Süper Lig: İç sahada yenilmez!

Süper Lig'de ilk yarının son maçında Göztepe karşısında sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılan Galatasaray ilk devreyi ikinci sırada tamamlarken, iç sahadaki yenilmezlik serisini 11 maça taşıdı. Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde ilk maçından galibiyetle ayrılan Galatasaray özlenilen, beklenilen futbolunu ortaya koyarak taraftarıyla adeta barıştı. Göztepe karşısında 3 golle sahadan 3 puanla ayrılan Galatasarayımızın istatistikleri, maçın şifreleri ve öne çıkanlar şu şekilde..

4) Karşılaşmanın en çok top kapan ismi Sabri Sarıoğlu oldu. 15 yıl Galatasaray forması giyen tecrübeli savunmacı mücadeleyi 4 top çalma ile tamamlarken, 5 kez uzaklaştırma ve 3 kez pas arası yaparak savunma anlamında maçın en iyi ismiydi.

5) Galatasaray'ın tecrübeli savunmacısı Serdar Aziz karşılaşmayı 5 pas arası yaparak tamamlarken bu alanda maçın en iyisiydi. Tecrübeli stoper ayrıca maç içerisinde 11 kez girdiği ikili mücadelelerin 7'sini kazanırken, 4 kez topu uzaklaştıran isim oldu.

5.1) Bafetimbi Gomis karşılaşma içerisinde en çok şut atan isim olurken, Fransız yıldız 5 kez rakip kaleyi yokladı. Yıldız oyuncunun bu denemelerinin 4'ü ceza sahası içinden olurken, bu şutların sadece 2 tanesinde isabet bulabildi.

6) Göztepe karşısında sağ bek olarak forma giyen Martin Linnes karşılaşma içerisinde 6 kez orta denemesinde bulunarak bu alanda maçın en iyi ismi oldu. Norveçli oyuncu bu ortalarının 2 tanesinde isabet bulurken kendisini takip eden isim 5 orta denemesi yapan Sofiane Feghouli oldu. Linnes aynı zamanda takımın en çok çalım atan ve dribling yapan ismiydi; 3 kez.

11) Göztepe'yi evinde 3-1 mağlup eden Galatasaray, Süper Lig'de iç sahadaki yenilmezlik serisini 11 maça çıkardı. Bu karşılaşmalarda Galatasaray, 10 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

12) Göztepe adına forma giyen Andre Castro karşılaşmanın en çok ikili mücadele kazanan ismi oldu. Portekizli orta saha oyuncusu girdiği 16 ikili mücadelenin 12'sinde ayakta kaldı.

15) Karşılaşmanın en çok top kaybeden ismi Galatasaray'ın yıldız orta saha oyuncusu Fernando oldu. Brezilyalı oyuncu 15 top kaybı ile mücadeleyi tamamladı.

15.1) Galatasaray takım halinde Göztepe karşısında rakip kaleye 15 şut atarken bu şutların 7'si isabetliydi. 

17) Galatasaray'ın merkez orta sahasında görev yapan Badou Ndiaye ve Fernando Reges karşılaşma boyunca 17 kez ikili mücadeleye girmesine karşın bu pozisyonlarda 8 kez rakiplerine üstünlük kurdu. İkilinin toplam istatistiği 34'e 16 oldu. Badou ve Fernando tıpkı ikili mücadelelerde olduğu gibi top kapma istatistiklerinde de aynı rakamı paylaştı; 2.

55) Göztepe karşısında Galatasaray'ın topla oynama oranı %55 olurken, takımımız karşılaşmayı %79 pas isabetiyle tamamladı.

88) Ali Sami Yen Arena'da oynanılan karşılaşmada topla en çok buluşan isim 88 kez Sabri Sarıoğlu oldu. Galatasaray altyapısından yetişen tecrübeli savunmacı topla buluşmalarında 51 pas ve 4 kez orta denemesinde bulundu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0