Erkut Öztürk: Galatasaray için çok doğru bir karar oldu..

Galatasaray'da bugün itibariyle Fatih Terim dönemi dördüncü kez başlarken, Ali Sami Yen Arena'da gerçekleştirilen imza töreninde FCN Blog olarak biz de oradaydık. Yaklaşık 1 saat süren basın toplantısı sonrasında Tivibuspor'dan Erkut Öztürk ile hem efsanevi teknik direktörümüzün dönüşünü, hem de Galatasaray gündemini konuştuk.

Taraftarın büyük bir isteği, çoşkusu vardı Fatih Terim'in dönmesiyle ilgili ama son güne kadar özellikle basına baktığımızda Koeman, Bilic gibi isimler ön plandaydı. Bir nevi beklenmeyen bir gelişme oldu sen bu dönüşü nasıl değerlendiriyorsun?
Bugün başkanın açıklamalarına da baktığımızda bunu beklenmeyen olarak değerlendirmemek lazım çünkü camianın Fatih Terim konusunda büyük bir ısrarı vardı ve Galatasaray Yönetiminin eğer ki aklında böyle bir şey yoksa dahi onlar da bu düşünceye paydaş olmaya çalıştılar. Zaten doğru tektir, Galatasaray için çok doğru bir karar oldu çünkü bütün taraftar kitlesi böyle bir yönde karar alınmasını beklediği için doğruydu. Fatih Terim de basın toplantısında söyledi ''Hiç ayrılmamıştım buradan'' dedi. Zaten Fatih hoca her zaman için Galatasaray'ın ne zaman ihtiyacı olsa göreve hazır olduğunu belirtiyor. Dolayısıyla çok sürpriz olarak değerlendirmemek lazım. Bundan sonrası çok daha önemli. Hocanın bu kadroyla neler yapacağına bakmak gerekiyor. Hücum anlamında iyi bir kadrosu var Galatasaray'ın ki Fatih Terim de bu anlamda iyi bir formasyonla, sabit bir oyun sistemiyle Galatasaray'ı taraftarların istediği seviyeye çekecektir diye düşünüyorum. Özellikle taraftarların beklediği takımın derbi performansı ki ikinci yarıdaki derbi fikstürüne baktığımızda Galatasaray avantajlı çünkü Fenerbahçe maçı dışındaki bütün derbileri kendi sahasında oynayacak. Fatih Hoca mutlaka bunun da hesabını yapmıştır dolayısıyla ben Fatih Terim'in tecrübesiyle bu fikstür avantajını kullanacağını düşünüyorum. 

Derbi performansı demişken Fatih Terim döneminde derbi kaybetmeyen bir Galatasaray vardı ancak son 2 sezona baktığımızda derbi kazanamayan bir Galatasaray var. Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde yeniden derbi kaybetmeyen bir hale dönebilir mi?
Dönebilir. Zaten Fatih hocanın derbi karnesine baktığımızda bunu net olarak görüyoruz ama şunu da göz arda etmemek lazım, Fatih hocanın 3.döneminde Beşiktaş feda sezonunu yaşıyordu, Fenerbahçe ve Trabzonspor da 3 Temmuz sürecinden çıkmıştı, Başakşehir de bu konumda değildi. Şimdi Galatasaray'ın şampiyonluk yarışında çok daha güçlü, çok daha iyi rakipleri var. İstikrarlı gelen Başakşehir, seri yakalayan Fenerbahçe, hava yakalayan Trabzonspor, Kayserispor ve Göztepe'yi de bu yarışın içine sokmak gerekiyor. Belli ki o takımların deplasmanları da iç saha maçları da zor geçecek. Dolayısıyla da Fatih Terim'in şampiyonluk yarışından en fazla zorlanacağı sezon bu sezon olabilir ama bu Fatih Terim'in yapısıyla, Galatasaray'ın kadrosuyla ilgili değil, rakiplerin zorluğuyla alakalı.

Hafta sonu bir Göztepe maçı oynanacak. Bu maç ile ilgili görüşleri nedir, nasıl bir maç bekliyorsun?
Zaten Igor Tudor da takımın başındayken Galatasaray iç saha avantajını çok iyi kullanıyordu. Belli ki Pazar günü Türk Telekom Stadyumu kapalı gişe olacak. Taraftarların sinerjisi zaten maça sirayet edecektir. Bana kalırsa Galatasaray'ın 1 puanı cepte. Fatih Terim'in takım içindeki olumlu motivasyonu mutlaka takımda artı bir güç yaratacaktır. Kendisini göstermek isteyen oyuncular da olacaktır. Tabii ki Fatih Hoca çok az bir sürede takımla çalışma olanağı bulacak, yarın da zaten maç toplantısı yapıp, kampa girecek. Dolayısıyla hoca da söyledi Göztepe karşısında rahat bir maç olmayacak, doğru. Bu Göztepe'den kaynaklı ama ben Galatasaray'ın iç saha avantajını kullanacağını düşünüyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0