Dört Köşe | ''Terim'in dönmesini ümit ediyorum.''

FCN Blog'un kendine has konsepti olan Dört Köşe'de bu hafta alınan seçim kararını ve Fatih Terim'in dönme ihtimalini içimizden biri olan Barış Çamur ile konuştuk. Keyifli okumalar..

Malatyaspor maçının ardından büyük bir kaos oldu. Tudor gitti, seçim kararı çıktı. Sen bu kararı nasıl değerlendiriyorsun?
İşin doğrusunu söylemek gerekirse, Galatasaray'ın son haftalarda ortaya koyduğu futbol tartışmaları beraberinde getiriyordu. Trabzon deplasmanıyla başlayan süreç, Başakşehir ve Beşiktaş maçlarının kaybedilmesiyle zirve yaptı. Futbolda maçları kaybedebilirsiniz bunlar çok normal ancak oynadığınız 270 dakikada rakip kalede adam gibi doğru düzgün pozisyonunuz yoksa eleştirilerin çok sert olması oldukça normal. Trabzon, Başakşehir ve Beşiktaş deplasmanlarını "büyük maç" olarak adlandırdı Igor Tudor ancak hafta sonu oynanılan Malatya maçının herhangi bir açıklaması yoktu. Bir nevi kendi sonunu kendisi hazırladı, doğru işleyen makinaya mutlaka bir çomak sokmanın peşindeydi. Belki kendince haklı sebepleri vardı ancak Malatya deplasmanında Galatasaray bir ara kendi yarı alanında 6 kişiydi. Tekrar ediyorum, altı. Yani takımın yarısından fazlası kendi yarı alanında görev yapıyordu. Bu pek kabul edilebilir bir durum değil.. Tudor giderken bugün her ne kadar "Puan sıralamasında 2.sıradayız ve geride kalan 16 haftanın 14 haftasında lider bizdik" gibi bir açıklama yapsa da, Galatasaray neredeyse 5 haftadır freni patlamış kamyon misali rampa aşağıya gidiyordu.

Seçim kararı ise, yönetimin adeta şapkadan tavşan çıkartmasıydı. Ortada hiç bir sebep yokken birden bire baskın seçim kararı aldılar ve Galatasaray'ı doğrusunu söylemek gerekirse kaosa sürüklediler. Neden kaos? Teknik direktörünüz yok, devre arası kamp dönemi bir kaç gün sonra başlayacak, 10 gün sonra transfer tahtası açılıyor ve siz seçime giriyorsunuz. Seçime girecek olan yönetime hangi teknik adam oturur masaya konuşur veya hangi oyuncu sizinle bir transfer görüşmesi yapar. Yada farklı bir cepheden bakalım.. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek hangi oyuncu Ocak ayında sizinle görüşür ve protokol imzalar? Hiç biri. Neden? Çünkü sezon sonunda siz yoksunuz.

Taraftarın çok ciddi bir Fatih Terim isteği var. Sen Fatih Terim'in dönme ihtimalini nasıl görüyorsun?
Galatasaray'ın bir teknik direktöre ihtiyacı varsa ve Fatih Terim herhangi bir takımın başında değilse isminin Galatasaray ile anılması kadar doğal bir şey olamaz. Ancak bu sefer farklı bir durum var. Galatasaray'ın şuan itibariyle Fatih Terim'e ne kadar ihtiyacı varsa Fatih Terim'in de bir o kadar Galatasaray'a ihtiyacı var. Güçlü kadrosu olan, taraftar desteğiyle birlikte Milli Takım'daki sansasyonel durum sonrasında Fatih Terim'in kazanarak, "ben buradayım" mesajı vererek çıkması gerektiğini düşünüyorum. 

