Güzel oyun, önemli galibiyet!

Galatasaray Odeabank dün akşam evinde Buducnost'u 82-61 yenerek önemli bir galibiyet aldı. Hem iyi oyun hem de ikili averajı alarak gelen galibiyet moralleri yükseltirken, takımımız gruptan çıkma konusunda kendi işini kendi görecek konuma geldi.

Buducnost oldukça disiplinli ve katı bir hücum sistemine sahip. Hatırlarsak bir önceki maçta daha ilk devrede yirmilik yapmışlardı bizi. Kontrolü her daim ellerinde tutup oyun disiplininden taviz vermiyorlar. Ancak maç öncesi rakip analizini iyi yapmış Erman Kunter ve ekibi. Rakibin maçın içine girmesine izin vermedik. Hava atışından itibaren oyunun kontrolünü elimize aldık ve tempoyu forse ettik. Rakibe ritim yakalama şansı vermedik. Açıkçası maçın içindeki herhangi bir anda koç Dzikic'in oyuncularının maçı kazanma ümidi taşımalarına bile izin vermedik diyebilirim. 

Maç boyu Buducnost'un tepe ikili oyunlarını çok iyi savunduk ve yardım rotasyonlarına iyi geldik. Açıkçası dört numarada maça başlarken Emir Preldzic tercihi biraz riskli olsa da savunmada kendisine verilen görevi çok iyi yaptı Emir. Rakibin oyun kurucusuna da baskıyı eksik etmedik. Maçın başından sonuna kadar Gordic-Ivanovic ikilisinin topu yarı sahaya rahat getirdiği hücum sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Savunmada konsantrasyon had safhada olunca makine düzenindeki Buducnost hücumları  da işlemez hale geldi. Landry'den gelen ikinci periyottaki ekstra katkı dışında tamamen sistemleri dışında oynadı Karadağ ekibi. Burada Renfroe'nun isteğini de göz ardı edemem. Boştaki her topa atladı, savunmaya direnç kattı. 7 top çalma ile de oldukça dikkat çekici bir istatistiğe imza attı.

Hücum sahasında ise işler zaten son bir aydır rayına oturmuş gibi. Eksik noktalar olsa da gidişat yolundan puan alırız. Renfroe ve Hardy sezon başına göre çok daha aktif durumda. Dün Emir'i de doğru kullanınca hücumda oldukça akıcı oynadık. Emir'i setin başında değil de setin sonunda topla buluşturmamız ve son ikili oyunu onun üzerinden oynamamız sayesinde Hardy'e köşelerde bol bol boş üçlük hazırladık. Nitekim Hardy 6/7 üç sayı isabeti ile 22 sayı attı. Tabi burada saha içi yerleşimi düzgün yapmamız da önemli. Hopson'ın potaya gidişlerini de set hücumunun bir parçası olarak kullanınca hücum sahasında maç boyu pek sorun yaşamadık. Şu anlık tek eksik Summers gibi duruyor. Amerikalı forvet hala takımın içine girebilmiş değil. Takımdan ayrı bir şeyler yapmaya çalışıyor ama fayda vermekten uzak. Bu şekilde bireysel zorlamalarla onu kazanmamız zor. Gerçi Summers şu ruh halindeyken onu herhangi bir şekilde kazanmamız da pek mümkün değil gibi..

Takım konsantrasyonunun sürekli yukarıda olması, savunmadaki kararlılık, Erman Kunter'in takıma hakimiyeti ve maça müdahele etme noktasında sorun yaşamaması derken keyifli bir Salı gecesi yaşadık. Umarım bu oyunu sezonun geri kalanına da yayarız ve önce EuroCup'ta gruptan çıkıp sonra da ligde istediğimiz noktaya geliriz..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0