Gidişatta düzelme var ama daha yolumuz uzun...

Galatasaray Odeabank, sezon başındaki felaket görüntüsünden sonra biraz toparlansa da hala işleri tam anlamıyla rayına oturtabilmiş değil. Maçtan maça dalgalanan görüntüyü geçtim, periyotlar arasında bile tutarsız ve dengesiz olabiliyoruz. Bu da takımın istikrarlı bir oyun oynamasını zorlaştırıyor. Öte yandan uzun rotasyonunda nicelik olarak eksik kalmamız ve transferin gecikmesi de başımızı daha çok ağrıtabilir..

ROTASYONU OTURTAMADIK
Erman Kunter şu ana kadar rotasyonu hep geniş tutmaya çalıştı. Kafasında belli bir ilk beş-ikinci beş ayrımı var ve rotasyonu hep bu şablon üzerinden şekillendirdi. Ancak şöyle bir durum var. Bizim bütçemiz sınırsız değil, kadromuzda aynı ayarda 10 tane oyuncu yok.  Maça Renfroe, Hardy, Hopson ile başlayıp ilk çeyrekte 14 sayı fark attığımız lig sonuncusu Uşak karşısında ikinci beş Taylor, Mehmet ve Göksenin oyuna girdiğinde tüm ritmimizi kaybedip devreye sadece 1 sayı farkla önde girebiliyoruz. Dünkü maçta yaşandı bu.

Belki rakip Uşak değil de Sakarya olsa dün maçı kaybedebilirdik. Sezon içinde iniş çıkışlar yaşanabilir. Ancak maç içinde bu kadar büyük dalgalanma yaşanması takım açısından çok tehlikeli bir durum. Tabi bunda Erman Kunter'in rotasyon anlayışının yanında oynatmaya çalıştığı, sezon başındaki haline göre törpülese de, bireysel yaratıcılığa dayalı oyun planının da etkisi var. Seti bitirme noktasında topun Hardy veya Hopson'ın elinde olması ile Göksenin ve Mehmet'in elinde olması arasında fark oluyor.

Burada bir noktaya daha değinmem lazım, ilk geldiğinde katkısı büyük olsa da maçlar ilerledikçe Jordan Taylor'ın etkisi de azaldı. Hatta rotasyonda Mehmet Yağmur'un gerisine kadar düştü. Kontratındaki opsiyon kullanılıp sezon sonuna kadar takımda tutulur diyordum ama şu durumda önümüzdeki ay ne olur kestiremiyorum. Taylor'ın bir an önce toparlanıp hücumda daha baskın oynamasına ihtiyacımız var. Sorumluluk almaktan kaçıyor gibi şu anlık..

Rotasyon açısından sorunumuz var diyorsun. Peki buna çözüm önerin ne diye sorarsanız, aslında yapmamız gereken şey basit. İlk beşe Hardy veya Hopson yerine Göksenin'in yerleştirilmesi ve rotasyon yaptığımız sırada bireysel yaratıcılık farkının maç başına göre minimuma indirilmesi. Ya da bu kadar katı bir rotasyon yerine daha geçişli ve ilk beş oyuncularının daha fazla sahada kaldığı bir sistem kurgulamalıyız. Açıkçası olayı şu noktaya bile indirgeyebiliriz, Summers bu kadar kötü durumdayken Hardy ve Hopson ikilisinden biri mutlaka sahada olmalı. İkisinin aynı anda kenarda olması bizim hücumlarımızı kısırlaştırıyor. 

UZUN ROTASYONU İMDAT DİYE BAĞIRIYOR
Jordan Taylor'ın transferi ve Mehmet Yağmur'un geri dönüşü sonrası kısa rotasyonu rahatladı. Bu su götürmez bir gerçek. Taylor ve Mehmet belki bireysel olarak elle tutulur katkılar sağlamasa da oyuncuların üzerinde bulunan ve yapamayacakları sorumlulukları onlardan alarak büyük bir rahatlama sağladı. Renfroe'nun yükselen formunda bunu çok net görebiliriz. Tabi oyun sistemindeki ufak değişimin de etkisi büyük bu durumda.

Kısa rotasyonundaki ilerlemenin yanında Rakeem Christmas ve T.J. Cline'ın ayrılığı sonrası nicelik olarak da eksilen uzun rotasyonu için kısalar kadar olumlu konuşamayacağım. Orada işler kör topal ilerliyor. Ege Arar sezon başına göre büyük bir ilerleme kat etse de işler sertleştiğinde tecrübesiz kalabiliyor. Açıkçası Hendrix top oynamazsa ikinci bir planımız yok. Hendrix'in oynaması da papatya falı gibi. Tamam, oynadığında katkısı çok büyük ama sezonun kalan kısmında istikrarlı bir katkı da göremedik ondan. Hafta arası EuroCup'ta resital sergiledikten sonra lig maçında yokları oynayabiliyor. Bu kadar istikrarsız bir performansı kompanse edebilecek bir kadromuz ve durumumuz yok.

Summers'ın da olayın tamamen dışında kalması bizi orada iyice kara deliğe götürdü.. Açıkçası burada transferin geciktiği her maç, gelecek mağlubiyetler sürpriz olmaz. Emir Preldzic, hatta zaman zaman Hopson ve Göksenin ile idare ediyoruz Summers'tan arda kalan zamanları. Eğer rakip iki atlet uzun ile oynarsa bize karşı dominasyon kurmaları kaçınılmaz. Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı. Bu kadro ile bu kadar oluyor. Summers'ın sevimli hayalet Casper gibi oynaması ile yol alamayız. Bir an evvel nerede olduğunu hatırlaması gerekiyor..

Uzun rotasyonuna takviye şart. Açıkçası forvet yada pivot alalım şu durumda fark etmeyecek. Yine diğer kısımda eksik kalacağız. Bu yüzden seçim yapmak zor, belki her iki pozisyonda da oynayabilen bir 4.5 numara alınabilir. Umarım yolun sonunda doğru ismi bulabiliriz. Tüm bunların yanında bir de savunma sorunumuz var ama ona burada değinip başınızı daha da fazla şişirmeyeceğim. O da bir dahaki sefere olsun..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0