STSL | Liderliği koruyalım..

Spor Toto Süper Lig'te geçtiğimiz hafta sahasında 2-0 geriden gelip Teleset Mobilya Akhisarspor'u 4-2 mağlup eden lider Galatasaray, ligin 16. haftasında deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak. 17 Aralık Pazar günü saat 16.30'da oynanacak olan karşılaşmayı Ali Palabıyık yönetecek. Takımımızda Mariano ve Tolga Ciğerci'nin sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyeceği karşılaşma öncesi öne çıkan istatistikler ve detaylar şu şekilde..

İLK KEZ KARŞILAŞIYORUZ
Galatasaray, Evkur Yeni Malatyaspor ile ilk kez bir resmi maçta karşı karşıya gelecek. Bu sezon Süper Lig'e yükselen Yeni Malatyaspor, 15 hafta sonunda topladığı 16 puan ile 13. sırada yer alıyor. Rakimiz, Süper Lig'de 5 maçtır kazanamıyor. Bu maçlarda 2 beraberlik, 3 mağlubiyet alan Yeni Malatyaspor, kalesinde 6 gol görürken, yalnızca 2 gol attı. Öte yandan Galatasaray, Süper Lig'de lige o sezon yükselen takımlara karşı oynadığı son sekiz maçın yedisini kazanmayı başardı. (1M). 

KAYIP ARANIYOR: FERNANDO MUSLERA
2011 yılından bu yana sarı-kırmızılı formayı giyen Fernando Muslera, son dönemde yaptığı hatalarla dikkat çekiyor. Galatasaray, Süper Lig’de son 6 maçın 4’ünde puan kaybederken bu maçlarda Fernando Muslera'nın yaptığı hatalar dikkat çekmişti. Son olarak Teleset Mobilya Akhisarspor maçında beklenmedik bir hata yapan Muslera, eskiyi mumla aratıyor. Fernando Muslera bu sezon ligde en az 10 maç forma giyen kaleciler arasında elde ettiği istatistikler oldukça dikkat çekiyor. Uruguaylı kaleci bu sezon maç başına %62 kurtarış yüzdesiyle ligin en iyi 9. kalecisi olurken, ceza sahası içerisindeki pozisyonlarda bu rakam %47 olunca kendisine 11.sırada yer buldu. Uruguaylı kalecinin maç başına kurtarış sayısı ise 2.1 oldu ve ligin en çok kurtarış yapan 13. kalecisi konumunda yer aldı. Geçmişte sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın en iyi kalecileri arasında gösterilen Muslera, eski formundan oldukça uzak. Takımımızın şampiyonluk yürüyüşünde ona ne kadar ihtiyacı olduğunu söylemeye gerek yok, bu yüzden Muslera'nın bir an önce toparlanmasını ve eski günlerine dönmesini umut ediyoruz.

YÜKSELEN İSİMLER: FEGHOULI VE NDIAYE
Galatasaray'ın, Teleset Mobilya Akhisarspor'u 4- 2 mağlup ettiği karşılaşmada kuşkusuz sahanın en iyi 2 isimi Ndiaye ve Feghouli'ydi. Ndiaye 2 asist yaparken, Feghouli ise 1 gol atarak maçı tamamladı. Gole yaptıkları katkı dışında takımın hücumdaki temposuna da büyük katkı sağlayan bu ikili, geri dönüşte büyük paya sahipti. Özellikle takıma geç katılan Feghouli, maç boyu yaptıklarıyla güçlendiğini ve form tutmaya başladığını gösterdi. Malatyaspor karşısında da hücumda yapacaklarına ihtiyacımız olan bu ikilinin, iyi performans göstermesi çok önemli. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0