Euroleague Women | Kursk karşısında ağır mağlubiyet..

Bu sezon oldukça sıkıntılı günler geçiren ve bir türlü istediği ritmi bulamayan Galatasaray kadın basketbol takımı mücadele ettiği Euroleague Women'da grup etabının 13. maç haftasında evinde Dinamo Kursk takımını ağırladı. Rakibi karşısında baştan sona geride bir oyun sergileyen Marina Maljkovic'in öğrencileri sahadan 67-92 gibi farklı mağlubiyetle ayrılarak, turnuvaya devam etme şansını zora soktu.

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda oynanılan karşılaşmada ilk beş dakikayı 10-9 geride geçen Galatasaray kadın basketbol takımı Rus ekibinin oyuna ağırlığını koymasına reaksiyon gösteremedi. Ewelina Kobryn ile hücumda ayakta kalmaya çalışan Galatasaray oyunun savunma tarafında Angel McCoughtry'i durduramayınca ilk çeyrek 16-23'lük skorla konuk ekip lehine bitti. İkinci çeyrekte ilk basketini 2.dakika geride kalırken bulan takımımız farkın çift hanelere çıkmasına engel olamadı. Oyunun ilk çeyreğinde Kobryn ile etkili olmaya çalışan takımımız ikinci çeyrekte de Kaela Davis ile ayakta kalmaya çalıştı ancak yeterli olmadı. Amerikalı yıldız oyuncu McCoughtry ve Sonja Petrovic'in yanı sıra Zhedik'ten de hücumda katkı almayı başaran Rus temsilcisi tabir-i caizse her hücumda farkı açarak devreye 26-47 önde girdi. İlk yarı sona erdiğinde Galatasaray kadın basketbol takımı sadece 3 oyuncu (Quigley, Kobryn ve Dubljevic) üzerinden skor üretmesinin yanı sıra ilk yarının son 3.5 dakikasında skor üretemedi. Bu sekansta konuk ekip 10 sayı üreterek farkı 21 sayıya çıkarttı.

Üçüncü çeyreğin ilk 3 dakikalık bölümünde Rus ekibine sayı şansı tanımayan Galatasaray kadın basketbol takımı Kobryn ve Davies'in başrol oynadığı dönemde skoru 33-47'e getirse de bu sessizliğe son veren isim bir türlü durduramadığımız Angel McCoughtry oldu. Amerikalı oyuncu başrolü ele alırken takım arkadaşları Sonja Petrovic ve Natalya Zhedik'i de oyunun içine sokarak farkı arttırmaya devam etti. Hücumda Epoupa'nın dış atışlarıyla ayakta kalmaya çalışan Galatasaray, savunmada neredeyse hiç bir etki gösteremezken üçüncü çeyrek sonunda tabelada 49-67'lik skorla Dinamo Kursk'un üstünlüğü bulunuyordu. Mücadelenin final periyodu eski oyuncumuz Epiphanny Prince'ın üçlüğüyle başlarken, konuk takımda Ogwumike hücumda ağırlığını hissettirdi. Gintare Petronyte ve Allie Quigley ile çeyreğin başında skor üretmeyi başaran takımımız karşılıklı üç sayılık basketlerin bulunduğu ilk 5 dakikalık sekans sonrasında maçın son bölümüne 61-81'lik skorla geride girdi. Bu bölümden sonra geri dönüşün imkansızlaşmaya başladığı dakikalarda oyunun tüm kontrolünü elinde bulunduran Rus ekibi farkı koruyarak Euroleague Women'da namağlup serisini sürdürürken, Marina Maljkovic önderliğindeki Sarayın Sultanları grupta 7.mağlubiyetini aldı.

Galatasaray kadın basketbol takımı adına en etkili isim 15 sayı - 7 ribaund - 1 asist - 2 top çalma ve 1 blokluk performansıyla +19 verimlilik puanı ile mücadele eden Ewelina Kobryn olurken; maçın en iyi ismi 15 sayı - 10 asist - 1 ribaund ve 2 top çalmalık performansıyla +24 verimlilik puanı ile mücadele eden Natalia Zhedik oldu. 

Euroleague Women'da normal sezonun A Grubu maçlarında bu akşam Bourges takımı Lille'yi mağlup etmesi halinde Galatasaray kadın basketbol takımı yoluna Eurocup'ta devam edecek. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0