Bu fırsatı iyi kullanalım..

Galatasaray, transferin son günü 700bin euro kiralama bedeliyle Inter'den Japon oyuncu Yuto Nagatomo'yu kadrosuna kattı. Nagatomo'nun saha içinde ne kadar verimli olacağını hep beraber göreceğiz ancak bu işin sadece saha içi değil, saha dışı boyutu da var ve işin saha dışı boyutunda Nagatomo'dan iyi bir verim almak bizim elimizde olacak.

Futbolda uzak doğu pazarının ne kadar önemli olduğu hepimizin malumu. Avrupa takımları buradaki taraftarlarını arttırıp, iyi bir gelir elde etmek için sezon öncesi hazırlık maçlarını, kamplarını Uzak Doğu'da yapıyorlar. Nagatomo transferiyle beraber Galatasaray'ın da bu pazarı kullanması için önemli bir şans doğdu. Nagatomo'nun İstanbul'a ilk adım atışında Japon gazetecilerin ilgisi, NTVSpor muhabiri Evren Göz'ün dün sosyal medyadan paylaştığı ''Sivasspor-Galatasaray maçına 17 Japon gazeteci akredite oldu.'' bilgisi de bunun göstergesiydi. Galatasaray'ın bu ilgiyi iyi kullanarak, gelire çevirme şansı olduğunu düşünüyorum. Önümüzde kısa bir süreç olduğu gerçek ancak bu kısa süreyi iyi kullanabilirsek Nagatomo'dan saha dışında önemli bir verim alabiliriz. Bu süreçte yapılabilecek şeylere bakacak olursak Nagatomo'ya özel bir tshirt tasarlayıp, bu tshirtün uzak doğuda satılması için adımlar atabiliriz diye düşünüyorum. Tabi bu tshirtün ''biz ne yaparsak yapalım taraftar alıyor zaten'' kafasıyla yapılmaması da gerekiyor. Bunun dışında tabii ki de Nagatomo'nun formasının da uzak doğuda satışa çıkması gerekiyor. Burada şöyle bir detay da var. Geçtiğimiz günlerde kulübümüzün Drogba, Sneijder gibi geçtiğimiz yıllarda Galatasaray formasını giyen dünyaca ünlü isimlerin formasını yazın uzak doğuda satışa çıkaracağı yönünde bir haber vardı. Eğer böyle bir düşünce hakimse bu projenin de yaza bırakılmadan, hemen yapılması gerekiyor. 

Önümüzde iyi bir şans var. Nagatomo transferinin daha ilk haftasında Sivas deplasmanındaki maça 17 Japon gazeteci akredite oluyorsa bu gerçekten önemli bir şeydir. Galatasaray atacağı adımlarla Japonya'daki ilginin artmasını sağlamalı ve burayı bir gelir kapısı haline getirmeli. Nagatomo ile ilgili GS Store'de ne yapılabiliyorsa yapılmalı. Tshirtten, magnete kadar yapılabilecek birçok şeyin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Tabi bunların üretimindeki temel amaç Türkiye içinde satmak değil, uzak doğuda satmak olmalı. Hele bir de Podolski gibi reklam, şov işlerini iyi yapan bir eski dostumuzun da orada olduğunu düşünürsek belki bu konuda ondan da yardım alabiliriz. 

Kısacası önümüzde önemli fırsat olduğunu ve bu fırsatı iyi kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Belki çok iyimser bir düşüncedir bu ancak ''denemekten zarar gelmez'' sözünü de unutmamak gerek. Mali anlamda sorunlar yaşadığımız ve yeni gelir alanları yaratmaya çalıştığımız şu günlerde böyle bir adım atmanın kulübe çok büyük bir zararı olmayacağını ancak işler yolunda giderse hem gelir anlamında hem de reklam anlamında önemli bir fayda sağlayabileceğini düşünüyorum. Umarım en azından deneriz.  

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0