Fatih Terim'in son ayrılışında bazı kırgınlıklar olabilir, sosyal medyada da "Ahımız var tayfası" olarak adlandırılan bir grup var biliyorsun ki, ancak bu son derece normal. O dönem yönetimin yaptığı doğrudur - yanlıştır bilemem ama Fatih Terim'in imza töreninde Yıldırım Demirören'le birlikte sarmaş dolaş verdiği pozlar bir çok Galatasaraylının canını acıtmıştı. Ben de bunlardan birisiyim. Ancak bugün başarı istiyorsak, Galatasaray'ı ayağa kaldıracaksak ve ne kadar desteklemesem de Dursun Özbek bile birlik - beraberlik nidaları atıyorsa Fatih Terim'in geri dönmesini ümit ediyorum. Peki ya Terim döner mi? İşin doğrusu bu soruyu dün sorsaydın, Fatih Terim'in geri dönüşüne adım gibi emindim ama artık seçim sonucunu bekleyecektir gibi bir düşüncem var. Dursun Özbek ne kadar yalanlarsa yalanlasın, Abdürrahim Albayrak üzerinden Fatih Terim'in kapısını çaldıkları aşikar. Fatih Terim muhtemelen kendisine "Başkan sezon sonunda ne olacağın belli değil, seçimden sonra görüşelim" dediği için şuan baskın seçime giriyoruz. Ancak muhalefet sert bir şekilde cevap verecek. Hep birlikte bekleyip görelim.

Şu anda Mustafa Cengiz ve Dursun Özbek aday. Seçimlerin vazgeçilmez ismi Turgay Kıran'ın da aday olabileceği konuşuluyor. Sen bu adaylar arasında hangi ismi istersin? 
Galatasaray'da muhalefet daima çalışma içerisindedir ancak erken seçim sonrasında hamlelerini bir tık daha hızlandırdılar. Mustafa Cengiz bugün başkan adaylığını açıkladı ancak yönetim kurulu hakkında hiç bir bilgi alamıyoruz. Özel haberlerle seçimin nabzını tutsak bile bizim de tıkandığımız yerler oluyor, biliyorsun. Ben açıkcası bir başkan adayını desteklemekten ziyade altındaki kadrosunu görmemiz gerektiğini söylüyorum ancak Dursun Özbek haricindeki her aday benim için kafidir. Şuan için Mustafa Cengiz ilk başkan adayı olarak görünüyor ancak muhalefetten bir isim daha çıkacaktır.  Bu ismi de görmek lazım.

Bu arada şöyle bir noktaya parmak basmak gerekiyor. Riva & Florya süreçleri, Kemerburgaz arazisi, spor salonu, sermaye artışı derken gelen her kim olursa olsun siyasi olarak bazı bağlantılarının olması ya da destek alması gerekeceğini düşünüyorum. Mustafa Cengiz taraftar portföyünde pek tanınmasa da eski bir bürokrat, Mülkiyeli bir isimdir. Bugün gerçekleştirdiği radyo yayınında acele etmemek adına yuvarlak cümleler kurması ve genel itibariyle bizleri pek tatmin etmese bile bazı noktalarda vizyonunun ne kadar geniş olduğunu gösterdi. Satır aralarını iyi okumak gerekiyor.

Yönetimsiz ve teknik direktörsüz bir takım var ve hafta sonu Göztepe ile çok önemli bir maça çıkacağız. Sence bu yaşananlar takımı etkiler mi nasıl bir maç bekliyorsun?
Galatasaray uzun zamandır yönetimsiz olarak mücadele ediyordu, bu yeni bir şey değil. Saha içinde doğranan takımın hakları saha dışında aranmadı. Akhisar Belediyespor maçı sonrasında Bafetimbi Gomis'in bir maç ceza alması bile şaşırtıcıydı bu yönetime karşı.. Teknik direktör konusunda da Emrah Bayraktar oldukça tecrübeli bir isim ancak hafta sonu oynanacak olan karşılaşma aslında biraz onur - gurur mücadelesi olacak. Futbolcuların karakter göstermeleri gerekiyor. Bu tür maçların tekniği, taktiği olmaz. 

Yaşanan süreç takımı mutlaka etkileyecektir ancak bu etkilenmenin pozitif yönde olacağını düşünüyorum. Yönetimi istifa etmiş ve baskın seçimle bazı pazarlıklar peşinde olan, teknik direktörü olmayan bir takımın 45 bin kişiye oynaması büyük bir motivasyon olacaktır. Ben tüm süreçlere rağmen futbolcuların göstereceği karakterle birlikte kazanacağımızı düşünüyorum. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0