Jordan Taylor resmen Galatasaray Odeabank'ta

Sezona beklentilerin oldukça altında başlayan ve ilk dört maçın sonunda henüz 7Days EuroCup'ta galibiyet ile tanışamayan, ligde ise 2 galibiyet - 2 mağlubiyeti bulunan Galatasaray Odeabank kadrosunu Jordan Taylor ile güçlendirdi. Amerikalı oyun kurucu ile sezon sonuna kadar opsiyonlu olmak üzere iki aylık sözleşme imzalandı.

KİMLİK KARTI
30 Eylül 1989 tarihinde Minnesota, Bloomington'da doğan Taylor, 1.85 metre boyunda ve oyun kurucu pozisyonunda görev yapıyor. Jordan Taylor, Benilde-St. Margaret's Lisesi'nde eğitim gördükten sonra kolej liginin önemli ekiplerinden olan Wisconsin Badgers'a katıldı ve 4 sezon boyunca Badgers forması giydi.

SAKATLIKLA DÜŞEN AVRUPA KARİYERİ
2012 NBA Draft'larında seçilemedikten sonra Avrupa kariyerine İtalya'da Gani Lawal'lı ve Gigi Datome'li Virtus Roma ile atılan Taylor, çaylak senesinde 11.6 sayı, 3.7 asist ortalamaları ile iyi bir sezon geçirirken takımı ile Play-Off finalinde Montepaschi Siena'ya yenilip İtalya Ligi'ni ikinci sırada tamamladı. Bir sonraki sezon için de İtalyan ekibi ile anlaşan Taylor, burada ilk kez Eurocup tecrübesi yaşarken geçirdiği sakatlık sebebiyle sezonu Ocak ayında kapatmak zorunda kaldı. Jordan Taylor 2013-14 sezonunda İtalya ve Avrupa'da çıktığı 24 karşılaşmada 11.1 sayı, 3.7 asist ortalamaları yakalamıştı.

2014-2015 sezonunda Hapoel Holon ile anlaşan ve sakatlığının etkilerini üstünden attığını gösteren Taylor sezonu 14.5 sayı, 4.5 asist ortalamaları ile kapattı. 2015-16 sezonunda Alba Berlin ile anlaşarak yeniden bir üst seviyeye geçiş yapan Amerikalı guard, bireysel olarak başarılı bir sezon geçirse de Alba Berlin takım halinde beklentilerin altında kaldı. Geçtiğimiz sezon ise Aralık ayına kadar kontrat bulamayan Taylor sezon ortasında eski kulübü Hapoel Holon ile anlaştı. Sezonu 10.1 sayı, 4.1 asist ortalamaları ile tamamlayan Taylor, yaz döneminde herhangi bir kulüple anlaşamamıştı.

Jordan Taylor'a Galatasaray ailesine hoşgeldin der, sarı-kırmızılı forma altında başarılı ve sağlıklı bir sezon geçirmesini dileriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0