Oktay Mahmuti'nin hamleleri maçı getirdi

Oktay hocanın gelişi ile toparlandığımız ve bulunduğumuz yerden yukarıya doğru tırmanmaya çalıştığımız aşikar. Büyükçekmece, Trabzon ikilisinin kazandığı bu hafta, aynı galibiyet sayısındaki Karşıyaka'yı yenmemiz ve kupa ile milli maçlar sebebiyle oluşan araya moralli girmemiz oldukça güzel oldu.

GEVŞEK BAŞLANGIÇ
Maça biraz da amiyane tabirle de olsa oldukça gevşek başladık. Hücumda sorun yaşamasak bile ilk 8.30 dakikada Karşıyaka'nın 9/12 saha içi isabetiyle 20 sayı atmasına izin verdik. Savunma konsatrasyonumuz çok düşüktü, Waters'ın ikili oyunlarını savunamadık, teması yaratamadık. Sanki idman maçında gibiydik. Bu Oktay Mahmuti takımlarında idam sebebidir. Böyle bir gevşeklik kabul edilemez.

4 KISAYA DÖNMEK
Biraz mecburiyetten ötürü de olsa çok erken bir şekilde 4 kısaya döndü Oktay hoca. Ama bu sayede savunmadaki baskıyı arttırdık. Kenardan gelen Göksenin ve Mehmet'in enerjisi bir anda öne fırlamamıza sebep oldu. 4 kısa oynadığımız yaklaşık 9 dakikalık sekansın skoru 27-15. Farkı da burada yakaladık zaten. Kısaldık, topa baskıyı arttırdık, savunmada sürekli teması sağladık. 

Bu noktada Göksenin ve Ege'ye de artı bir parantez açmalıyım. Göksenin size dezavantajı olmasına rağmen Jarrod Jones ve Metin Türen'i inanılmaz savundu. Ege ise hücum ribaundlarına girdi, savunmada çemberi korudu. Sezonun kendi adına en iyi sekanslarından birini oynadı belki de.

WATERS DOMİNASYONU
İlk yarıyı çift haneli farkla önde kapattık ama Karşıyaka'nın bu kadar kolay pes etmeyeceği belliydi. Waters ilk yarının başında olduğu gibi ikinci yarının başında da oyuna hükmetti. Hendrix'in yavaş ayaklarının yarattığı boşluğu inanılmaz kullandı ve bir anda 0-9'luk bir seri yakalayıverdiler. Biz de bu kısımda oyundaki kontrolümüzü tamamen kaybettik. Kötü tercihler yaptık ve Karşıyaka'nın ekmeğine yağ sürmüş olduk.

OKTAY HOCANIN HAMLESİ MAÇI GEÇİRDİ
Maç kafa kafaya gelmiş ve adeta yeniden başlamıştı. Ancak Oktay hoca önemli bir değişiklik yaptı ve ikili oyun savunmasında geride bekleyen Hendrix'i show-up'a yolladı. Bu hamleyle savunmayı tepeden delemeyen Waters topu elinden çıkartmak zorunda kaldı ve burada da yardım rotasyonuna çok iyi geldik. Göksenin'in ekstra eforu öne fırlamamızı sağladı. Bu sayede Karşıyaka'nın momentumunu bozduk. Yakaladığımız mini seri ile de son periyota girerken ilk yarıdaki farkı korumuş olduk.

TEKNİK FAUL KARŞIYAKA'NIN DİRENCİNİ KIRDI
Mücadelenin son periyotu git gellerle başladı. İki taraf da birbirine üstünlük kuramadı ama aradaki farkı da korumayı başardık. Bitime 5.30 dakika kala Scott Wood'un Juskevicius'a üç sayılık atış sırasında yaptığı faul ve sonrasında aldığı teknik faul İzmir ekibinin fişini çekti. Juskevicius serbest atışları kaçırmadı, üstüne de Hardy üçlük atınca fark bir anda 20'ye çıktı. Maçın kalanı da sadece skoru belirlemek için oynandı.

MAÇIN ANAHTARI OKTAY HOCANIN HAMLELERİ
Oktay Mahmuti geldiğinden beri çok iyi coaching performansı sergiliyor. Kendi kalıplarının dışına çıktı ve daha önce kullanmadığı şablonları denemekten çekinmiyor. Bugün de çok önemli iki maç içi hamlesi vardı. İlki 4 kısaya dönüp baskıyı arttırmak; ikincisi de Waters'ın ikili oyununda show-up yapmaya başlamak. İki hamle de momentumu elimize almamızı sağladı ve maçın kilidini çözdü.

DWIGHT HARDY VE MEHMET YAĞMUR FARK YARATTI
Jordan Taylor ve Alex Renfroe'dan katkı alamadığımız bir maçta kenardan gelerek takımı çok iyi yöneten ve enerji veren Mehmet Yağmur'un performansı bizim için kilit noktalardan biriydi. Tempoyu kontrol etti, takımı çok iyi yönetti. Juskevicius'un devreye girmesini sağladı. Mehmet Yağmur bu günkü performansıyla kesinlikle maçın X-Faktörlerinden biri oldu. 

Bir de Dwight Hardy gerçekleri var tabi ki. 9/15 saha içi isabeti ile 23 sayı attı. Takım ne zaman skora ihtiyaç dursa oradaydı. Zaman zaman tıkanan setleri bireysel insiyatif alarak çözüme kavuşturdu. 

BENCH KATKISI ÖNEMLİ
Mehmet, Juskevicius, Göksenin ve Ege toplamda 39 sayı, 12 ribaund ve 11 asist ile oynadı. Kenardan böyle bir katkı almak rotasyonu oldukça dar olan Karşıyaka karşısında maç içinde diri kalmamızı ve onların sürekli bir adım önlerinde olmamızı sağladı.

MAÇTAKİ EKSİLERİMİZ
98 sayı bulduk, ama zaman zaman hücumda iletişim sorunları yaşadık. Özellikle 4 kısa oynadığımız bölümde sert ve düzgün perdeleme yapamamız setleri bitirme konusunda başımızı ağrıttı. Bu kısımları Hardy ve Juskevicius'un bireysel insiyatif almasıyla hasarsız atlatsak bile uzun vadede düzeltmemiz gereken noktalardan biri burası.

Bir diğer eksimiz ise özellikle son çeyrekte ikili oyun savunmasında yardım rotasyonu yaparken Juskevicius ve Summers'ın olduğu pozisyonlarda aksamamız. Sahada Göksenin varken bu noktada çok daha başarılıydık. Zaten Oktay hoca da bu pozisyonlarda savunmaya oldukça sinirlendi. Eminim antrenmanlarda bu konunun üstünde duracaktır.

ALKIŞLAR OKTAY HOCAYA
Son olarak, maçın son hücumunda taraftarlar "100, 100, 100" diye bağırmasına ve yeterli süre de olmasına rağmen Oktay Mahmuti takımının topu kullanmasını istemedi. Buradan da alkışları yollayalım kendisine..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0