Eurocup | Reaksiyon önemli ancak sonuç malumun ilanı..

Erman Kunter'in görevine son veren ve geçtiğimiz hafta Oktay Mahmuti'yi baş antrenörlük görevine getiren Galatasaray Odeabank mücadele ettiği Eurocup TOP16 turunun üçüncü maçında Gran Canaria'yı evinde ağırladı. Rakibi karşısında üçüncü çeyrekte 15 sayıdan maça ortak olmayı başaran Galatasaray Odeabank sezon başındaki mükemmel (!) kadro mühendisliğinin kurbanı oldu ve sahadan 108-86'lık mağlubiyetle ayrıldı.

Galatasaray Odeabank karşılaşmaya Alex Renfroe – Dwight Hardy – Göksenin Köksal – Henry Walker – DaJuan Summers beşiyle başladı. Karşılaşmada ilk sayılarımız Dwight Hardy’nin turnike basketiyle geldi. Üç dakikalık bölümde karşılıklı sayılar gelirken Herbalife Gran Canaria’nın 9-7’lik üstünlüğü vardı. İspanyol temsilcisi bu bölümde özellikle dış atışlarda etkili olurken sarı-kırmızılılar Göksenin – Summers – Renfroe üçlüsünün çembere gitmesiyle rakibine cevap verdi. Çeyreğin son üç dakikasına 23-18 Gran Canaria üstünlüğüyle girilirken ilk çeyrek sonunda da rakibimizin 28-24 üstünlüğü vardı. İkinci çeyrekte Summers ile üst üste sayılar bulan takımımız 13. dakikada 34-28 gerideydi. Bu bölümün ardından dış atışlarda etkinliğini sürdüren rakibimiz skorda öne fırlarken çeyreğin son dakikasına 43-32 önde girdi. Savunmada ribaund almakta zorlanan takımımızda Hopson ve Taylor ikilisi arka arkaya basket bulurken rakibimiz dış atışlardan yüksek yüzdeli şut atmaya devam etti ve ikinci çeyreğin son bir dakikasına 51-39 üstün girdi. Kalan sürede gelen karşılıklı basketlerle soyunma odasına ise 57-42 Gran Canaria önde girdi. 

İlk yarı sonunda en skorer oyuncumuz kaydettiği 12 sayıyla Summers olurken Hopson 10, Taylor 7, Göksenin 4, Mehmet 3, Ege, Renfroe ve Hardy 2’şer sayıyla oynadı. Galatasaray Odeabank ilk yarıda 2/11 üç sayı isabetinde kalırken rakibimiz bu alanda 11/15 ile 33 sayı üretti. Takımımız iki çeyrekte 11 ribaund alırken 9 asist üretti. Gran Canaria ise takım olarak 14 ribaundunun yanına 11 de asist ekledi.

Üçüncü çeyreğe sarı-kırmızılılar Mehmet Yağmur ve Dwight Hardy’nin üç sayılık basketiyle başladı (48-61). Gran Canaria ise bu bölümde Pablo Aguilar ve Dennis Seeley ile takımımıza cevap verdi. Beş dakikalık bölüm geride kalırken Hardy’nin üç sayı çizgisinden bulduğu isabetle durum 58-69’a geldi. Pota altında Ondrej Balvin’i etkili kullanan rakibimiz aradaki farkı korurken sarı-kırmızılılarda Hardy çeyreğin bitimine üç dakika kala bir üçlük isabeti daha bularak 11. sayısını kaydetti: 64-75. Çeyreğin son bölümlerinde Ege Arar ile üst üste basketler bulan takımımız farkı tek haneli sayılara indirirken final periyoduna ise 74-80 Gran Canaria üstünlüğüyle girildi. Dördüncü çeyreğe iyi başlayan Gran Canaria savunmada agresifleşirken hücumda da iç/dış dengesini iyi yaparak farkı yeniden açmasını bildi. 32. dakikada fark 15 sayıya çıkarken koçumuz Oktay Mahmuti molasına başvurdu. Moladan iyi dönen taraf Gran Canaria olurken fark yeniden açıldı ve karşılaşmanın bitimine beş dakika kala sarı-kırmızılılar oyundan düştü. Son bölümlerde iki ekip de karşılıklı basketler üretirken Gran Canaria mücadeleden 108-86 galip ayrıldı.

Karşılaşmada en skorer oyuncumuz kaydettiği 21 sayıyla Summers olurken Hardy 16, Hopson ve Taylor 12, Mehmet 9, Ege 7, Göksenin 4, Walker 3, Renfroe 2 sayıyla oynadı. Son 16 turu E Grubu’nda sarı-kırmızılılar üçüncü yenilgisini alırken takımımız 24 Ocak Çarşamba günü saat 23:00’te Herbalife Gran Canaria ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0