Emre Kaplan: Fatih Terim yaşayan en büyük Galatasaray efsanesi..

Galatasaray'da bugün itibariyle Fatih Terim dönemi dördüncü kez başlarken, Ali Sami Yen Arena'da gerçekleştirilen imza töreninde FCN Blog olarak biz de oradaydık. Yaklaşık 1 saat süren basın toplantısı sonrasında A Spor muhabirlerinden Emre Kaplan ile hem efsanevi teknik direktörümüzün dönüşünü, hem de Galatasaray gündemini konuştuk.

Basında çıkan haberlerden dolayı Fatih Terim'in dönüşü biraz sürpriz bir gelişme oldu. Sen Fatih Terim'in dönüşünü nasıl değerlendiriyorsun?
Zamanlama olarak biraz erken oldu çünkü hafta başında bir görüşme olmasını bekliyordu herkes, başkan biraz ters köşeye yatırdı herkesi. Hatta biz dün kapıda bekliyorduk başkanın içeride olduğu haberi geldi. Mehmet Özbek ile görüşmüş Fatih Terim. Hocanın dönüşü hiçbir zaman erken ya da geç olarak değerlendirilemez. Fatih Terim, Galatasaray'ın yaşayan en büyük efsanesi, en büyük Galatasaraylısı. Bugün de zaten beraber takip ettik basın toplantısını burada yaşanan sinerjiyi sen de gördün. Bütün kulüp personeli, camianın önemli isimleri, basın mensupları buradaydı. Normalde bu basın odası bu kadar dolu olmuyordu hatta Tudor şikayet etmişti, 5 kişilik basın toplantıları düzenliyoruz diye. Çok büyük bir hava kattığı kesin. Tabi sahaya nasıl yansıyacak göreceğiz. Biraz zor bir görev devraldı Fatih Terim. Herkes çok heyecanlandı Fatih hocanın ismi olunca ama devre arasında ilk kez takım alıyor, o biraz zor. Hocanın elinde sihirli değnek yok. Buna yakın bir şey var, bunu hep gördük. Sihirli değneğe yakın bir şey var ama tam olarak sihirli değnek değil. 

Takım aslında kötü bir durumda değil. Zaten gördük, sezon başında oldukça iyi bir performans ortaya koyuyordu. Kaliteli bir oyuncu grubu var. Bakalım şimdi devre arası kampında neler olacak. Kısa bir süre var Fatih hocanın önünde. Göztepe maçı bir ölçüt olmayacak ama Göztepe maçında da hocanın gelişi tribünleri dolduracak en azından öyle bir katkısı olacak. Dün, Fatih hocanın geleceği açıklandıktan sonra ekstra 8 bin bilet satılmış mesela. Yani burada tribünleri 50 bin kişi göreceğiz. En azından saha içine olmasa da saha dışına böyle bir katkısı olmuş oldu kısa sürede. Daha sonrası için de biraz kampı beklemek de yarar var. Şimdi yardımcıları belli olacak. Onun dışında Florya'da bir takım değişiklikler olacak. Hocanın kendi ekibi var. İdari ekibi, iletişim ekibi bunlar da yavaş yavaş değişecektir. Zaten basın toplantısında da ifade etti, ''Devre arasından sonra bambaşka bir Florya göreceksiniz'' diye onu beklemek de yarar var.

Aslında sen biraz değindin ama Fatih Terim'in gelmesiyle beraber Florya'da şu anda görevde olup ayrılabilecek isimler var mı mesela Cenk Ergün ya da sık sık Florya'ya giden Mehmet Özbek gibi?
Mehmet Özbek'in kağıt üstünde bir görevi yok Florya'da ama tabii ki başkanın kardeşi olduğu için girebiliyor. Bu sezon biraz daha geri planda kaldı, geçtiğimiz sezon daha fazla görüyorduk. Dün Fatih Hocayla görüşmeyi Mehmet Özbek'in yapması burada bir ipucu olarak görebiliriz. İlişkiler iyi olacaktır ama Mehmet Özbek'in Florya'da olmasını beklemiyoruz.

Cenk Ergün ile ilgili bir karar olabilir. Igor Tudor yönetiminde Cenk Ergün çok ön plandaydı, futbol direktörüydü. Tabi Fatih Terim'in kendi ekibinde Şükrü Hanedan var yıllardı bu görevi üstlenen, idari menajer ismiyle ama aynı işi yapan bir isim. Şükrü Hanedan'ın oraya geleceği bir sistem olacaktır ama Cenk Ergün'ün de yine devre dışı kalmayacağını söyleyelim. O da görevine devam edecektir tabi biraz daha geri planda. Belki Florya'da değil ama stadyumda çalışmalarına devam edebilir, böyle bir değişiklik bekleyebiliriz ama tabi Fatih hoca kendisi de söyledi, ''Florya eskisi gibi olmayacak'' dedi. Sadece görevliler anlamında değil, klasik bir tabir vardır Florya'nın çimlerine bile karışır Fatih Terim diye. Orada kapıdaki güvenlik görevlilerinin içtiği çaya kadar her şey değişecek Fatih Terim'in gelmesiyle.

Fatih Terim'in gelmesiyle Galatasaray'ın şampiyonluk şansını nasıl görüyorsun?
Puan olarak baktığımızda neredeyse bütün takımlar eşit. Fenerbahçe bir hava yakaladı. Şimdi tabi Fatih Terim'in gelmesi Galatasaray için önemli bir hareket oldu. Hem camiayı hem taraftarı hareketlendirecek. Galatasaray'ın sezon başından beri yaşadığı en büyük problem derbileri kazanamamaktı. Büyük maçlarda psikolojik olarak ezilmekti bir anlamda. Şimdi Fatih Terim varken bunların söz konusu olmasını bekleyemeyiz. İçeride Beşiktaş, deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacak ama ikinci yarının başlangıcı çok önemli Galatasaray adına çünkü hem Kayseri deplasmanı var sonra da Sivas deplasmanı var. Çok soğuk havalarda, zor koşullarda oynanacak. Galatasaray o maçları kayıpsız geçerse çok büyük bir avantaj elde edeceğini söyleyelim. Hep sezon başında da koşuldu, Fenerbahçe maçına kadar olan bölüm biraz daha nispeten kolay bir fikstür gibi gözüküyor. Sivas ve Kayseri hava şartları nedeniyle biraz daha zor. Eğer oraları kayıpsız geçerse biraz daha avantajı ele alacak Galatasaray.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0