Maça Doğru | İstanbul BBSK - Galatasaray Odeabank

Türkiye Kupası'na katılmak için kalan maçlarını kazanmak zorunda olan Galatasaray Odeabank, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 13. haftasında İstanbul BBSK'ya konuk oluyor. Hafif sakatlıkları bulunan Göksenin Köksal ve Emir Preldzic'in karşılaşmada forma giyip giyemeyeceği belirsizliğini koruyor.

30 Aralık Cumartesi günü saat 17.00'da Cebeci Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma NTV Spor'dan naklen yayınlanacak.

Yenilmez Armada, son lig maçında son saniyede yediği sayıyla birlikte evinde Sakarya BŞB Basketbol'a 75-77 mağlup olmuştu. Karşılaşmada Scotty Hopson 15 sayı - 1 ribaund - 3 asist ile en skorer oyuncu olurken, Emir Preldzic karşılaşmayı 14 sayı ile tamamlamıştı. Sarı Kırmızılılar aldığı bu sonuç ile 7. mağlubiyetini alırken, 5 galibiyet - 7 mağlubiyet ile ligin 10. sırasında yer alıyor.

Rakibimizi Tanıyalım: İstanbul BBSK
Geçen sezon Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ni 10. sırada tamamlayan İstanbul BBSK, bu yıl ilk devreyi ilk 8'de bitirerek Türkiye Kupası'na katılmak istiyor. Geçen seneki kadrosunu tamamen değiştiren İstanbul ekibi, sezon başında Ivan Buva, Michael Thompson, Stefan Bircevic, Erick Buckner, Jaka Klobucar gibi önemli isimleri kadrosuna katmıştı.

LİGDE ORTA SIRALARDA
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ne dengeli bir başlangıç yapan İstanbul BBSK, oynadığı 12 karşılaşmada 6 galibiyet almayı başardı. Darüşşafaka, Banvit, Anadolu Efes gibi güçlü takımları yenmeyi başaran İstanbul ekibi, 6 galibiyet - 6 mağlubiyet ile 9. sırada yer alıyor. Galatasaray Odeabank gibi Türkiye Kupası'na katılması sınırda olan İstanbul BBSK, kupaya katılmak için kalan maçlarını kazanmak zorunda. Son lig maçında ise Gaziantep Basketbol'a deplasmanda 85-72 mağlup olmuşlardı. Karşılaşmada Eric Nuckner 24 sayı - 8 ribaund ile herkesi büyülen bir performans sergilemişti. Oynadığı son 3 lig karşılaşmasının sonuçları şu şekilde:

  • Banvit 69-72 İstanbul BBSK
  • İstanbul BBSK 84-58 Anadolu Efes
  • Gaziantep Basketbol 85-72 İstanbul BBSK

TEHLİKELİ İKİLİ: BUVA & BUCKNER
Oynanan on iki lig maçında takımın en iyi oyuncuları şu ana kadar maç başına 17,5 sayı - 4,75 ribaund - 1,25 asist ortalaması ile oynayan Ivan Buva ve maç başına 14 sayı - 6,33 ribaund - 0,44 asist ortalaması yakalayan Eric Buckner oldu.

İSTATİSTİK LİDERLERİ (ORTALAMALAR):
Sayı: Ivan Buva - 17,5 / Scotty Hopson 12,3.
Ribaund: Eric Buckner - 6,33 / Ege Arar - 5,33.
Asist: Jaka Klobucar - 5,75 / Alex Renfroe - 5,91.
Blok: Eric Buckner - 0,77 / Richard Hendrix - 1.

SON KARŞILAŞMALAR
Galatasaray Odeabank ile İstanbul BBSK Basketbol Süper Ligi'nde 7. kez karşı karşıya gelecekler. Daha önce oynanan 6 karşılaşmada Galatasaray 4 kez galip gelmeyi başarırken, 2 maç İstanbul BBSK'nın üstünlüğüyle sonuçlanmıştı. Geçen sene oynanan 2 karşılaşmanın sonuçları şu şekilde:

  • İstanbul BBSK 71-61 Galatasaray Odeabank
  • Galatasaray Odeabank 74-67 İstanbul BBSK

İstanbul BBSK'nın güncel kadrosu şu şekilde: Ivan Buva, Michael Thompson, Stefan Bircevic, Erick Buckner, Jaka Klobucar, Ryan Toolson, Mert Çevik, İlkan Karaman, Uğur Dokuyan, Deividas Dulkys, Hakan Demirel, Ayberk Olmaz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0