Süper Lig: Kaldığımız yerden..

Süper Lig'in ilk yarısını liderin bir puan gerisinde ikinci sırada bitiren Galatasaray, ligin ikinci yarısında Kayserispor ile deplasmanda karşılaştı. Maicon, Fernando ve Gomis'in maç kadrosunda yer almadığı karşılaşmada rakibi karşısında gece ile gündüz gibi iki farklı devre oynayan Fatih Terim'in öğrencileri zorlu deplasmandan 3-1'lik galibiyetle ayrılarak, ikinci devreye kayıpsız başladı. Galatasaray'a galibiyeti getiren goller Eren Derdiyok (2) ve Garry Rodrigues'ten gelirken, ev sahibinin tek sayısı Umut Bulut'tan geldi.

Kayseri deplasmanında Maicon'un sarı kart cezalısı olması, Fernando ve Gomis'in sakatlığının yanı sıra Younes Belhanda'yı da yanına çeken Fatih Terim ilk yarıda takımın iskeletinin büyük kısmının çeşitli nedenlerden dolayı forma giyemediği karşılaşmada Fernando Muslera - Mariano, Jason Denayer, Serdar Aziz, Iasmin Latovlevici - Selçuk İnan, Badou Ndiaye - Yasin Öztekin, Sofiane Feghouli, Garry Rodrigues ve Eren Derdiyok onbirini sahaya sürdü. 

Ligin en zor deplasmanı olarak kabul edilebilecek Kayseri deplasmanında ilk 10 dakikada oyuna hakimiyetini koyan ve sağlı sollu ataklarla rakip kalede pozisyon arayan Galatasaray, aradığı golü erkenden buldu. Karşılaşmanın 12.dakikasında Selçuk'tan aldığı pası Yasin'e aktaran Eren, ceza sahasına koşusunu yaptı. Yasin'in savunmanın arkasına bıraktığı pasta ofsayt kokan pozisyonda Garry Rodrigues içeriye hareketlenerek nefis bir pas çıkarttı ve Eren Derdiyok olması gereken noktada topa dokunarak skoru 1-0'a getirdi. İlk golün hemen ardından 6 dakika sonra aynı atak oyununu sol taraftan oynayan Galatasaray, bu sefer Sofiane Feghouli'nin içeriye kestiği pozisyonda yine Eren Derdiyok ile skoru 2-0'a taşıdı. Golün ardından baskısını sürdüren takımımız Selçuk İnan'ın kullandığı serbest vuruşta Sofiane Feghouli'nin kafa vuruşuyla; Eren Derdiyok'un ceza sahası üzerindeki sahipsiz topu kazanıp Garry Rodrigues'i ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluşturup, Rodrigues'in köşeyi sıyırdığı pozisyonda farkı arttırma şansını kaçırdı. İlk yarıda rakip takımın tehlikeli bir gol pozisyonu olmazken, takımımız iki farkla soyunma odasına gitti.

Mücadelenin ikinci yarısı ise bambaşkaydı. Ligin en kompakt futbolunu oynayan takımlardan birisi olan Kayserispor önde baskı, arzulu, istekli bir oyun ortaya koydu. İkinci yarının başında Sofiane Feghouli'nin uzaktan nefis vuruşu kalecinin müdahalesiyle kornere gitti. İkinci yarıda oyuna dahil olan Willian ve Güray'ın sağ kanadı işlemesinin yanı sıra ters kanatta da Deniz Türüç - Mendes ikilisi etkili bir oyun ortaya koydu. Kayserispor'un bir anda baskıyı arttırdığı ve takımımızı kendi yarı alana hapsettiği oyunun bölümünde ev sahibi ekip Umut Bulut ile farkı bire indirdi. İkinci yarıda ilk 15 dakika geride kalırken, Şamil ve Willian ile net pozisyonlar yakalayan Kayserispor takımına Fernando Muslera izin vermezken, oyunun devam eden sekansında 10 dakikalık bölümde Fatih Terim üç oyuncu birden değiştirdi. Ryan Donk'u oyuna süren ve defans ikilisinin arasına Hollandalı oyuncuyu sokan Terim bir anda stoperleri üçlemiş olurken, Donk'un fiziğiyle hava toplarında da etkinliği ele aldı. Karşılaşmanın 80 ve 82.dakikasında Sinan Gümüş kaleciyle karşı karşıya net pozisyonları değerlendiremezken, 90. dakikada Denayer ve Şamil'in yerde kaldığı pozisyon sonrasında Latovlevici topu taca bıraktı. Bu pozisyonda topu Galatasaraylı oyunculara vermesi gereken Kayserisporlu oyuncular topu vermek yerine oyunu oynamayı tercih etti ancak ilahi adalet tecelli etti. Deniz'in ortasını uzaklaştıran Galatasaray savunmasının hamlesi sonrasında top Badou Ndiaye'nin önünde kaldı. 40 metreye yakın bir mesafede topu süren Senegalli orta saha oyuncusu Garry Rodrigues'in önüne bıraktı ve Yeşil Burun Adaları asıllı Hollandalı oyuncu nefis bir vuruşla maçın skorunu tayin etti; 3-1.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0