Emrah Bayraktar'dan açıklamalar

Galatasaray Futbol Akademisi Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Emrah Bayraktar, Melisa Çizmeci’nin sunduğu “Gün Ortası” Programı’na konuk oldu. Galatasaray altyapısında sadece futbol anlamında değil, sosyal anlamda da eğitimler verdiklerini söyleyen Bayraktar, Oyuncu gelişimini daha sağlıklı bir hale getirmek için profesyonel liglerde oynayan bir B Takımı'na ihtiyaç duyduklarını da dile getirdi. 

Emrah Bayraktar’ın sözlerinden öne çıkan ifadeler şöyleydi:

“Bizim altyapımızdaki oyuncuların sadece sahada eğitilerek değil sosyal anlamda da gelişebilecekleri eğitimlerden geçeceğini konuşmuştuk. U 21 ve U 19’da bu eğitimlerle başladık ve 11 hafta süren eğitimler verdik. Farklı konulardaki uzamanlar geldiler, eğitimler verdi. U 21 ve U 19 oyuncuları iyi bir eğitim sürecinden geçti ve çok mutlu oldu. Daha alt yaş gruplarına eğitimler de var. Galatasaray tedrisatından geçmiş oyuncular oldukları gösterebilmek adına sosyal anlamda geliştirmek için de çalışmalar yapıyoruz. Galatasaray büyük bir camia. Altyapıdan çıkan oyuncu sadece altyapı eğitimini değil Galatasaray kimliğini de taşıyacağı, göz önünde olacağı için biraz daha bizi temsil kabiliyeti kazanmaları adına bu eğitimleri veriyoruz.”

“Avrupa Kulüpler Birliği’nin toplantısına gittik. 2 yılda 1 toplanırlar. Münih’teydi. Sonunda da Bayern Münih’in inşaatını yeni tamamladığı akademi tesislerini ziyaret ettik. 70 milyon Euro’ya yeni bir tesis kurdular. Bizim de yakın zamanda yeni bir tesise taşınmamız söz konusu. Bu noktada bizim de görgümüzü artırmak ve kendimizi güncel tutabilmek adına iyi bir imkan oldu.”

“Bizim futbol kültürümüz genç oyuncuların A Takım’da oynamasına pek müsaade etmiyor. Avrupa ile en temel fark bu kültür farklılığı. Bu kültürün içinde medya, taraftaralar, antrenörler, federasyon yani futbolun tüm paydaşları var. Bir oyuncu eğitimini tamamladıktan sonra Avrupa’da iyiyse yukarıda şans bulabiliyor.”

“Oyuncu da toplum içinde yetişen bir birey. Toplumda bir negatiflik varsa bu ona da geçiyor. Oyuncu yönlendirmeye çok açık bir noktada. Bu işin temsilcisi boyutu var, aile boyutu var ve oyuncu boyutu var. Aile ve temsilci, bu oyuncunun olabileceği en üst seviyeye bir an evvel gelmesini istiyor. Biz işin profesyonelleri olarak bir olgunlaşma süreci olduğunu düşünüyoruz. Biz, onu küçük yaşta bulmuş bu noktaya kadar geliştirmiş insanlar olarak ‘Hayır senin hala eksiklerin var, daha çok çalışman gerekiyor’ geri bildirimlerini vermek zorundayız. Zaman zaman bu tarafların (aile, menajer, eğiticiler) fikirleri örtüşmeyebiliyor. Antrenörlük; sadece futbol federasyonun vermiş olduğu eğitim sonucu kazanmış olduğunuz bir belge değil. Bir tecrübeler bütünü… Binlerce örnek var önümüzde. Oyuncular bazen büyüye kapılabiliyor. Dışardan gelen olumlu bildirimlerin etkisine açık olabiliyor.”

“Arda, Manisa’ya gitmese bile Galatasaray Futbol A Takımı’nda oynardı. Arda farklı bir örnek… O profilde oyuncu, 30-40 yılda bir geliyor. Önemli olan bu işi sistematik yapıya kavuşturmak. Görünen o ki kiraya verme yöntemi işlememiş. Galatasaray Futbol Akademisi’nden mezun olmuş kiraya verilmiş, performans göstermiş ve geri dönmüş neredeyse oyuncu yok. Bu yapı diğer kulüplerde de işlememiş. Doğru yapı, Avrupa’daki örneklere de baktığınız zaman bizim bir B Takımı’na ihtiyacımız olduğu… 21 yaş grubu yerine Profesyonel Lig’de, 2. Lig’de oynayan bir B Takımı olması gerekiyor Florya’da ikamet eden, hocası akademi yapısı içinde bulunan, bir takıma ihtiyacımız var. Bunu başkanımızla da konuşuyoruz.”

“Sayın Bakanımızın talebi doğrultusunda aynı zamanda Kulüpler Birliği Başkanı olan başkanımız Dursun Özbek’in de katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdik. Çalışma grubu olarak Türkiye’de genç oyucunun gelişiminin önündeki engellerle ilgili konuştuk. Bir rapor yazmıştık ve bu raporu Bakanımız ile paylaştık. Yabancı kısıtlaması noktasından ziyade Bakanımızın vurgu yaptığı konu akademileri, altyapıları nasıl iyileştirebileceğimiz oldu. Çok faydalı bir toplantı oldu.”

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0