglou – Austin Daye – Alen Omic beşiyle parkedeydi.

Maça Galatasaray Odeabank etkili başlayan taraftı. İlk beş dakika sonunda 8-11 önde olan takımımız Dwight Hardy’den gelen üçlükle skoru 11-19 yaptığında çeyreğin bitimine üç dakika kalmıştı ve Hapoel Jerusalem molası geldi. İlk çeyrekte top kaybı yapmadan dokuz asist yapan Galatasaray Odeabank bu çeyreği 13-29 önde kapattı. İkinci çeyrek Dwight Hardy’den gelen üçlükle açıldı (17-32). İlk dört dakika geçilirken ev sahibi ekip farkı 8’e indirdi (24-32). Çeyreğin bitimine üç dakika kala Hapoel Jerusalem skoru 33-37’ye getirdi. Göksenin Köksal’dan gelen üçlük takımımıza nefes aldırdı (33-40). Jordan Taylor’ın geçiş hücumunda bulduğu üçlük ise Hapoel Jerusalem’e çeyreğin bitimine 1:45 kala molayı aldırdı. İlk yarıyı takımımız 40-48 önde kapattı.

İlk yarı sonunda en skorer oyuncularımız 10 sayıyla oynayan DaJuan Summers ve 8 sayıyla oynayan Dwight Hardy oldular. Alex Renfroe ise 5 sayı ve 6 asistle öne çıkan bir diğer oyuncumuz oldu.

Üçüncü çeyrek Dwight Hardy’nin turnikesi ve DaJuan Summers’ın üç sayılık basketiyle açıldı (46-54). Çeyreğin büyük bölümünü 8-10 sayı bareminde önde götüren takımımız son iki dakikaya 54-60 önde girmeyi başardı. Hapoel Jerusalem ise serbest atış çizgisinden bulduğu isabetlerle maçın içinde kalmaya devam etti. Son çeyreğe Galatasaray Odeabank 61-67 önde girdi. Son çeyrek başındaki Jerusalem rüzgarına Dwight Hardy üçlükleriyle cevap verirken ilk iki buçuk dakika sonunda takımımız 68-75 önde kalmaya devam etti. Maçta son beş dakikaya da sarı-kırmızılı ekip 74-78 önde girdi. Son iki buçuk dakikaya DaJuan Summers’ın serbest atış isabetleriyle Galatasaray Odeabank 78-87 önde girdi. Maçın kalan bölümünde rakibinin geri dönüşüne izin vermeyen takımımız karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı ve EuroCup’taki ilk galibiyetini aldı.

Galatasaray Odeabank'ın istatistikleri şu şekilde..
Alex Renfroe: 7 sayı – 8 asist – 4 ribaund
Scotty Hopson: 8 sayı – 3 ribaund
DaJuan Summers: 19 sayı – 2 ribaund
Göksenin Köksal: 15 sayı
Richard Hendrix: 7 sayı – 12 ribaund – 2 asist
Rakeem Christmas: 6 sayı – 4 ribaund
Dwight Hardy: 24 sayı

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0