STSL | Tudor'un yaptığı hataların bedeli..

Spor Toto Süper Lig'te 11 hafta sonunda 26 puan toplayan lider Galatasaray, 12. haftada deplasmanda Başakşehir'e konuk oldu. Kötü bir oyun sergileyen Cimbom, rakibine 5-1 mağlup oldu. Takımımızın tek golünü Bafetimbi Gomis attı.

Tudor'un hataları maçtan önce başladı. Çıkan 11'de topu ileriye taşıyacak adamın olmaması büyük bir hataydı. Bu hatanın benzerini Trabzon deplasmanında da yapmıştık, ne yazık ki o maçtan ders alınmamış. Kötü bir 11 ile çıktık. Bu nedenle kötü bir oyun ortaya koyduk. İşin daha kötüsü ise Tudor'un maçı okuyamaması, hamle yapmamasıydı. Maç önü planınız tutmayabilir bu gayet normal fakat sizin tutmayan planda ısrar etmeniz kabul edilebilecek bir şey değil. Bir hatırlatma yapayım; 2013-14 sezonunda Arena'da oynanan Chelsea maçında, Mancini'nin maç önü planı tutmamıştı. Bunun üzerine Mancini, ilk yarı bitmeden Hajrovic-Yekta değişikliği yaparak, oyunun seyrini değiştirmişti. Kısacası Tudor oyunu okuyamayarak, maçı adeta eliyle verdi. 80 dakika oyuncu değişikliği için beklemenin açıklaması yok, tek kelimeyle skandal. Oyuncu değişikliği zamanında yapılsaydı bu maç dönebilirdi lakin Tudor'un ısrarla uyuması rezalete yol açtı. 

Oynanan futbola gelecek olursak, ilk yarıda etkisiz bir görüntü sergiledik. Maç boyu Elia ile sık sık bire bir kalan Maicon'un da bütün zaafları ortaya çıktı diyebiliriz. Burada da yanlış bir durum vardı çünkü özellikle ikinci yarıda Denayer-Adebayor ile eşleşirken, Maicon hep Elia ile eşleşti. Bu da her iki stoperimizin de bütün zaaflarını ortaya çıkardı. Maicon-Adebayor, Denayer-Elia eşleşmeleri savunmada yaşayacağımız sorunları daha aza indirirdi. Latovlevici'yi artık Fernando bile kurtaramadı. Lato, geçtiğimiz haftalarda da benzer hataları yapıyordu ancak Fernando ve stoperlerimiz onun hatalarını kapatabiliyordu. Başakşehir maçında ise bunları yapamadılar ve sonucunda da ilk yarıdaki golleri Latovlevici'nin kanadından yemiş olduk. Rumen oyuncunun, 90 dakika sahada kalmasını da oyunu kadar skandaldı. İşin özüne gelirsek bütün yollar Tudor'a çıkıyor. Bu maç direkt Tudor'a yazacak bir maç. Buradan sonra yapacakları da merak konusu zira buradan da ders alıp, kendisini geliştirmezse sezonu Galatasaray'da bitiremez. Hırvat teknik adamın artık yaptığı hatalardan ders alması lazım.  

Kötü bir yenilgi aldık ama silklenip ayağa kalkmamız lazım. Unutmayın bu takım şampiyon olacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0