Maça Doğru | Galatasaray Odeabank - Sakarya BŞB

EuroCup'ın ardından ligde de kötü gidişatına son vermek isteyen Galatasaray Odeabank, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin on ikinci haftasında evinde Sakarya BŞB Basketbol'u ağırlayacak.

23 Aralık Cumartesi günü saat 17.00'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma NTV Spor'dan naklen yayınlanacak.

Yenilmez Armada, son lig maçında son hücumu değerlendiremeyerek Beşiktaş Sompo Japan'a 80-78 mağlup olmuştu. Karşılaşmada Scotty Hopson 16 sayı - 10 ribaund - 3 asist ile en skorer oyuncu olurken, Dwight Hardy karşılaşmayı 13 sayı ile tamamlamıştı. Sarı Kırmızılılar aldığı bu sonuç ile 6. mağlubiyetini alırken, 5 galibiyet - 6 mağlubiyet ile ligin 9. sırasında yer alıyor.

Rakibimizi Tanıyalım: Sakarya BŞB Basketbol
Geçen sezon Erkekler Basketbol 1. Ligi'nde şampiyon olarak Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ne çıkma hakkı kazanan Sakarya BŞB Basketbol, burada kalıcı olmak istiyor. Sezon başında geçen sezonki şampiyonluğunda büyük katkısı olan Hakan Yapar, Kerem Gönlüm ve Charles Jackson ile yollarını ayıran Sakarya temsilcisi, kadrosunu Nathan Boothe, Metecan Birsen, Moustapha Fall, Nikola Jankovic gibi isimlerle güçlendirdi.

LİGDE GAYET İYİ
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ne dengeli bir başlangıç yapan Sakarya BŞB Basketbol, oynadığı 11 karşılaşmada 6 galibiyet almayı başardı. Trabzonspor, Muratbey Uşak, Banvit gibi ekipleri yenmeyi başaran Yeşil Siyahlılar, 6 galibiyet - 5 mağlubiyet ile ligde 7. sırada yer alıyor. Oynadığı son lig maçında ise Gaziantep Basketbol'u evinde 79-57 mağlup etmeyi başarmıştı. Karşılaşmada Nathan Boothe 16 sayı - 6 ribaund ile maçın yıldızı seçilirken, Calvin Harris de 16 sayı atarak skor  liderliğini Boothe ile paylaşmışt. Oynadığı son 3 lig karşılaşmasının sonuçları şu şekilde:
  • Sakarya BŞB 81-76 Banvit
  • Anadolu Efes 83-69 Sakarya BŞB
  • Sakarya BŞB 79-57 Gaziantep Basketbol

TEHLİKELİ İKİLİ: JONES & HARRIS
Oynanan on iki lig maçında takımın en iyi oyuncuları şu ana kadar maç başına 12,6 sayı - 1,18 ribaund - 4,36 asist ortalaması ile oynayan Lazeric Jones ve maç başına 11,1 sayı - 2,72 ribaund - 2,27 asist ortalaması yakalayan Calvin Harris oldu.

İSTATİSTİK LİDERLERİ (ORTALAMALAR):
Sayı: Lazeric Jones - 12,6 / Scotty Hopson 12.
Ribaund: Metecan Birsen - 7,36 / Ege Arar - 5,36.
Asist: Lazeric Jonas - 4,36 / Alex Renfroe - 6,09.
Blok: Moustapha Fall - 1,90 / Richard Hendrix - 1,1.

İLK KEZ KARŞILAŞIYORLAR
Galatasaray Odeabank ve Sakarya BŞB Basketbol oynanacak mücadeleyle birlikte Basketbol Süper Ligi'nde ilk kez karşı karşıya gelecek.

Daha önce formamızı giymiş Ersin Dağlı'yı kadrosunda bulunduran Sakarya BŞB Basketbol'un güncel kadrosu şu şekilde: Lazeric Jones, Calvin Harris, Nathan Boothe, Metecan Birsen, Moustapha Fall, Nikola Jankovic, Can Korkmaz, Doğukan Şanlıi Rodney Pryor, Ersin Dağlı, Tufan Önen, Mehmet Özdoğan, Mustafa Kırcalı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0