BSL | Mağlubiyet serisine son!

Oktay Mahmuti ile beraber Tahincioğlu Basketbol Süper Lig'inde yeni bir başlangıç yapmak isteyen Galatasaray Odeabank, ligin ikinci yarısının ilk maçında Gaziantep Basketbol'a konuk oldu. Göksenin Köksal, Adas Juskevicious ve Dwight Hardy'den istediği katkıyı almayı başaran Yenilmez Armada, rakibini 66-77 mağlup etmeyi başardı. Karşılaşmada yabancı sınırından dolayı Henry Walker forma giyemezken, yeni transferimiz Caner Topaloğlu da maç kadrosunda bulunmadı.

Mücadeleye Alex Renfroe - Dwight Hardy - Göksenin Köksal - DaJuan Summers - Richard Hendrix beşiyle başlayan Galatasaray Odeabank, ilk sayılarını Göksenin Köksal ile buldu. Maça çok hızlı başlayarak üst üste iki basket bulan Yenilmez Armada, ardından 5 dakika boyunca sayı üretmeyi başaramadı. İstediği set hücumlarını yapamayan ve denediği orta mesafe şutlarda başarılı olamayan Sarı Kırmızılılar, çeyreğin son 3 dakikasında Göksenin, Hardy ve Summers'dan gelen üç sayılık basketlerle sayı üretmeyi başardı ve ilk çeyreği 21-21 eşitlikle tamamladı.

İkinci çeyrekte rotasyon yapan ve Mehmet Yağmur - Ege Arar ile ikili oyun oynamaya çalışan Mahmuti'nin öğrencileri, pota altında başarı sağlayamadı. İlk çeyreteki gibi çeyrekte 5 dakika boyunca sayı atmayı başaramayan temsilcimiz, Hardy'nin tekrar parkeye dönmesiyle kendine geldi. Sadece 13 sayı yediği üçüncü çeyrekte, 15 sayı atmayı başaran Galatasaray Odeabank soyunma odasına 34-36 önde gitti.

Soyunma odasından konsantrasyonu düşmüş bir şekilde dönen Yenilmez Armada, çeyreğe 6-0'lık seri yiyerek başladı. Hücumda Adas'ın sorumluluk almasıyla rahatlayan takımımız, Adas'ın 7 sayı attığı çeyrekte Göksenin'den de sayı katkısı alınca son çeyreğe 47-55 önde girdi.

Son çeyrekte de hücumda sıkıntı yaşayarak başlayan Galatasaray Odeabank, çeyreğe 7-3'lük bir seri yiyerek başladı. Maçın en kritik anlarına girerken Adas'dan gelen 8 sayı ile rahatlayan takımımız, son 4 dakikasında istediği hücum setlerini oynamayı başararak son çeyrekte 22 sayı attı ve parkeden 66-77 galip ayrıldı.

Oyuncu istatistikleri: 

Dwight Hardy: 17 sayı - 3 ribaund - 3 asist.
DaJuan Summers: 3 sayı - 1 ribaund.
Alex Renfroe: 3 sayı - 2 ribaund - 6 asist.
Jordan Taylor: 5 sayı - 1 ribaund - 4 asist.
Adas Juskevicius: 19 sayı - 3 ribaund.
Ege Arar: 2 sayı - 6 ribaund - 1 asist.
Richard Hendrix: 8 sayı - 12 ribaund - 2 asist.
Mehmet Yağmur: 2 sayı - 5 ribaund - 2 asist.
Göksenin Köksal: 18 sayı - 4 ribaund.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0