Igor Tudor: Gerekirse büyük maç kazanmayalım..

Süper Lig'de geride kalan 11 hafta sonunda liderliğine demir atan Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor yayıncı kuruluşun konuğu oldu. Transfer döneminden formasyona, oyuncu grubundan saha içi yerleşimine kadar bir çok noktaya değinen Hırvat teknik adam takım olarak her maça final gözüyle baktıklarını belirtti. Igor Tudor'un açıklamalarının tamamı şu şekilde..

BAŞARIYA AÇ İSİMLER TRANSFER ETTİK
Geçtiğimiz 2 sezonda başarısız bir Galatasaray vardı ve köklü bir değişikliğe gidilmesi gerekiyordu. Başkanımız bana ve ekibime güvendi, bu görevin başına geldik. Teknik direktör, sportif direktör ve scout ekibi beraber karar verip oyuncuları seçerler ve en son başkana sunulurdu. Burada bu sisteme geçtik ve sağ olsun çok iyi bir başkanımız var. İstediğimiz transferleri bitirdi. Biz bu oyuncuları seçerken aç ve başarıya aç olmalarına, karakter ve uyumlarına dikkat ettik. Ayrıca eski takımlarındaki durumlarını da araştırdık.

Benim futbol bilgimi futbolcularıma vermem çok önemli ve bu kadro bunu sahaya yansıtabiliyor. Performanslara göre de bazı oyuncular ön plana çıkabiliyor tabii ki. Kondisyon ve antrenmanlar konusunda futbolcuların kalitesi çok önemli, fiziksel kalite benim sistemimde teknik kalite kadar önemli. Ben bütün oyuncularımla hep konuşuyorum bu sert antrenmanları yapmak çok kolay değil çünkü. Oyuncularıma hep söylerim iyi çalışmayan takımın hafta sonu maçta iyi oynadığına hiç rastlamadım. Oyuncuların da bu sıkı antrenmanları istemesi çok önemli ve benim oyuncularım bu konuda çok iyiler ben şanslıyım.

ANTRENMANLARDA İYİ ÇALIŞMALIYIZ..
İsim veremem ama bazı oyuncular şikayet edebiliyorlar ancak oyuncularımızla bunu konuşuyoruz. Örneğin, basketbolda Lebron James mesela 7-8 antrenman yapıyorlar. Tenis ve diğer sporlarda da böyle, uzun çalışmalar sonucunda insanlar başarılı olabiliyor. Biz ise günün tamamında, yani 24 saat içerisinde sadece 2 saat çalışıyoruz ve bu antrenmanları üst düzey yapmamız gerekiyor. Bazı hocalar oyuncuları mutlu etmek için çok zorlamıyorlar. Ancak ben oyuncularımdan antrenmanlarda üst düzey olmalarını istiyorum. Gomis, her antrenmandan sonra kalır ekstra çalışır, yaşı olan bir sporcu olmasına rağmen hala kendisini geliştirmeye çalışıyor. Bağlantı oyununda çok etkili değil ama 18 içinde çok çok iyi ve etkili bir oyuncu. Gomis'in çok iyi istatistikleri var, Fransa Ligi'nde de yine çok iyiydi, zafer için istek ve açlık lazım demiştim bu Gomis'te fazlasıyla var diyebilirim.

SAVUNMADA SORUN YAŞAMIYORUZ..
Maicon, 4 gol attı belki de onu hücumda oynatmamız lazım. Sadece Maicon değil, toplamda 3 tane çok kaliteli Brezilyalı oyuncumuz var. Genelde bu oyuncuların eğlenceli - disiplinsiz olduğu söylenir ancak bizim Brezilyalı oyuncularımız fazlasıyla profesyonel isimler. Fernando ve Mariano da çok çok iyiler. Bu konuda çok şanslıyız. Fernando bizim için çok önemli bir oyuncu, 3. bir stoper gibi oynuyor, önde basarkende doğru yerleri kapatan isim. Oyunun defansif yönünü oynayan bir oyuncu kadromuz var ve rakiplerimizi çok fazla kalemize yaklaştırmamaya çalışıyoruz. Stoper rotasyonunda bir sorun yaşamıyoruz, Ahmet, Serdar, Maicon ve Denayer hepsi iyi oyuncular bence bu pozisyonda sorun yok. Duran toplar artık günümüzde çok büyük bir önem taşıyor, duran toptan bizim yediğimiz bir çok gol var. Biz buna çok çalışıyoruz, bu sorunu çözmek için mücadele ediyoruz.

KADROMUZDAKİ OYUNCULAR BİRBİRİNİ TAMAMLIYOR..
Gollerin takıma yayılması için bizim için daha iyi, ayrıca Feghouli ve Belhanda'dan da goller bekliyorum. Ne kadar farklı isim gol atarsa bir takım için o kadar iyi oluyor. Tolga Ciğerci kaliteli bir oyuncu, bu sezon daha hareketli ve tempolu bir futbol oynuyoruz. Tolga'nın fiziksel ve teknik kalitesi bizim sistemimizle örtüştü ve iyi katkı alıyoruz kendisinden. Bu sezon daha dinamik, geçişlerin daha önemli olduğu bir oyun oynanıyoruz. Bu oyun yapısıyla Tolga'nın oyun tarzı örtüştü ve anahtar oyuncularımızdan biri oldu. 

