Oktay Mahmuti'li hikayeler, bir kadeh de bizimle iç!

Galatasaray Basketbol Şubesi çok köklü bir tarihe sahip olsa da Edirne'nin ötesine geçebilme konusunda o kadar da başarılı değil. 2007-2008 sezonunda Murat Özyer ile gelen ULEB kupasında Final Four'a katılma, 2011 senesine kadar kulübün Avrupa'da kazandığı en büyük başarıydı.

Ancak Adnan Polat'ın kulübün başına gelmesi ve Hakan Üstünberk'in şube sorumlusu olması ile bu durum değişmeye başladı. 2010 yazında göreve getirilen Oktay Mahmuti ile birlikte şube gözünü ileriye dikmiş ve sürdürülebilir bir başarı için gerekli yatırımları yapmaya başlamıştı. Oktay hoca ile ligde oynanan final, taraftar ile takımın bütünleşmesi ve yakalanan momentum artık çıtanın bir basamak daha yukarı koyulmasını gerektiriyordu.

Bir sezon önce gelen lig finali bize 2011/12 sezonu için EuroLeague ön elemesine katılma yolunu açtı. 3 maçlık mini bir turnuva. Kuralarda Rytas'ın ev sahipliği yaptığı gruba denk geldik. Neredeyse yeniden kurulmuş bir takım ve zorlu bir görev vardı önümüzde. Rakipler sırasıyla PAOK, ASVEL ve ev sahibi Lietuvos Rytas oldu. 

İlk maçta PAOK'u zorlanmadan geçtik. İkinci turda ASVEL güçlü bir rakipti. Leo Westermann, Edwin Jackson, o sıralarda yıldızı parlak olmasa da şimdinin önemli oyuncularından Kim Tillie ve tecrübeli skorer Dijon Thompson vardı kadrolarında. Maç da beklenildiği gibi zorlu geçti. Son 10 dakikaya girerken sadece 3 sayılık farkla öndeydik.  Son periyotta ise belki de takıma katılma sebebi buraları oynamak olan Lakovic sahneye çıktı. Kritik iki üçlükle rakibin direncini kırdı ve bizi EuroLeague'e katılma hedefine bir adım daha yaklaştırdı.

Final maçı ev sahibi Rytas'laydı. Ki hatırlatmakta fayda var, Rytas o sezon kadrosunda Tyrese Rice, Jonas Valanciunas, Renaldas Seibutis, Brad Newley gibi önemli isimleri bulunduruyordu. Ön elemelerin bu ayağının da favorisiydiler. İlk yarı git gellerle geçti. Üçüncü periyotta ise ilk yumruğu Shipp ve Shumpert ile vurduk Rytas'a. Son periyotta da devreye Tutku&Andric AŞ girince maçı kazanmayı başardık. Galatasaray, tarihinde ilk defa EuroLeague'e katılım bileti elde etmişti. Oktay Mahmuti sonraki 6-7 yıl sürecek olan Galatasaray basketbolunun yükseliş çağını başlatmıştı bile..

Maç sonu basın toplantısında ise Oktay hoca "Bundan sonra ne yapacaksınız" sorusuna Galatasaray basketbolunu yeni bir seviyeye taşımanın verdiği haklı gurur ve kendine has naif gülümsemesiyle "Artık elime bir kadeh şarap alacağım ve EuroLeague'i düşünmeye başlayacağım." dedi. 

İşte "Bir kadeh de bizimle iç" sloganının çıkış hikayesi bu şekilde...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0