STSL | Rakip Osmanlıspor..

Spor Toto Süper Lig'te geçtiğimiz hafta deplasmanda Kayserispor'u 3-1 mağlup eden Galatasaray, ligin 18. haftasında sahasında Osmanlıspor ile karşılaşacak. 27 Ocak Cumartesi günü saat 19.00'da oynanacak olan karşılaşmayı Halil Umut Meler yönetecek. Takımımızda Fernando'nun sakatlıklığı nedeniyle forma giyemeyeceği karşılaşma öncesi öne çıkan istatistikler ve detaylar şu şekilde..

15 MAÇTA 2 YENİLGİ 
Galatasaray eski adı Ankaraspor olan Osmanlıspor'la ile Süper Lig'de 15 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda rakibini 8 kez mağlup eden Cimbom, 2 karşılaşmada ise rakibine boyun eğdi. Takımımızın aldığı bu 2 yenilgi de yeni isim döneminde oldu. Öte yandan takımımız, sezonun ,ilk yarısında oynanan karşılaşmadan 3-1 galip ayrılmıştı. Bunun yanı sıra, takımımız Süper Lig'de (2009/10 sezonu hariç) evinde Osmanlıspor ile oynadığı yedi maçta bir kez yenildi (4G 2B) Ayrıca Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde çıktığı 4 resmi maçtan da galip ayrıldı. Bu maçlarda rakip kalelere 12 gol atan takımımız, kalesinde yalnızca 2 gol gördü. 

Bu sezon Süper Lig'de yediği gollerin en büyük bölümünü duran toplardan ağlarında gören takım Galatasaray (11/23); Osmanlıspor ise attığı gollerin en büyük bölümünü duran toplardan bulan ikinci takım (12/26).

İÇ SAHADA YENİLMİYOR
Bu sezon Türk Telekom Stadyumu'nda 9 maça çıkan Galatasaray, bu maçlarda 8 galibiyet, 1 beraberlik aldı ve topladığı 25 puanla ligin en iyi takımı konumunda. Sahasında oynadığı 9 maçta 26 gol atan Galatasaray, kalesinde 7 gol gördü. Takımımız geçtiğimiz sezonu da dahil ettiğimizde Süper Lig'de evinde 11 maçtır yenilmiyor ve bu maçların 10'unu kazandı; 2016/17 başından itibaren iç sahada yakaladıkları en uzun yenilmezlik serisi. Rakibimiz Osmanlıspor ise deplasmanda çıktığı 8 maçın 7'sinde yenildi, 1'inde beraber kaldı. Osmanlıspor bu maçlarda rakip kalelere 8 gol atarken, 22 gol yedi. Deplasmanda yalnızca 1 puan toplayan Osmanlıspor, bu alanda Konyaspor ile beraber ligin en kötü takımı konumunda. 

SON 10 MAÇTA 7 GOLE KATKI; SOFIANE FEGHOULI
Galatasaray'ın sezon başında uzun bir sürecin ardından kadrosuna kattığı Sofiane Feghouli, hala tam olarak hazır olmasa da skora önemli katkıda bulundu. Galatasaray formasıyla çıktığı ilk maç olan Bursaspor maçında enfes bir gol atan Faslı yıldız, kalitesini göstermeye devam ediyor. Kayserispor maçında 2. golün asistini yapan Feghouli, Süper Lig'de forma giydiği son 10 maçta yedi gole katkıda bulundu (üç gol ve dört asist). 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0