Mercek Altında: Yuto Nagatomo neleri değiştirecek?

Sezon başında kadrosunu 10 yabancı ile takviye eden ve transfer döneminin son gününde savunmanın solunu idare etmesi adına Iasmin Latovlevici'yi kadrosuna katan Galatasaray, ara transfer döneminin son gününde yine savunmanın soluna geçici bir çözüm buldu. 2011 yılından itibaren Inter'de forma giyen Japon oyuncu Yuto Nagatomo'yu sezon sonuna kadar renklerine bağlayan Galatasaray bu bölgeye iyi sayılabilecek bir takviye yapmış oldu. Nagatomo'nun mevcut oyun düzeninde Fatih Terim'in takımına neler katabileceğini hep birlikte değerlendirelim..

Gerek yaz transfer dönemi, gerekse ara transfer döneminde Juventus'un tecrübeli oyuncusu Kwadwo Asamoah için girişimlerde bulunan ancak Ganalı oyuncunun transferini bir türlü sonuçlandıramayan Galatasaray, sezon başında idareten çözüm bulduğu savunmanın sol tarafına devre arasında bir geçici takviye daha yaptı. Karabükspor'dan transfer edilen Latovlevici'nin performansından pek memnun kalmayan Fatih Terim bu bölgeye transfer talebinde bulunurken, Badou Ndiaye'den gelen sıcak para sornasında Yuto Nagatomo hamlesi geldi. İşin doğrusunu söylemek gerekirse, bu hamleyi diğer alt detaylarıyla birlikte yorumladığımız zaman iyi bir hamle olarak görünüyor. Fizik gücü yüksek, mücadeleden kaçmayan, süratli, tempolu, hücuma katılmayı sevmesine karşın savunma tarafı daha ağır basan bir bek Nagatomo. Savunmanın sağ tarafında Mariano gibi hücumcu bir beke sahip olan Galatasaray'ın sol tarafta savunmayı bir adım daha öne çıkartması gayet normal bir tercih olarak yorumlanabilir. Japon oyuncunun maç içerisindeki taktik ve oyun disiplini aynı zamanda saha içerisinde daha homojen bir dağılımı sağlayacaktır. Latovlevici'nin en büyük sorunlarından birisi savunmaydı. Hatta kimi zaman rakipler değil, kendisi sorun yaratıyordu!

Latovlevici bu sezon ligde 3'ü sonradan dahil olmak üzere toplamda 10 maçta forma şansı bulurken bu şansını pek iyi değerlendirdiğini söylemek futbola ihanet etmek olur. Özellikle hafta sonu Osmanlıspor karşısında tabir-i caizse facia bir oyun ortaya koyan Latovlevici her ne kadar kağıt üzerinde iyi istatistiklere sahip olsa da, takım savunmasına ciddi tehlike arzedecek pozisyonlarda başrol oynadı. Rumen savunmacı maç başına 0.9 top çalma - 0.8 pas arası - 1.2 uzaklaştırma - 0.8 hava topu kazanma - 0.9 kilit pas - 0.7 şut - 27 isabetli pas ve %50 ikili mücadele kazanma oranı ile mücadele etmişti.

Inter forması altında bu sezon ligde 2 kez sonradan oyuna dahil olmak üzere toplamda 11, kupada da 2 maçta forma giyen Yuto Nagatomo, bu mücadelelerde maç başına 0.9 top çalma - 0.9 pas arası - 2 uzaklaştırma - 0.6 adam geçme - 1 hava topu kazanma - 0.7 kilit pas - 0.4 şut - 27 isabetli pas ortalaması ve %53 ikili mücadele kazanma oranını yakalamıştı. İstatistiksel olarak her ne kadar Nagatomo ve Latovlevici aynı değerlerde görünse de (hatta bazı noktalarda Latovlevici daha iyi?) saha içi profili olarak çok farklı iki karakterden söz ediyoruz. 31 yaşındaki Japon futbolcu hızlı, süratli, tempolu ancak en önemlisi güçlü ve devamlılğı olan bir isim. Sezon başında teknik direktör Spaletti'nin kampını yiyen Nagatomo her ne kadar sezonun ilk yarısında önemli süreler alsa da, devam eden sekansta Inter'de yaşanan taktiksel değişiklikler sonrasında yerini Davide Santon'a kaptırdı. Nagatomo'nun savunmacı bir bek olduğunu söylemiştik ancak pas bağlantısı ve geçiş oyununda bir anda çizgiye indiğini görmek yada kanatlardan gelen ortada savunmadan seken topa ceza sahası çevresinden sert bir şut atarken görmek mümkün.. Oyunu takip eden, kademe bilgisi yüksek olan, ufak tefek görünmesine rağmen fizik gücü oldukça iyi olan bir isim.. Çok şaşalı bir oyunu yoktur ancak gösterişten uzak, işini yapar, saha içerisinde de çalışkandır. Bu tür oyuncular her zaman Terim'in sisteminde iş yapmıştır, taraftar tarafından da sevilmiştir. Yuto Nagatomo onlardan birisi olacaktır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0