*Merci pour tout Badou..

Galatasaray'ın sezon başında 7.5 milyon euro bonservisle Osmanlıspor'dan kadrosuna kattığı 1990 doğumlu orta saha oyuncusu Papa Alioune Ndiaye artık Premier Lig ekiplerinden Stoke City forması altında mücadele edecek. Senegalli merkez orta sahanın bonservisi için 16 milyon euro ödeneceği açıklanırken, ayrıca bir sonraki satıştan %15 kar payı bulunuyor.

Devre arasında kadrosunu güçlendirmek isteyen ancak yaşanan seçim sürecinin yanı sıra mali sorunlar nedeniyle transfer yapmak yerine öncelikli olarak mevcut sorunlarını çözmek isteyen Galatasaraylı yöneticiler, devre arası transfer döneminin bitimine sayılı saatler kala Senegalli oyuncunun transferi için Stoke City kulübüyle anlaşma sağladı. Osmanlıspor maçı öncesinde teknik direktör Fatih Terim ile görüşen ve gitmek istediğini belirten Ndiaye hatırlanacağı üzere kadrodan çıkartılmış, İngiliz ekibiyle transfer görüşmeleri hız kazanmıştı. Gerçekleştirilen son görüşmeler sonrasında Badou Ndiaye kulüpten 1.2 milyon euro civarındaki alacağını da bırakarak toplamda önemli bir rakamın kulübün kasasına girişini sağlamış oldu.

Süper Lig'de bu sezon Galatasaray formasıyla 17 karşılaşmada boy gösteren Badou Ndiaye bu karşılaşmalarda 1 gol - 3 asist performansıyla mücadele ederken, hücum katkısının yanı sıra saha içerisindeki yüksek temposu, enerjisi ve dinanizmi ile dikkat çekmişti. Ligin ilk haftalarında merkez orta sahada görev yapan Badou, haftalar geçtikçe defansif orta saha rolüne evrilirken yaşanan teknik direktör değişikliği sonrasında çıkış yapması beklenen isimlerin arasında ilk sırada geliyordu. Senegalli oyuncu ligde maç başına 1.1 şut - 2.9 top çalma - 1.8 adam geçme - 0.9 kilit pas - 50 pas ortalamasının yanı sıra girdiği ikili mücadelelerin %47'sinde ayakta kalan isimdi. Badou Ndiaye bu sezon Süper Lig'de Galatasaray'ın en fazla ikili mücadele kazanan (122) birinci, en fazla başarılı çalım (31) atan ve top kapan (27) ikinci, en fazla sahipsiz top kazanan (94) ve isabetli pas atan (731) üçüncü oyuncusuydu..

3 Ağustos 2017 tarihinde bonservisi için 7.5 milyon euro ve toplamda 50 resmi maça bağlı olmak üzere 1.5 milyon euroluk bonus bedeliyle birlikte Galatasaray'a transfer olan Badou Ndiaye, takvim yaprakları 29 Ocak 2018'i gösterdiğinde Galatasaray kulüp tarihinin en yüksek bonservis bedeliyle satılan oyuncusu ünvanıyla Stoke City'nin yolunu tutmuş oldu. Bu transfer aslında basında hiç bir belge ve gerçeğe dayandırılmadan yazılanları bir kenara bırakırsak, 186 günün sonunda yaklaşık 10 milyon euro değerinde kar elde ettiğimiz bir alışveriş olarak yorumlamak mümkün..

FCN Blog ailesi olarak yarım sezonluk performansıyla takdir kazanan ve mücadeleden bir olsun kaçmayan Badou Ndiaye'ye herşey için teşekkür ediyor, kariyerinde başarılar diliyoruz!

*Her şey için teşekkürler Badou..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0