STSL | Yeniden yükselişe geçelim..

Spor Toto Süper Lig'e iyi bir başlangıç yaparak liderlik koltuğuna oturan Galatasaray, ligin 10. haftasında Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu'nda Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Ligde son 2 maçta 5 puan kaybeden takımımızda, Feghouli ve Ndiaye dışında eksik bulunmuyor. Serkan Çınar'ın yöneteceği karşılaşma, 3 Kasım Cuma günü saat 20.00'da başlayacak. Karşılaşma öncesi öne çıkan istatistikler ve detaylar şu şekilde..

SON 10 MAÇTA 6 GALİBİYET
Takımımız Gençlerbirliği ile Süper Lig'de 92 kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların 51'ini kazanmayı başaran takımımız, 21'sinden ise mağlup ayrıldı. İki takım arasında oynana son 10 karşılaşmada ise takımımız 6 kez galip gelirken, 3 karşılaşmada rakibiyle berabere kaldı. Bu karşılaşmalarda rakip kalelere 20 gol atan takımımız, kalesinde ise 11 gol gördü. Öte yandan takımımız Gençlerbirliğine karşı kendi sahasında oynadığı 46 maçın 31'ini kazanırken sahadan 8 beraberlik ve 7 mağlubiyetle ayrıldı. Ayrıca takımımız, ligde iç sahada yedi maçtır kaybetmiyor (6G 1B) ve bu maçların dördünde kalesini gole kapattı. Bunun yanı sıra Galatasaray,  bu sezon ligde iç sahada en fazla puan toplayan dört takımdan biri (13 - Kayserispor, Akhisarspor & Başakşehir ile birlikte).

DİKKATLİ OLMAK LAZIM
Rakibimiz Gençlerbirliği 10 hafta sonunda elde ettiği 8 puan ile 17. sırada yer alıyor. Rakibimiz, 1969/70 sezonundan bu yana lige en kötü başlangıç yaptığı sezonunu yaşıyor. Bu sezon deplasmanda oynadığı 5 maçta yalnızca 1 beraberlik alabilen Gençlerbirliği, bu maçlarda 7 gol atarken, 16 gol yedi. Ankara ekibi bu maçların tamamında kalesinde en az üçer gol gördü. Gençlerbirliği, aynı zamanda ligde deplasmanda en fazla gol yiyen takım. Bu sezon sadece 2 galibiyet alan Gençlerbirliği, bu galibiyetleri Başakşehir ve Beşiktaş karşısında elde etti. Bu bağlamda ne olursa olsun takımımızın çok dikkatli olması gerekiyor.

2 ÖNEMLİ EKSİK
Spor Toto Süper Lig'te 2 maçta 5 puan kaybeden Galatasaray'da, Gençlerbirliği maçı öncesinde 2 önemli eksik bulunuyor. Ligin 10.haftasında oynanan Trabzonspor maçında kırmızı kart gören Feghouli ve Ndiaye bu maçta takımdaki yerlerini alamayacaklar.  Öte yandan, Fenerbahçe maçında 2. sarı karttan kırmızı kart gören Belhanda ise Gençlerbirliği maçında oynayabilecek. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0