Fatih Terim: Galatasaray tedbir almaz, tedbir alınır..

Süper Lig'de deplasmanda Sivasspor ile karşılaşacak olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim karşılaşma öncesinde yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Fernando ve Ndiaye'nin yokluğunda orta sahada Ryan Donk'a şans veren deneyimli teknik adam, zorlu deplasmandan galibiyetle dönerek liderlik koltuğuna oturmak istediklerini söyledi. Fatih Terim'in açıklamalarının tamamı şu şekilde..

Rakiplerimizin alacağı puanlar veya kaybedeceği puanlara göre hareket etmiyoruz. Biz kendi maçlarımızı kazanmaya ve oyun kalitemize dikkat ediyoruz. Kazandığımız zaman lider olacağımız bir maç, oyuncularımız bunu biliyor ve bu avantajı inşallah kullanacağız.

Sivasspor önemli bir rakip, iyi bir kadroya sahipler. Beşiktaş karşısındaki oyunlarını da biliyoruz. Ciddi bir deplasman ancak bu virajları dönmeliyiz. Takımıma inanıyorum. Güzel bir maç olur umarım. Her rakibe saygı duyuyoruz, ciddiye alıyoruz ancak bizim ne oynayacağımız daha önemli. Galatasaray genelde tedbir almaz, ona karşı tedbir alınır. Oyuncularımıza bunu alıştırmaya çalışıyoruz. Biz kendi oyunumuzu oynayacağız.

Selçuk üç gün önce bir maç oynadı, onu dinlendiriyoruz. Tolga ve Donk bu alanda oynayacak; Feghouli ve Gomis devreye giriyor. Onları kadroda değerlendiriyoruz. Feghouli daha önde oynayacak. Donk'u ben kadroda 4+1 olarak düşünüyorum, bazen oyun içerisinde oluşan yapı teknik adamları ve oyuncuları oyunun içerisine çağırır. Donk için o şansı kullandım. Fernando'nun sakatlığı ve Ndiaye'nin zamansız gidişi, normal bir şey değil. Türkiye'de pek alışık olmadığımız orta saha tipinde iki oyuncumuzdu ancak onların olmaması bizim açımızdan sıkıntı oldu. Takım içerisinden 1-2 alternatif yaratmamız gerekiyor.

Çarşamba-Pazar oynamak iyi oluyor, kupayı da ligi de birlikte götürüyoruz. Biz takım olarak oynuyoruz, tüm kulvarlarda beraber gidiyoruz. Selçuk'u kazandık, Sinan'ı da kazandık gibi görünüyor. Bugüne kadar 1 dakika oynamamış veya koca devre 100 dakika oynamış oyuncularımız var. Bunları da kadronun içinde değerlendirmemiz gerekiyor. Alternatifi bol olan bir takım olmak istiyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0