Fatih Terim'den bir ilk!

Hafta başında teknik direktör Igor Tudor ve ekibiyle yollarını ayıran Galatasaray'da yeni teknik direktör efsanevi isim Fatih Terim oldu. Dün akşam saatlerinde yapılan açıklamanın ardından bu sabah saatlerinde erkenden Florya'ya gelen İmparator takımın sabah antrenmanını takip ederken, tesislerde bulunan idari personellerle de tanıştı.

Dursun Özbek ile dün akşam görüşen ve bu sabah saatlerinde Florya'da da son değerlendirmeleri yapan Fatih Terim'in imza töreni ilk olarak 15:00 olarak açıklanmış ancak bazı prosedürlerin tamamlanması gerektiğinden saat 16:00'a ertelenmişti. Ali Sami Yen Arena'da gerçekleştirilecek imza töreninde kendisini 1.5 yıllığına Galatasaray teknik direktörü yapacak olan sözleşmeyi imzalayacak olan Fatih Terim, teknik direktörlük kariyerinde ilk kez devre arasında Galatasaray'ın başına geçecek.

Teknik direktörlük kariyerinde Galatasaray'da daha önce 3 dönem görev yapan Fatih Terim ilk olarak 1996-2000 yılları arasında görev yapmıştı. Türkiye'deki tüm kupalara o dönem ambargo koyan Terim, elde ettiği tarihi Avrupa Kupası şampiyonluğu sonrasında İtalya'nın yolunu tuttu ancak ayrılık çok uzun sürmedi. İmparator ikinci döneminde ise 2002-2004 yılları arasında Galatasaray'da görev aldı. Özhan Canaydın döneminde yaşanan maddi - manevi problemler sonrasında görevinden ayrılan Fatih Terim'in üçüncü dönemi ise 2011-2013 yılları arasında oldu. Sportif anlamda zor günler geçiren Galatasaray'ı yeni başkan Ünal Aysal ile birlikte ayağa kaldıran Terim, milli takımdan gelen teklif sonrasında siyasilerin de baskısıyla Galatasaray'dan ayrılmak zorunda kalmıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0