Bir garip düşüş: Fernando Muslera..

Galatasaray tarihinin en önemli yabancı oyuncuları arasında yer alacak olan ve kulüp tarihinde bir çok rekora imza atan Fernando Muslera son zamanlarda oldukça zorlu günler geçiriyor. Yaptığı kurtarışlarla tabir-i caizse maç alan ve şampiyonluk yolunu açan Uruguaylı kaleci, geride bıraktığımız başarılı sezonların aksine oldukça dikkat çekici şekilde düşüş içerisinde görünüyor. 

Camia olarak son 1.5 - 2 sezonu oldukça başarısız olarak geçiren ve bir çok spekülasyonu birarada yaşayan Galatasaray'da saha içinde gösterilen performanslar pek tartışılmazken, bu sezona flaş bir başlangıç yapan ancak son haftalarda aldığı sonuçlarla rakiplerini şampiyonluk yarışına ortak etmesi bir anda eleştirilerin dozunun yükselmesine sebep verdi. Beşiktaş maçında yaptığı hatayla mağlubiyetin hazırlayıcısı olan ve eleştirilerin odak noktası haline gelen Fernando Muslera, dün akşam Akhisar Belediyespor karşısında yaptığı kritik hatalarla dikkat çekti. Yenilen ilk golde top önünden geçmesine rağmen çıkıp kontrol etmeyen Uruguaylı eldiven, yenilen 2.golde de kalesini terk etmenin bedelini ödedi. Son zamanlarda başlayan "savunmanın arkasına atılan her topa çıkma hastalığının" kurbanı olacağı 2 pozisyonda ise Muslera'nın şansı yanındaydı.

Fernando Muslera ceza sahasi içerisinde birebir pozisyonlarda gösterdiği inanılmaz reflekslerle ve kurtarış kabiliyetleriyle kuşkusuz Avrupa'nın önde gelen başarılı kalecilerinden birisiydi. Birisiydi, çünkü artık öyle değil. Rakamlar da bunu doğruluyor. Ceza sahasına gelen ortalara çıkıp vurmaktan çekinen Muslera'nın son zamanlarda en başarılı olduğu noktalardan birisi olan ceza sahası içerisindeki etkinliği azalmış görünüyor. Bunun sebebi ne olabilir, nasıl yorumlanabilir bilinmez.. Ya iyi çalışmıyor, ya kafasında başka soru işaretleri var ya da formasını garanti görmesinden kaynaklı bir rehavet söz konusu. İşte burada devreye yedek kaleci Carrasso giriyor. Oldukça tecrübeli olan Fransız kalecinin ligde bir kaç maçta forma giymesi Uruguaylı kaleci için ciddi bir uyarı olacaktır.

Fernando Muslera bu sezon ligde en az 10 maç forma giyen kaleciler arasında elde ettiği istatistikler oldukça dikkat çekiyor. Muslera maç başına %62 kurtarış yüzesiyle - yukarıdaki kriterler dikkate alındığında - ligin en iyi 9. kalecisi olurken, ceza sahası içerisindeki pozisyonlarda bu rakam %47 olunca kendisine 11.sırada yer buldu. Uruguaylı kalecinin maç başına kurtarış sayısı ise 2.1 oldu ve ligin en çok kurtarış yapan 13. kalecisi konumunda yer aldı. Topu oyuna sokma konusunda %80 isabet sağlayan Muslera bu alanda Fabri ile birlikte ligin en iyi ismi olarak dikkat çekiyor ancak degajlarındaki isabetsizliği dikkat çekiyor. Bu sıralamalara ligde 9 maçta forma giyen Osmanlıspor kalecisi Hakan Arıkan ve Alanyaspor kalecisi Haydar Yılmaz eklendiğinde Uruguaylı kalecinin tüm sıralama değerleri 2 sıra aşağıya kayıyor. Ceza sahası içerisindeki sıralamada ise Muslera'nın sırası 15 olarak dikkat çekiyor. Bir dönem yaptığı kurtarışlarla Galatasaray'a şampiyonluklar kazandıran Uruguaylı kaleci kurtarış yüzdesiyle ligde ilk 10'a girememiş oluyor! 

Galatasaray forması altında 7. sezonunu geçiren ve bu sezon kaptanlık bandını takan Fernando Muslera hatırlanacağı üzere geçtiğimiz sezon Jan Olde Riekerink'in antrenör ekibinde yer alan Frans Hoek ile bazı sorunlar yaşamıştı. Claudio Taffarel'in teknik heyetten ayrılmasının ardından dünyanın en iyi kaleci antrenörleri arasında gösterilen Hollandalı antrenörle çalışmak istemediğini belirten Muslera, yardımcı kaleci antrenörü Fadıl Koşutan ile çalışmalarına devam etmişti. Jan Olde Riekerink'in görevden alınmasının ardından Frans Hoek teknik ekipten ayrılmış ve Igor Tudor'un yardımcılarından Sandro Tomic kaleci antrenörlüğü görevine getirilmişti. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0