Mercek Altında: Jordan Taylor neler katar?

Kötü gidişata dur demek isteyen Galatasatay Basketbol Şubesi, hatayı oyuncularda buldu ve hızlı bir şekilde buraya takviye yaparak Amerikalı oyun kurucu Jordan Taylor ile anlaştı. Geçtiğimiz sezonu İsrail Ligi'nde Hapoel Holon'da tamamlayan Taylor, kariyerinde Alba Berlin ve Virtus Roma takımlarında da forma giymişti.

SAHA İÇİNDE NELERİ YAPABİLİR?
Jordan Taylor'ın saha içinde yapabildiklerine odaklanırsak, öncelikle Taylor dengeli ve çok yönlü bir guard. Yani onun için ne sadece attıran ne de sadece atan oyuncu profilinde demek çok doğru olmaz. Oyun kurucu yetenekleri olduğu gibi skorer yönü de mevcut.  Oyun aklı ve karar mekanizması ise elit düzeyde olmasa bile eldeki oyuncu grubumuzu düşündüğümüzde kesinlikle iyi seviyede diyebiliriz.  

Jordan Taylor hücum sahasında oyunu pick&roll temelli oynamayı seviyor. İkili oyun oynarken topu erken tutmaması kendisi için artı, aşağıda bekleyen uzunları da orta mesafe şutla bol bol cezalandırabilir.. Hücum portföyünün en çok öne çıkan kısmı bu belki de. Genelde devrilen uzun yerine ters tarafta boşa çıkan forveti bulmayı seviyor. Saha içinde hareketli olduğumuzda ve topu döndürdüğümüzde daha etkili ve keskin hücum ettiğimizi düşünürsek, bu da bizim için artı bir durum.

Tempo konusunda ise mevcut guardımız Alex Renfroe'nun tam tersi bir görüntüde Jordan Taylor. Tempoyu kontrol etmeyi ve yarı sahada oynamayı seviyor. Açıkçası oyunun kontrolünü elimizde tutmakta ve özellikle yarı saha üretkenliğinde sorun yaşadığımızı düşünürsek Taylor hem tempo kontrolü ile hem de yarı sahada takım arkadaşlarına yaratacağı pozisyonlar ile bir nebze olsun bize fayda sağlayacaktır.

Son olarak Jordan Taylor fizik olarak mevkidaşlarına göre ortalama üzerinde bir fiziğe ve güce sahip. Bu durum savunma sahasında onu bir adım öne çıkartsa da topa çok fazla baskı yapmasını ve savunmada lider olmasını beklememek lazım. Ancak kesinlikle savunmada kara delik oluşturacak bir oyuncu da değil. 

SAHA İÇİNDE NELERİ YAPAMAZ?
Jordan Taylor'ın eksik yönlerinden bahsedersek, sakatlık geçmişi en büyük soru işaretlerinden biri onun için. Geçmiş dönemlerde yaşadığı ciddi sakatlığı onun çok daha iyi yerlere gelmesini beklediğimiz kariyerine büyük bir darbe vurmuştu. Ayrıca yaz dönemini nasıl geçirdiğini ve şu an yüksek tempoda maç oynamaya ne kadar hazır olduğunu da bilmiyoruz. 

Fizik olarak hiç zayıf olmasa da güçlü bir penetresi yok Jordan Taylor'ın. Top kontrolü konusunda da çok baskın değil, temaslı savunmalar karşısında zorlanabilir. İkili oyun oynarken aşağıda bekleyen uzunları cezalandırma işini çok güzel yapsa da, show-up yapan uzunlar karşısında topu elinden erken çıkarma konusunda sorun yaşayabiliyor Amerikalı guard.

Jordan Taylor'ın yarı sahada arkadaşlarına ve kendine pozisyon yaratabildiğinden bahsetsem de bireysel yaratıcılığı çok yüksek değil. Yani ısolation oyunlarında ondan çok fazla bir şey beklememek ya da  görev tanımına adamını geçip savunmayı eksiltmesini eklememek lazım. Taylor ikili oyunlarla ve düzen içinde terse döndürülen toplar üzerinden penetre ederek pozisyon kullanabilir. 

Son olarak Taylor'ın istikrarlı bir dış şutu yok, zaman zaman ritim yakaladığında üst üste isabetler bulsa bile eğer gününde değilse kaçırdığı şutlarla takıma zarar verebilir. Onun dengesini iyi ayarlamak oldukça önemli olacak bizim için.

TOPARLARSAK...
Jordan Taylor oyun kurucu yetenekleri olan, dengeli ve oyun aklı fena olmayan bir oyuncu. Ancak elinde sihirli değnekle gelmiyor bize. Yani oyun içinde çok büyük farklılıklar beklemek sonunda hayal kırıklığı yaşamamıza sebep olabilir. Çünkü bizim oyuncu portföyünden ziyade oyun düzeni olarak eksikliğimiz var. Bu da gelecek veya gidecek bir oyuncuyla kolay kolay geçecek bir durum değil.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0