STSL | Eskisinden daha hırslıyız..

Spor Toto Süper Lig'te geçtiğimiz hafta deplasmanda Sivasspor'a 2-1 mağlup olan Galatasaray, ligin 20. haftasında sahasında Antalyaspor ile karşılaşacak. 12 Şubat Pazartesi günü saat 20.00'da oynanacak olan karşılaşmayı Barış Şimşek yönetecek. Takımımızda sarı kart cezalısı Fernando Muslera ve sakatlığı süren Fernando dışında eksik bulunmazken, karşılaşma öncesi öne çıkan istatistikler ve detaylar şu şekilde..

SON 11 MAÇTA 1 YENİLGİ
Galatasaray, Antalyaspor ile Süper Lig'de 43 kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların 25'ini kazanmayı başaran Cimbom, 7'sinden ise sahadan mağlup ayrıldı. İki takım arasında oynana son 11 karşılaşmada ise Galatasaray, rakibine yalnızca 1 kez mağlup oldu. (4G, 6B) Bu karşılaşmalarda rakip kalelere 23 gol atan takımımız, kalesinde ise 16 gol gördü. Öte yandan Galatasaray, Antalyaspor ile İstanbul'da 21 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 12'sini kazanan takımımız, 4'ünde ise rakibine mağlup oldu. Galatasaray, bu karşılaşmalarda rakip kalelere 39 gol atarken, kalesinde ise 23 gol gördü. 

Süper Lig'in ilk yarısında Antalya'da oynanan karşılaşmada takımımız, Antalyaspor ile 1-1 berabere kalmıştı. Karşılaşmada golleri Bafetimbi Gomis ve devre arasında Konyaspor'a transfer olan Samuel Eto'o kaydetmişti. 

İÇ SAHADA EN ÇOK ATAN, DEPLASMANDA EN AZ GOL ATAN
Galatasaray, Süper Lig'de geride kalan 19 haftada sahasında 10 maça çıktı. Bu karşılaşmaların 9'unu kazanan Galatasaray, topladığı 28 puanla ligin bu alanda en iyisi konumunda. Cimbom, bu karşılaşmalarda rakip kalelere 28 gol atarken, ligde iç sahada en fazla gol atan takım. Rakibimiz Antalyaspor ise deplasmanda çıktığı 9 maçta 3 beraberlik, 6 mağlubiyet ile deplasmanlarda yalnızca 3 puan topladı. Bu karşılaşmalarda 5 gol atan Antalyaspor bu sezon ligde deplasmanlarda en az gol atan takım. Bunun yanında bu sezon ligde 35 gol yiyen Antalyaspor, sadece 1 maçta kalesini gole kapatabildi ve bu alanda ligin en kötü takımı. Galatasaray ise 6 maçta gol yemedi ve Yeni Malatyaspor'un ardından (7) bunu en fazla başaran dört takımdan biri.

GERİ DÖNÜYOR: YOUNES BELHANDA
Galatasaray'ın sezon başında Dinamo Kiev'den kadrosuna kattığı ve Galatasaray formasıyla çıktığı 16 lig maçında 2 gol atıp, 6 asist yapan Belhanda, Türkiye Kupası'ndaki Konyaspor maçında gösterdiği performansla göz doldurdu. Fatih Terim'in göreve gelmesiyle yedek kulübesine çekilen Faslı yıldız, Sivasspor maçında sonradan oyuna girerek iyi bir performans gösterirken, hafta için oynanan Konyaspor maçında da gösterdiği performansla alkış topladı. Fatih Terim'in de Konyaspor maçı sonrasında ''Sahanın en iyilerindendi.'' diyerek övdüğü Belhanda'nın, Antalyaspor maçıyla ilk 11'e geri dönmesi bekleniyor. 

YILDIZLARI KAYBETTİLER
Sezon başında kadrosuna Samir Nasri, Jeremy Menez ve William Vainqueur gibi yıldız isimleri kadrosuna katan Antalyaspor, devre arası transfer döneminde bu oyuncuların tamamını kaybetti. Yıldız oyuncuların sözleşmesini karşılıklı olarak fesheden Ege ekibi, Samuel Eto'o'yu da Atiker Konyaspor'a kaptırdı. Öte yandan, Antalyaspor'un devre arasında kadrosuna kattığı Souleymane Doukara  ise cezalı olduğu için bu mücadelede forma giyemeyecek. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0