BSL | Güzel oyun, güzel galibiyet!

Playoffa kalmak için büyük çaba harcayan Galatasaray Odeabank, Basketbol Süper Ligi'nin 18. haftasında Pınar Karşıyaka'yı konuk etti. Yenilmez Armada, Dwight Hardy ve Adas Juskevicius'un yıldızlaştığı karşılaşmada rakibini 98-81'lik skorla mağlup etti. Karşılaşmada sakatlığı bulunan Emir Preldzic forma giyemedi.

Mücadeleye Alex Renfroe - Dwight Hardy - Caner Topaloğlu - DaJuan Summers - Richard Hendrix beşiyle başlayan Galatasaray Odeabank, ilk sayılarını DaJuan Summers ile buldu. Maça tam olarak istediği gibi başlayamayan Galatasaray Odeabank, savunmada Dominic Waters'a engel olamadı. Çeyreğin son beş dakikasında tam olarak kendine gelen Yenilmez Armada, Hardy'nin önderliğinde şutlarda isabet bulmaya başladı. Rakibine birçok top kaybı yaptırmayı başaran takımımız bu sayede ilk çeyreği 25-20 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe iyi bir başlangıç yapan Sarı Kırmızılılar, Adas Juskevicius'dan aldığı katkı ile birlikte farkı açmayı başardı. Oktay Mahmuti'nin sahaya dört kısalı bir beş sürmesi ile birlikte Pınar Karşıyaka savunmasının dengesini bozmayı başaran Mahmuti'nin öğrencileri, bu sürede 27-15'lik seri yakaladı ve soyunma odasına 49-38 önde girdi.

Soyunma odasından döndüğünde hücumda top kayıpları yapmaya başlayan temsilcimiz geçiş hücumlarında savunmada eksik yakalandı. Tempoyu rakibine kaptıran Galatasaray Odeabank, çeyreğin başında 0-7 seri yedi. Waters'e engel olmakta zorlanan Yenilmez Armada, Oktay Mahmuti'nin aldığı mola sonrasında kendine geldi. Tekrardan Hardy önderliğinde hücumda sayı bulmaya başlayan takımımız, savunmada da kendini toparladı. Hızlı hücumlarda Summers ile sayı bulmaya da devam eden Mahmuti'nin öğrencileri son çeyreğe 71-62 önde girdi.

Son çeyreğe hareketli başlayan Oktay Mahmuti'nin öğrencileri Hardy, Summers ve Juskevicius'un önderliğinde üstünlüğünü sürdürdü. Kenardan gelen Ege Arar ve Mehmet Yağmur'dan da istediği katkıları alan takımımız, parkeden 98-82 galip ayrıldı.

Oyuncu istatistikleri: 

Dwight Hardy: 23 sayı - 2 ribaund - 2 asist.
DaJuan Summers: 16 sayı - 4 ribaund - 3 asist.
Alex Renfroe: 2 sayı - 2 asist.
Jordan Taylor: 7 sayı - 2 ribaund - 3 asist.
Adas Juskevicius: 18 sayı - 2asist.
Ege Arar: 6 sayı - 8 ribaund - 2 asist.
Richard Hendrix: 9 sayı - 6 ribaund - 2 asist.
Mehmet Yağmur: 7 sayı - 4 asist.
Göksenin Köksal: 8 sayı - 4 ribaund - 3 asist.
Caner Topaloğlu: 2 sayı - 3 ribaund - 1 asist.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0