Galatasaray Müzesi açılıyor!

Türk sporunun yüz akı ve gelmiş - geçmiş en başarılı spor kulübü olan Galatasaray, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir müzeyle taraftarlarına merhaba diyecek. Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin içerisinde yer alacak olan Galatasaray müzesinde son hazırlıklar hızla sürerken, müzenin tasarımı ve hazırlanışı Paarla firması tarafından gerçekleştiriliyor. Önümüzdeki günlerde hizmete girmesi beklenen Galatasaray müzesinde sadece kupalar sergilenmekle kalmayacak, Galatasaray tarihinden izler yer bulacak. İşte detaylar..

Müzede yer alan dikkat çekici konular;
  1. Galatasaray Spor Tarihi
  2. Efsaneler Odası
  3. UEFA ve Süper Kupalarının Teşhiri
  4. İnteraktif Aslan
  5. Jupp Derwall and Brian Birch Heykelleri

PAARLA'NIN AÇIKLAMASI..
Müzeler geçtiğimiz yüzyıla oranla tanımlarını ve içeriklerini genişleterek ziyaretçi sayılarını arttırdılar. Teknolojinin ve küresel sermayenin gelişmesi ile birlikte birçok kurum, kimliklerini ve geçmişlerini kamuya daha iyi aktarabilmek adına etkili bir iletişim aracı olarak müzeciliğe yönelmiştir. Bununla beraber müzecilik, interaktif yaklaşımlar ile birlikte iyi bir girişim olmuş ve ticari amaçlarla çok farklı temalara sahip müzeler açılmıştır. Buna rağmen Türkiye’de modern müzeciliğin ilkelerini taşıyan çok fazla müze olmadığını söylersek sanırım bu yanlış olmaz. Buradaki temel sorun müze tasarımının ağırlıklı olarak mobilya tasarımı ve teşhir olarak algılanmasıdır. Bu noktada Paarla olarak bizim yaklaşımımız ise çok daha farklı. Tasarımın kendisini her zaman için bir bütün olarak algılıyoruz ve mimari hacim içerisinde en ufak boşluğun bile senaryonun bir parçası olması gerektiğine inanıyoruz. Bize göre hiçbir detay ana temadan kopuk olmamalı. İşte bu sebeple Galatasaray Spor Müzesini tasarlarken, ziyaretçilerin müzenin giriş alanından en uç noktasına kadar deneyimlediği her türlü tecrübenin çizgisel bir bağlayıcılığı bulunmasına özellikle dikkat ettik. Galatasaray Spor Müzesi içerisinde teknolojinin en son niteliklerini barındırırken aynı zamanda klasik bir müze ağırlığını da taşıyabilmektedir. Sahne sanatları, interaktif medya, uzaktan kontrollü içerik yönetimi ve modüler mobilya tasarımı ile birçok disiplini bir arada barındıran müze, sürdürülebilir, yaşayan ve yenilikçi bir perspektif ile sporseverlerin ve taraftarın ilgisine uzun yıllar hizmet edecek şekilde tasarlanmıştır. Müzenin giriş alanında bronz kaplı aslan kabartmaları tüm ihtişamı ile ziyaretçileri karşılarken sürpriz bir video mapping kurgusu olan aslan heykeli tüm dikkatleri üzerine çekmesi için planlandı. Bununla beraber birçok kesimden insanın ilgisini çekebilecek hiperrealistik heykellerin sergilendiği kahramanlar odası, interaktif ara yüzler ve tarihi dokümantasyonun yer aldığı müze sadece tematik bir spor müzesi değil gerçek anlamda bir mirasın aktarılmasına da olanak sağlamaktadır.

İşte son hazırlıkları süren Galatasaray Müzesi'nden fotoğraflar..


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0