Arena'ya hibrit çim modeli!

Süper Lig'e verilen aranın bitmesine sayılı günler kala Galatasaray'da hummalı bir çalışma başladı. Ali Sami Yen Arena'da ilk açıldığı günden itibaren çimler konusunda ciddi sıkıntılar yaşayan ancak son olarak 2 yıl evvel gerçekleştirdiği geniş kapsamlı tadilatla birlikte sorunları da en aza indirgeyen Galatasaray'da yeni bir dönem başlıyor.

Dünyaca ünlü SISGrass şirketiyle uzun süredir çalışan ve açıldığı günden bugüne ASY Arena'nın zeminindeki tüm aksiyonları bu şirketle birlikte gerçekleştiren Galatasaray yönetimi zeminde önemli bir değişikliğe gitti. Doğal çimin yanı sıra hibrit çim teknolojisinin uygulanacağı Ali Sami Yen Arena'da toplamda 8 gün sürmesi planlanan çalışmalar bugün itibariyle resmen başladı. İngiliz firmasının yetkilileri uzun süredir Ali Sami Yen Arena için bazı ölçümler gerçekleştiriyordu. Türkiye'de son olarak Vodafone Arena ve Trabzonspor Akyazı Arena'da hibrit çim teknolojisini uygulayan SISGrass ekibi aynı zamanda 2018 Dünya Kupası'nın oynanacağı stadyumlarda da hibrit çim teknolojisi için çalışmalar yaptı. 

HİBRİT ÇİM NEDİR?
Hibrit çim, doğal çimin sentetik liflerle birleşiminden meydana gelen bir çim çeşidi olarak tanımlanıyor. Doğa ve teknolojinin birleşimiyle oluşan hibrit çim, aynı zamanda yüzde yüz doğal bir çim olarak kabul ediliyor. Avantajları ise doğal çim zeminde oynama kalitesine sahip olması, dört mevsim boyunca kullanım avantajı, çim kopmalarının görülmemesi, çim köklerinin korunabilir olması, kendini çabuk bir şekilde yenilemesi, yeniden çimlendirmeye ihtiyaç duyulmaması ve konser gibi etkinliklerden sonra spor aktivitelerine kolay geçiş imkanı sağlaması olarak sayılıyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0