EuroLeague Women'dan elendik!

Bu sene kadın basketbolda önemli bir bütçeyle yola çıkan Galatasaray, kendisi için büyük hedefler belirlemişti. İşler pek iyi gitmedi. Dün oynadığı son EuroLeague Women grup maçında ESBVA-LM'ya mağlup olan Sarı Kırmızılılar, EuroLeague'e veda etti. Grubunu beşinci tamamlayan Sarayın Sultanları, yoluna EuroCup Women Çeyrek Final'inde devam edecek.

EuroLeague Women'a büyük umutlarla başlayan Galatasaray, istediklerini başaramadı. Oynadığı 14 karşılaşmada sadece 6 galibiyet alabilen Sarı Kırmızılılar, EuroLeague Women A Grubu'nu beşinci sırada tamamladı. Takımımız son oynadığı karşılaşmada ESBVA-LM'yı mağlup edebilse dördüncü sıradaki Bourges Basket ile galibiyet sayısını eşitleme şansı yakalayabilecekti ancak ikili averajın Bourges Basket'te olması nedeniyle yine de gruptan çıkmayı başaramayacaktı. Grubun son durumu ve Bourges Basket ile olan ikili averaj durumumuz şu şekilde: 

1. Dynamo Kursk, 14 galibiyet - 0 mağlubiyet.
2. Uniqa Sopron, 10 galibiyet - 4 mağlubiyet.
3. USK Praha, 8 galibiyet - 6 mağlubiyet.
4. Bourges Basket, 7 galibiyet - 7 mağlubiyet.
5. Galatasaray, 6 galibiyet - 8 mağlubiyet.
6. ESBVA-LM, 5 galibiyet - 9 mağlubiyet.
7. CCC Polkowice, 3 galibiyet - 11 mağlubiyet.
8. Castors Braine, 3 galibiyet - 11 mağlubiyet.

Bourges Basket 72-74 Galatasaray, +2 Galatasaray.
Galatasaray 61-79 Bourges Basket, +18 Bourges Basket.

Gruptan çıkmayı başaramayan Marina'nın öğrencileri artık yoluna EuroCup'ta devam edecek. EuroCup son 8 takım arasına adını yazdıran Sarayın Sultanları'nın rakibi 2 Şubat Cuma günü yapılacak olan kura ile belli olacak. EuroCup Women Çeyrek Final'inde yer alan takımlar ise şu şekilde:
  • ESBVA-LM, 
  • Galatasaray,
  • Perfumerias Avenida,
  • Nadezhda,
  • Hatay BŞB,
  • Spar Citylift Girona,
  • Reyer Venezia,
  • Flammes Carolo - Mersin BŞB serisinin galibi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0