Mercek Altında: Adas Juskevicius neler katar?

Göreve geldikten sonra takım içinde önemli revizyonlara imza atan Oktay Mahmuti, ilk transfer hamlesini de Litvan guard Adas Juskevicius ile yaptı. Litvanya milli takımının kadrosunda da zaman zaman kendisine yer bulan Juskevicius nasıl bir oyuncu, takımımıza neler katar, gelin hep birlikte bakalım..

NASIL BİR OYUNCU?
İlk olarak Adas Juskevicius pozisyon itibari ile combo guard diye tabir edeceğimiz tipte bir oyuncu. Genelde kariyeri boyunca yanında saf bir guard ile birlikte oynadı. Ana yönlendirici oynamak için yeterli olmasa bile ikincil yönlendirici olarak vasat üstü bir pas ve saha görüşü var diyebilirim. İkili oyun oynamayı biliyor. Oyun bilgisi de mevcut oyuncularımızı düşünürsek gayet iyi durumda.

Oyununun en önemli noktası ise çok iyi bir şutör olması. Hem sabit hem de hareketli şutör olarak oynayabilen Juskevicius ikili oyunları da genelde pull up şutlar ile bitirmeyi seviyor. Aynı çeyrekte üst üste 7 üçlük atacak kadar da keskin bir şutör hem de. Topu elinden çok hızlı bir şekilde çıkarması en büyük avantajlarından. Ayrıca clutch time'da şut yüzdesi artan bir oyuncu Juskevicius. Bu da en onun önemli özelliklerinden bir tanesi.

İşin savunma boyutunda ise Adas Juskevicius fiziksel defektlere sahip. Atletik ve sert bir oyuncu değil, bu yüzden savunma sahasında zorlanması çok olası ancak mücadeleden kaçmayan ve savunmada efor göstermeye çabalayan bir oyuncu olduğunu da söylemem gerekli. Ayrıca pozisyonuna göre iyi bir ribaundcu diyebilirim. Bizim gibi zaman zaman bu alanda sıkıntı çeken bir takım için önemli bir artı bu.

TAKIMA NELER KATAR?
Takım içindeki duruma bakarsak, Jordan Taylor ve Dwight Hardy'nin yerleri kesin diyebiliriz. Bu ikilinin yanında Juskevicius'un Renfroe'ya göre hücum sahasında takıma çok daha fazla artı katacağını düşünüyorum.

Renfroe daha patlayıcı ve versatile bir oyuncu olsa da şutunun çok güvenilir olmaması hücumun verimliliği açısından büyük sıkıntı yaratabilirdi. Burada Juskevicius gibi net bir şutörün olması, Oktay hocanın elini rahatlatacak, ikili oyun kalitesini arttırarak takımın daha keskin hücum etmesini sağlayacaktır. Hem hücum çeşitliliği ve oyun aklı hem de alan paylaşamı açısından Juskevicius'un gelişi bizi bir nebze olsun rahatlatacak.

Ancak Juskevicius hücum sahasında Renfroe'ya nazaran takıma ne kadar artı katacaksa, savunma sahasında da Renfroe'nun kattığı artıları karşılayamayacak. Burada Oktay Mahmuti'nin Jordan Taylor ve Mehmet Yağmur'un savunma katkısına ve takım savunmasına güvendiğini düşünüyorum. Ancak bu eksiyi nasıl kompanse edecek bunu da sezon içerisinde göreceğiz.

TOPARLARSAK..
Sezon ortasında olduğumuzu, mali olarak elimizin güçlü olmadığını ve kulübün herhangi bir cazibesi kalmadığını düşünürsek Adas Juskevicius hamlesi beni memnun etti.. Bu transfer ile hücumda çok daha esnek ve opsiyonlu olacağımızı düşünüyorum. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0