Toru Uchihashi: Nagatomo'nun burada olması mutluluk verici..

Galatasaray'ın transfer döneminin son gününde kadrosuna kattığı Yuto Nagatomo sadece Türkiye'de değil, kendi ülkesinde de basın mensuplarının ilgisinin odağında yer aldı. Junichi Inamoto'nun ardından Galatasaray'da forma giyen ikinci Japon futbolcu olma ünvanına sahip olan Nagatomo için kendi ülkesinde her gün yeni bir haber yer alıyor. Son olarak Fuji Televizyonu adına İstanbul Büro Şefliğini yürüten Toru Uchihashi açıklamalarda bulundu.

Nagatomo'nun transferi hakkında Doğan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Uchihashi, bir basın mensubu olmasının yanı sıra Japon bir vatandaş olarak Nagatomo'nun önümüzdeki dönemde Türkiye'de forma giyecek olmasından memnun olduğunu belirtirken, Japon futbolseverlerin de Galatasaray'ı yakından takip edeceklerini belirtti. Toru Uchihashi'nin açıklamalarının tamamı şu şekilde oldu..

"Onun çıkacağı ilk maçı dört gözle ve merakla bekliyorum. Inter takımında son dönemde forma giyemedi ve bu durumlar nedeniyle Japonya'daki futbolseverler, onu takip edenler üzgündü. Türkiye'ye gelirse daha fazla forma şansı bulacağını düşünüyordu ve bu transferden dolayı kendisinin de çok mutlu olduğunu biliyorum. Galatasaray'da daha önce Junichi Inamoto forma giydiğinden, Japonya'da en çok tanınan Türk takımı Galatasaray. Türkiye milli takımı Japonya ve Kore'nin ortaklaşa düzenlediği 2002 yılındaki Dünya Kupası'nda üçüncü olmuştu. O turnuvada Japonya ile de oynadı. Türklerin ne kadar iyi oldukları Japonya'da da biliniyor. Nagatomo ayrıca milli takımımızın vazgeçilmez oyuncularından birisi. Savunma oyuncusu olmasına rağmen hücuma katılıyor, iyi bir futbolcu. Galatasaray'a büyük fayda sağlayacaktır.

Türkiye'ye geldikten sonra futbola olan ilgimden dolayı bir arkadaşım bana Galatasaray kartı almıştı. O zaman çok fazla Galatasaray taraftarı değildim ancak Nagatomo'nun gelişiyle birlikte artık fanatik bir Galatasaraylıyım."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0