Igor Tudor: Türkiye'de en popüler şey, Tudor İstifa..

Süper Lig'de sezonun 15.haftasında Malatya deplasmanında sahadan 2-1 mağlup ayrılan Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Mağlubiyetin sebebi mi? Sebep açık, rakip 2 gol attı ve biz sadece 1 gol attık. Kaybettik. Maçın içerisinde iki tane büyük hata yaptık ve rakibimizin golleri geldi. Ne yazık ki onlar iki gol attı, biz bir gol atınca da otomatik olarak kaybettik.

Bütün hayatımız zaten baskı içerisinde geçiyor. Türkiye'de iki tane popüler bir şey var. Bunun birincisi "Tudor İstifa" diye bağırmak, ikincisi ise "Bu sistem" şeklinde. Mağlubiyetten ötürü muhtemelen herkes sistemi konuşacaktır. Türkiye'de futbola bakış açısı bu. Bugün oynadığımız sistemle oynadığınız zaman kaybediyorsunuz, siz Türklerin mantığı bu şekilde. 

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Igor Tudor, savunmada iki önemli hata yaptıklarını ve bunun da yenilgiyi getirdiğini belirterek, “Şu anda gösterdiğimiz performans yeterli değil. Herkesin biraz daha fazla katkı vermesi gerekiyor. Performansımız yeterli olsaydı, bugün galip gelirdik.” dedi. Üst üste 4. deplasman maçının kaybedildiğinin hatırlatılması üzerine, bu seviyede hataya yer olmadığını vurgulayan Hırvat teknik adam, duran toplarda yaşanan sıkıntıya da değinerken açıklamalarının tamamı şu şekilde...


Duran toplara bakıldığı zaman, bireysel şeyler. Biriyle adam adama oynuyorsanız, onu sonuna kadar iyi savunmanız gerekiyor. Bundan önceki maçlarda yediğimiz çok gol vardı. O yüzden bu şekilde oynayarak, ‘Bu açığı kapatabilirim.’ diye düşündüm ama ne yazık ki çok yardımcı olmadı. Bazı hatalardan goller yedik. Buradan bir sonuca varırsak, herkesin biraz daha fazla katkı vermesi gerekiyor. 

Alınan bütün kötü sonuçlar hem oyuncuların hem de hocanın performansından kaynaklanıyor. Ama siz bu şeyleri ayırmayı seviyorsunuz. Özellikle konu Galatasaray olunca, Türkiye’de benim anlamadığım bir bakış açısı var. Kazanıldığı zaman oyuncular sayesinde oluyor ama kaybedilince direkt hoca hedef gösteriliyor. Benim de alışık olmadığım bir durum. Dünyadaki her hoca hata yapıyor. Ben de hata yapabilirim.

Tabii ki kaybettiğimiz için bir endişe, tedirginlik yaşıyorum. Bir de böyle gereksiz sorular yüzünden tedirginlik yaşıyorum. Bizim hedefimiz şampiyon olmak. Hala da o hedefe gidiyoruz. Burada söylenen en önemli şey, ‘Tudor istifa.’ ama Galatasaray hala şampiyonluğun en önemli adayı. Türkiye’de sürekli gündemde olan iki şey var. Biri, ‘Tudor istifa’, diğeri de ‘Neden bu sistemle oynadın?’ cümleleri. Ben bunu anlayamıyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0