Maça Doğru | Tofaş - Galatasaray Odeabank

Sezona istediği gibi başlayamayan ve bir an evvel toparlanmak isteyen Galatasaray Odeabank, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin dokuzuncu haftasında Tofaş'a konuk olacak. Son aldığı galibiyetten sonra herhangi bir eksik oyuncusu bulunmayan temsilcimizin deplasmanda tam kadro olması bekleniyor. 2 Aralık Cumartesi günü saat 20.15'de Tofaş Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma beIN Sports 3'den naklen yayınlanacak.

Yenilmez Armada, son lig maçında evinde Yeşilgiresun Belediyespor'u 106-84 gibi farklı bir skorla mağlup etmişti. Karşılaşmada Dwight Hardy 16 sayı - 1 ribaund - 3 asist ile en skorer oyuncu olurken, Richard Hendrix karşılaşmayı 15 sayı - 8 ribaund - 2 asist ile tamamlamıştı. Sarı Kırmızılılar aldığı bu sonuç ile dördüncü galibiyetini alırken, 4 galibiyet - 4 mağlubiyet ile ligin 7. sırasında yer alıyor.

Rakibimizi Tanıyalım: Tofaş
Oluşturduğu model ile ulusal ve uluslararası alanda rekabetçi, etik değerlere ve sosyal sorumluluk bilincine sahip bir kulüp olma mottosuyla yeniden bir yola çıkan Tofaş, geçen seneki kadrosundan Sammy Mejia, Vasikije Micic gibi önemli isimleri kadrosunda tutmayı başarırken, kadrosunu Raymar Morgan, Joshua Colton Owens, Kenny Kadji gibi isimlerle güçlendirdi. Geçen sene ligde kaldığı playoff aşamasıyla birlikte 3 yıl sonra yeniden EuroCup'ta mücadele eden Bursa ekibi, hem ligde hem de Avrupa'da başarılı olmak istiyor.

NAMAĞLUP LİDER
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ne belki de tarihinin en iyi başlangıcını yapan Tofaş, oynadığı 8 maçta da parkeden galip ayrıldı. Daha ligde mağlubiyet yüzü görmeyen Bursa ekibi Anadolu Efes, Darüşşafaka, Beşiktaş Sompo Japan gibi önemli takımları da mağlup ederken, son maçında deplasmanda Gaziantep Basketbol'u 69-87 mağlup ederek galibiyet serisini devam ettirmişti. Karşılaşmada Sammy Mejia 27 sayı - 5 ribaund - 3 asist ile maçın en skoreri olurken, Tony Crocker karşılaşmayı 14 sayı - 1 ribaund - 1 asist ile tamamladı. Oynadığı son 3 lig karşılaşmasının sonuçları şu şekilde:
  • Banvit 64-70 Tofaş
  • Tofaş 80-69 Anadolu Efes
  • Gaziantep Basketbol 69-87 Tofaş
EUROCUP'TA DA LİDER
Tofaş, 3 senenin ardından bu sezon ülkemizi yeniden Eurocup'ta temsil ediyor. D Grubunda yer alan Bursa ekibi, oynadığı altı maçın dördünü kazandı ve Zenit St. Peter, Asvel ve Gran Canaria takımlarının önünde lider durumda. Rakibimiz bu kupada son maçına milli takım arası öncesinde Ratiopharm Ulm önünde çıktı ve Alman temsilcisini 100-84 gibi farklı bir skorla mağlup etmeyi başardı. Karşılaşmada Pierria Henry 26 sayı - 7 asist ile yıldızlaşmıştı.

TEHLİKELİ İKİLİ: MEJIA & CROCKER
Oynanan yedi lig maçında takımın en iyi oyuncuları şu ana kadar maç başına 17.5 sayı - 6 ribaund - 3.87 asist ortalaması ile oynayan Sammy Mejia ve maç başına 15.5 sayı - 2.5 ribaund - 2 asist ortalaması yakalayan Tony Crocker oldu.

İSTATİSTİK LİDERLERİ (ORTALAMALAR): 
Sayı: Sammy Mejia - 17,5 / Göksenin Köksal - 12,3.
Ribaund: Raymar Morgan - 5,54 / Ege Arar - 4,87.
Asist: Barış Ermiş - 5,18 / Alex Renfroe - 6.
Blok: Keny Kadji - 0,63 / Richard Hendrix - 1.

SON KARŞILAŞMALAR
Galatasaray Odeabank, rakibiyle oynadığı son on lig maçının sekizini kazandı. Geçtiğimiz sezon oynanan iki karşılaşma da ekibimizin üstünlüğü ile sonuçlanmıştı.
  • Tofaş 80-82 Galatasaray Odeabank
  • Galatasaray Odeabank 82-73 Tofaş
Tofaş'ın güncel kadrosu şu şekilde: Sammy Mejia, Raymar Morgan, Barış Ermiş, Joshua Colton Owens, Kenny Kadji, Tony Crocker, Yiğit Arslan, Pierria Henry, Ivan Paunic, Muhsin Yaşar, Berkan Durmaz, Kadir Bayram, Caner Topaloğlu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0