Galatasaray zarar açıkladı!

Ziraat Türkiye Kupası'nda dün akşam Konyaspor karşısında aldığı farklı galibiyetle adını yarı finale yazıran Galatasaray'da, dün Sportif A.Ş.’nin açıkladığı 1 Haziran-30 Kasım 2017 tarihleri arasındaki hesap tablosu keyifleri kaçırdı. 

2017 yılına dair ilk 3 aylık dönemde 10 milyon TL kâr açıklayan Galatasaray'da beklenen finansal tablolar Mustafa Cengiz yönetimi tarafından açıklandı. 2017 yılına kar açıklayarak giren sarı-kırmıızlı camiada takip eden 3 ay sonrasında 116 milyon TL gibi yüksek miktarda zarar açıklaması, Mayıs 2018’deki mutlak kâr hedefine ulaşılması konusunda da endişe yarattı. Bilindiği gibi üst üste 5 yıl zarar eden şirketlere SPK tarafından 2 kişilik kayyum atanabiliyor. Bu sene de kâr etmemesi halinde bu tehlikeyle karşı karşıya kalacak olan Sarı-Kırmızılılar’ın, kalan 6 aylık süreçte artıya çıkması gerekiyor. 

Hatırlanacağı gibi eski başkan Dursun Özbek de seçim öncesi sürekli Mayıs 2018 vurgusu yapmış ve bu tarihin ekonomik anlamda önemine dikkat çekmişti. Ancak ortaya çıkan bu zarar son dönemde eleştiri oklarının hedefinde olan Özbek yönetiminin hanesine yeni bir eksi olarak yazıldı. Özbek’in bu raporu seçimden önce açıklamaması da muhalefetin büyük tepkisini çekmişti. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0