Eurobasket Women | Oyuncularımız neler yaptı?

Euroleague ve Eurocup Women maçları ile tüm Avrupa Liglerine 1 haftalık Avrupa Şampiyonası Elemeleri nedeniyle ara verilirken, Galatasaray forması giyen oyuncularımızdan Işıl Alben Türkiye, Jelena Dubljevic Karadağ, Olivia Epoupa Fransa ve Gintare Petronyte ise Litvanya formasıyla parkeye galibiyet için çıktı. 

A Grubu'nda Karadağ kendi evinde Slovakya'ya 72-73 kaybederek liderlik şansını tehlikeye atarken, Jelena Dubljevic ürettiği 19 sayı, 8 ribaund, 5 asist ve 3 top çalma ile 20 verimlilik puanına ulaşsa da oyuncumuzun bu performansı galibiyet için yeterli olmadı.

E Grubu'nda Fransa ise Slovenya deplasmanına 3/3 için çıktı. İkinci çeyrekten itibaren oyunda ve skorda üstünlüğü alan Slovenya maçı 68-62 kazanırken Fransız guardımız Olivia Epoupa sahaya ilk 5'te çıktı ve ürettiği 6 sayı, 9 ribaund, 8 asist, 2 top çalma ve 1 blokla takımına her alanda katkı sunmayı başardı.

C Grubu'nda Litvanya deplasmanda Arnavutluk'u 119-61 ile geçerek ilk galibiyetini alırken pivotumuz Gintare Petronyte oyunda kaldığı 22 dakikada 24 sayı, 11 ribaund, 2 asist, 1 top çalma ve 2 blok ile mücadele etti ve maçın yıldızı oldu.

B Grubu'nda ise milli takımımız Belarus'u deplasmanda 64-54 ile geçerek 3/3 yaparken kaptanımız Işıl Alben oyunda kaldığı 36 dakika boyunca 19 sayı, 6 ribaund, 5 asist ve 2 top çalma ile oynadı ve galibiyeti getiren isim oldu. 

Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nin 4. haftası 14 Şubat Çarşamba günü oynanacak maçlarla sona erecek. Oyuncularımızın milli takımlarının programları ise şöyle: 

Karadağ-İzlanda
Türkiye-Estonya
Macaristan-Litvanya
Fransa-Finlandiya

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0