STSL | Geri dönüş..

Süper Lig'de geçtiğimiz hafta deplasmanda aldığı Beşiktaş mağlubiyeti sonrasında liderliği kaybeden Galatasaray, ligin 15.haftasında Akhisar Belediyespor'u evinde ağırladı. Karşılaşmanın hakemi  Ümit Öztürk'ün oldukça tartışmalı kararlar verdiği mücadelenin ilk yarısını 0-2 geride kapatan Igor Tudor'un öğrencileri ikinci yarıda önemli bir geri dönüşe imza attı ve sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrıldı. Galatasaray'a galibiyeti getiren goller Fernando, Bafetimbi Gomis, Younes Belhanda ve Sofiane Feghouli'den gelirken, konuk takımın gollerini Maicon (kk) ve Olcan Adın kaydetti. Akhisar Belediyespor adına Miguel Lopes mücadelenin 43. dakikasında; takımımız adına Bafetimbi Gomis ise mücadelenin 68.dakikasında kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

Akhisar Belediyespor karşısında sahaya Fernando Muslera - Mariano, Maicon, Serdar Aziz, Martin Linnes - Fernando, Badou Ndiaye, Younes Belhanda - Yasin Öztekin, Sofiane Feghouli ve Bafetimbi Gomis şeklindeki ideal onbirine yakın ve taktik formasyonuna uygun çıkan Galatasaray maçın başından itibaren rakip kaleyi adeta abluka altına aldı. Ancak bu baskı fazla uzun sürmedi. Oyunun başında Gomis ile rakip kaleyi yoklayan takımımızda ilk 5 dakikada rakip ceza sahasına 3 kez bindirmek zorunda kalan Mariano arka adalesinde yaşadığı kasılmadan dolayı kenara gelirken, 15. dakikada Younes Belhanda bomboş durumda şut atmak yerine pas vermeyi tercih edince gollük pozisyonu değerlendiremedik. Ancak futbolun kuralı bu, atamayana atarlar.. Galatasaray ceza sahasına ilk kez hareketlenen Akhisar Belediyesporlu oyuncular eli boş dönmedi. Galatasaray hücumu sırasında 17. dakikada Yasin’den topu kapan Olcan’ın ara pasıyla sağ kanattan hareketlenen Miguel Lopes’in ortasına ters bir vuruş yapan Maicon topu kendi ağlarına gönderdi. Golde her ne kadar Maicon kendi kalesine atmış olsa da, Fernando Muslera'nın da büyük hatası vardı. Uruguaylı kalecinin yerden gelen ortayı çıkıp kontrol etmesi hiç zor değildi ancak  anlaşılan o ki, Beşiktaş maçındaki hatası onu daha temkinli olmaya itti. Golün ardından ilk 10-15 dakikalık sekansta rakip kalede tehlikeli olan Galatasaray, savunmayı geri plana atınca kalesinde üstüste tehlikeler yaşadı. Savunmanın arkasına atılan uzun topa hareketlenen Henrique, kalesini terk eden Muslera'nın üzerinden aşırtmasına karşın sonuç alamazken; 42. dakikada Yasin Öztekin ceza sahasına girmek üzereyken Miguel Lopes'in müdahalesiyle yerde kalınca Akhisar Belediyespor oyuna on kişi devam etmek zorunda kaldı. Bu pozisyondan sadece 2 dakika sonra yine savunmanın arkasına atılan topta Olcan Adın topu kontrol edip, ceza sahası çizgisi üzerinde bulunan Fernando Muslera'nın üzerinden aşırtarak skoru 2-0'a taşıdı. Fernando Muslera'nın savunma arkasına atılan toplara çevre kontrolü yapmadan çıkması veya önde kalmasının bedeli devreye 3 farklı geride girmek olabilirdi, neyse ki şans yanımızdaydı.

İlk yarıyı 2-0 geride kapatan Galatasaray soyunma odasından istenilen, arzulanan şekilde geri döndü. Rakibinin eksik olmasının da etkisiyle baskı kurmayı başaran Tudor'un öğrencileri ilk golü Fernando Reges'in ayağından buldu. Süper Lig'de rakip kaleye ilk isabetli şutunu atan Brezilyalı defansif orta saha, yerden çok sert vurduğu şutunda skoru 1-2'e getirirken; bu golün sevincinin bittiği anda sahneye Bafetimbi Gomis çıktı. Sofiane Feghouli'nin hareketlendirdiği hücumda Badou Ndiaye'nin dikine pasını kontrol eder etmez önce rakibinden kurtulan Gomis köşeye sert vurdu ve 51.dakika itibariyle tabelada eşitliği sağladı. Golün arkasından 5 dakika geçtikten sonra Feghouli - Rodrigues ikilisinin geliştirdiği hücumda Feghouli'nin şutu kaleciden dönerken, tamamlamak isteyen Belhanda için ofsayt bayrağı kalktı. Mücadelenin 68. dakikasında savunma arkasına atılan topa hareketlenen Bafetimbi Gomis ve Mustafa Yumlu arasında geçen ikili mücadele sonrasında "kurşun yemiş gibi" kendisini yere atan Mustafa Yumlu, takımımızın on kişi kalmasına sebep oldu. İkili mücadele sırasında ilk olarak Bafetimbi Gomis'i iten, ardından da fiziksel temasta bulunan rakip savunmacının Gomis'in müdahalesi sonrası kendisini yere atması ve yan hakemin uyarması üzerine Bafetimbi Gomis direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bu pozisyonun ardından sadece 2 dakika sonra Galatasaray skorda üstünlüğü ele geçirdi. Sağ taraftan gelişen hücum organizasyonunda Jason Denayer çizgiye hareketlendi, içeriye çevirdi ve rakip savunmanın "dışarıdan geldi" itirazlarına rağmen Younes Belhanda takımımızı öne geçiren golü kaydetti. Oyunun son 20 dakikalık bölümüne 3-2 önde giren takımımız oyunu geride kabullenince Akhisar Belediyespor bir çok tehlike yarattı. 82-86 dakikaları arasında üstüste 3 pozisyon bulan Akhisarlı oyuncular (Olcan Adın, Ömer Bayram ve Mustafa Yumlu) bu pozisyonları değerlendiremezken, 88. dakikada Sofiane Feghouli'nin ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Lukac parmaklarının ucuyla topu kornere gönderdi. Mücadelenin 90+4. dakikasında ise Feghouli'nin duvar pasında Belhanda'yı ceza sahasına soktuğu pozisyonda Faslı oyuncu yerde kalırken, karşılaşmanın hakemi Ümit Öztürk oyunu avantaja bıraktı ve Sofiane Feghouli hücumda etkili oyununu bir de golle süslemiş olmasının yanı sıra maçın skorunu belirledi. 

Galatasaray geri dönüşe imza atarak aldığı bu galibiyet sonrasında ligde 15 hafta sonunda 10.galibiyetine uzandı ve puanını 32'e yükselterek maç fazlasıyla liderlik koltuğunu geri aldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0