EuroCup | Savunmada yıkıldık!

Matematiksel olarak EuroCup Top 16 E Grubu'ndan çıkamayacağı kesinleşen Galatasaray Odeabank, grubun beşinci maçında Darüşşafaka Basketbol'a konuk oldu. Maçın büyük bölümünü başa baş götüren Yenilmez Armada, son bölümdeki kötü oyunu nedeniyle rakibine 77-63 mağlup oldu. Karşılaşmada sakatlıkları bulunan Emir Preldzic ve Caner Topaloğlu forma giyemedi.

Mücadeleye Alex Renfroe - Dwight Hardy - Göksenin Köksal - DaJuan Summers - Richard Hendrix beşiyle başlayan Galatasaray Odeabank, ilk sayılarını DaJuan Summers ile buldu. Maça çok iyi başlamayan Galatasaray Odeabank, dış şutlarda istediği pozisyonları bulmayı başarsa da bu atışlarda isabet sağlayamadı. Savunma kısmında da pota altında Darüşşafaka Basketbol'a karşı koymakta zorlanan Sarı Kırmızılılar, atletik rakibine birçok faul yaptı. Rakibinin serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla maçın içinde kalmasını sağlayan temsilcimiz, ilk çeyreği 16-14 geride kapattı.

İkinci çeyrekte Darüşşafaka'nın hızlandırdığı tempoya ayak uyduramayan Yenilmez Armada, hücumda top kayıpları yapmaya başladı. Savunmada da rakibinin penetrelerine bir türlü çare bulamayan takımımız, Adas Juskevicius'un oyuna girmesine kadar bocaladı. Adas ile beraber şutlarda isabet bulmaya başlayan Mahmuti'nin öğrencileri, Summers'dan da sayı katkısı almaya başlayınca rakibini yakaladı ve soyunma odasına 34-34 eşitlikle gitti.

Soyunma odasından döndüğünde de savunmada bir türlü rakibinin iyi yaptığı işlere engel olamayan Sarı Kırmızılılar, JaJuan Johnson'ın sahneye çıktığı dakikalarda yıldız oyuncuya engel olamadı. Ege Arar'ın faul probleminde olduğu dakikalarda penetre ederek Ege'nin üstünden oynayan ve bunda başarılı olan Darüşşafaka, çeyreğin son 5 dakikasında 17-5 seri yakaladı ve son çeyreğe 53-47 önde girdi.

Galatasaray Odeabank, son çeyrekte 8 dakika boyunca sadece 8 sayı atmayı başarabildi ve savunmada adeta yıkılarak tam sahada yapılan baskıya bir karşılık veremedi. Maçın son dakikalarında sayı bulmaya başlasa da rakibinin hücumuna bir türlü engel olamayan takımımız, parkeden 77-63 mağlup ayrıldı.

Oyuncu istatistikleri: 

Dwight Hardy: 4 sayı - 2 ribaund - 2 asist.
DaJuan Summers: 18 sayı - 3 ribaund - 2 asist.
Alex Renfroe: 3 sayı - 1 ribaund - 2 asist.
Jordan Taylor: 2 sayı - 1 ribaund - 2 asist.
Adas Juskevicius: 16 sayı - 3 ribaund - 2 asist.
Ege Arar: 2 sayı - 3 ribaund.
Richard Hendrix: 8 sayı - 12 ribaund - 2 asist.
Mehmet Yağmur: 2 sayı - 3 ribaund - 3 asist.
Göksenin Köksal: 3 sayı - 1 ribaund - 1 asist.
Henry Walker: 3 sayı - 1 ribaund - 1 asist.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0