Bu sezon kadromuzdaki oyuncular birbirini tamamlıyorlar, Fernando'nun eksiklerini Badou kapatıyor, Badou'nun eksiklerini Tolga kapatıyor; Belhanda kapatıyor. Badou Ndiaye'nin bizim takımımıza çok fazla şey kattığını düşünüyorum, Osmanlıspor'da daha serbest oynuyordu ama bizde fazla sorumluluğu var farklı bir görevde oynuyor. Ben kendisinden gol atmasını da bekliyorum. Osmanlıspor'da belki bir sezonda 10 gol atıyordu ancak orada forvet arkasındaydı ve orada oynamakla Galatasaray'da oynamak aynı değildir. Badou'nun sezon sonuna kadar 4-5 gol atacağına inanıyorum.

RAKAMLARA, SİSTEMLERE İNANMIYORUM..
Ben rakamlara, sistemlere inanmıyorum. 4-33, 3-5-2, 4-4-2 bu sistemlerin anlamı nedir? Hangi sistem daha ofansiftir bilmiyorum. Benim için sistemden ziyade önemli olan, atak yaptığınızda rakip sahada kaç kişi oluyorsunuz. Aynı şekilde rakip geldiğinde kaç kişi ile savunma yapıyorsunuz. Ben buna bakıyorum, biz iyi çalışırsak her yerde olmamız gerektiği gibi olabiliyoruz. Rakip ceza sahası ve kendi ceza sahamızda kaç kişi olacağımız benim için önemli. Gomis ve Eren Derdiyok aynı anda oynayabilecek mi göreceğiz. Kanatlarda Gary ve Tolga ile oynadığınızda baskı yapabiliyorsunuz, çift forvet oynadığınızda da aynı şekilde baskı azalabiliyor. Bütün maçları tam gaz tam baskı ile oynamak mümkün değil. Gençlerbirliği maçında baskılı bir Galatasaray vardı ve son maçlarda 'Galatasaray baskı yapamıyor' eleştirisine katılmıyorum.

BÜYÜK MAÇ KAZANMAYALIM AMA ŞAMPİYON OLALIM..
11 hafta geride kaldı ve herkes Galatasaray ligi şampiyon bitirecek yargısına vardılar ama bu çok doğru değil. Beşiktaş, Başakşehir ve Fenerbahçe gibi güçlü rakiplerimiz var. Fenerbahçe ile berabere kalıp Trabzonspor'a yenildik, herkes panik yaptı ama bir şey olduğu yok ve biz hala iyi durumdayız. Ben maçlara büyük maç küçük maç diye bakmıyorum, her maçı final gibi görüyorum. Ligin 2. yarısı özellikle son 3 maçı ligin kaderini belirleyecek maçlar olarak görüyorum. Fenerbahçe maçına bakıyorsunuz, hakem penaltıyı verse maçı kazanabileceğimizi düşünüyorum. Mesela Trabzonspor maçına bakıyorsunuz ve rakiplerimizde bizim oyunumuzu çözmeye çalışıyorlar. Daha 4-5 tane büyük maçımız var. Ayrıca gerekirse büyük maç kazanmayalım ama şampiyon olalım düşüncesindeyim. 

TRANSFER DÖNEMİ: ARDA TURAN VE KWADWO ASAMOAH
Benim görevim takıma hep iştahlı bir oyun oynatabilmek, ben takımın konsantrasyonunu sadece sahaya vermek istiyorum. Ekibimi hep stabil tutmak istiyorum, oyuncularımın karakterine çok güveniyorum ve Ocak ayında transfer dönemi geliyor. Eksiklerimiz olursa o zaman konuşulacaktır. Arda Turan, haberlerini gazeteden okuyorum ama geçen yazdan bu yana kulüp içinde hiçbir şey konuşmadık. Türk futbolu için önemli bir oyuncu, iyi bir futbolcu ve karakteri de çok düzgün. Arda konusuyla ilgili kararı başkanımız verecek ama benim sevdiğim, istediğim bir futbolcu. Asamoah'la ilgili sezon başı bitirme noktasına gelmiştik ama Juventus göndermedi. Devre arasında veya sezon sonunda kadromuza katmaya çalışacağız, istediğimiz bir futbolcu.

YABANCI SINIRINA DAİR: SORUN ÜST DEĞİL, ALTYAPILAR..
Kulüpler çok büyük yatırımlar yapıyorlar, sürekli karar değiştirmek kulüplere zarar veriyor. Kulüpler 14 yabancı aldılar bir sonraki sezon bunların göndermek zorunda olmak sıkıntı yaratıyor. Bence Türk sporunda sorun altyapı ve hocalarda, altyapıdan oyuncu çıkmıyor. Siz yabancı futbolculara bir kural getirerek iyi düzeyde olmayan yerli oyuncuların oynamasını istiyorsunuz. Bence Türk futbolundaki sıkıntı yabancı değil, altyapı sorunu ve hocalar. İyi Türk oyuncu olursa takıma koyarsınız zaten. Türk futbolu bence altyapıya odaklanmalı. Mevcut yabancı sayısı devam etmeli, altyapılar geliştirilmeli. Federasyon işin son kısmına odaklanıyor. Yabancı sınırı bu işin sonu. Başı altyapı ve hocaları eğitmek. Altyapı hocalarına, altyapıya yatırım yapılmalı. Almanya bunu yaptı ve sonuçlarını alıyor. Bu yatırımın yapılması ve 4-5 sene beklenmesi gerekiyor. Türk futbolunda yabancı kuralıyla çözüm olsun istemiyor ama bunun çok çok zor olduğunu düşünüyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0