Ali Naci Küçük: Dursun Özbek başkanlığının en doğru kararına imza attı..

Galatasaray'da bugün itibariyle Fatih Terim dönemi dördüncü kez başlarken, Ali Sami Yen Arena'da gerçekleştirilen imza töreninde FCN Blog olarak biz de oradaydık. Yaklaşık 1 saat süren basın toplantısı sonrasında Hürriyet gazetesi muhabirlerinden Ali Naci Küçük ile hem efsanevi teknik direktörümüzün dönüşünü, hem de Galatasaray gündemini konuştuk.

Büyük bir istek olmasına rağmen Bilic haberlerinin de etkisiyle umutların azaldığı anda Fatih Terim'in geri döndüğü açıkladı. Sen dönüşünü nasıl değerlendiriyorsun? 
Galatasaray başkanı Dursun Özbek, geride kalan 2.5 yıllık başkanlık döneminde en doğru karara imza attı çünkü özellikle Dursun Özbek'in en çok eleştirilme sebebi sportif başarısızlıktı. Artık bundan sonra Dursun Özbek, gerçek bir teknik direktörle, lider kimliği olan ve tamamiyle Florya'daki bütün baskıyı, sinerjiyi, elektriği özeline çekecek ve her türlü başarıda ya da başarısızlıkta sorumluluğu alabilecek bir teknik adamla çalışacak. Bence gerçekten de eğer görevine devam ederse Dursun Özbek de geride kalan 2,5 yılın aksine daha huzurlu, daha mutlu bir süreç yaşayacaktır çünkü her zaman Fatih Terim, baskıları kaldırabilecek, lider karakterli biri.

Haftasonu bir Göztepe maçı var ve Fatih Terim de sahada olacak. Bu maç ile ilgili düşüncelerin nedir?
Fatih Terim'in olduğu yerde her şeyden önce mücadele olur, heyecan olur, kazanma hırsı olur o yüzden bana göre bu yeni süreçte futbolcular da Fatih Terim'e kendini göstermek adına daha fazla mücadele edecektir. Sadece Tudor döneminde sahada olanlar değil, saha kenarında olan, küskün olan futbolcuların da kendilerini gösterip, bir anlamda bu forma yarışına ortak olmaya çalışacaklardır. Fatih Hocanın bu şekilde bir rekabet ortamı yaratmak gibi bir düşüncesi var, ki Nigel de Jong'u da affettiğini ve kadroya çağırdığını söyledi. Kısaca hakeden formayı alacaktır. Ben Göztepe maçında 90 dakika mücadele edecek, kazanmak için oynayacak daha doğrusu kazanma isteği maksimuma çıkacak bir Galatasaray bekliyorum. Ben Galatasaray'ın çok net bir şekilde farklı bir galibiyete ulaşacağını düşünüyorum. Göztepe maçında burada en az 50 bin Galatasaray taraftarı da olacaktır. Gördüğünüz bugün de çok yoğun bir kalabalık Fatih Hocanın imza törenini de takip etti. Dün akşamdan bu yana Galatasaraylıların anlamsız tebessüm ederek, mutluluk hormonu aşıladıklarını düşünüyorum. 

Futbolculara girmişken, bu takımla ilgili tam bir Fatih Terim takımı olduğu yönünde yorumlar vardı. Bu takımda eleştirilen Belhanda, Maicon hatta Feghouli gibi isimleri Fatih Hoca çok farklı bir seviyeye çıkarabilir mi?
Olabilir, çünkü Fatih Hoca her zaman hücum anlamında baskı oyununu iyi oynayan, ofansif futbolu seven takımlar kurdu. Bugünkü Galatasaray kadrosuna da baktığımızda gerçekten hocanın çok ekstra işler çıkartabileceği bir kadroya sahip. Bir Feghouli, bir Belhanda Galatasaray'ın çok önemli yatırımlar yaptığı futbolcular ama ne yazık ki o yatırımların karşılığını alamadığı futbolcular geride kalan 16 hafta boyunca. Ben Fatih Hocanın özellikle bu iki isime dokunuşlarıyla farklı işler çıkartabileceğini düşünüyorum.

Önümüzde bir seçim olacak. Güçlü muhalif adayların çıkabileceği konuşulurken Dursun Özbek'in bu hamlesi seçimi nasıl etkileyecektir?
Bence %100 olumlu etkileyecektir çünkü camianın, taraftarın ve kaumoyunun desteğini, takdirini ve alkışını alan bir hamleye imza attı Dursun Özbek. Elbette ki bunda kuracağı yeni yönetim kurulu listesinin de etkisi olacaktır. Eğer Abdurrahim Albayrak gibi önemli bir ismi de alması halinde ben Dursun Özbek'in rahat bir kongre geçireceğini düşünüyorum. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0